Citeste si...

Juniorii U17 de la CSS Drobeta au mai făcut un pas important în a câștiga Seria a XI-a Preliminară din campionatul național de fotbal. Elevii pregătiți de Mihai Calițoiu au învins, în derbyul local, pe Luceafărul Drobeta.

20170906 181413 2

 

Desfășurată pe stadionul din Șimian, partida dintre singurele echipe care reprezintă orașul la nivel național a avut același deznodământ ca în partida tur. Școlarii” au câștigat tot cu 2-1, la capătul unui joc extrem de disputat. În duelul din weekend, Luceafărul a condus în urma autogolului lui Bordea ( min. 7), însă același jucător avea să restabilească egalitatea în minutul 30, iar coechipierul său, C. Popescu, a marcat golul victoriei, în minutul 60. Rezultatul menține echipa profesorului Mihai Calițoiu la 6 lungimi înaintea urmăritoarei Pandurii Târgu-Jiu, cu două etape înaintea finalului sezonului regular.

 

Sunt mulțumit, după a șaptea victorie consecutivă, de faptul că băieții mi-au demonstrat că fac parte dintr-o echipă cu mult caracter. Mai avem multe de pus la punct în ceea ce privește jocul, dar avem entuziasm și forță de grup. Se vede că jucăm cu inima. La acest meci am avut în Cătălin Răceanu un portar în zi de grație, iar Angelo Bordea a fost printre cei mai buni de pe teren. Vom rămâne conectați la campionat și vom munci și mai mult”, a declarat antrenorul Mihai Calițoiu.

 

CSS Drobeta a evoluat în formula: Răceanu- Trăilescu, Bordea, Popa, Mladin (45 Ungureanu) - Cerbu, Mogoș, Ilie – Toader (50 C. Popescu), Dănoiu (78 Iorgulescu), Mincu (70 F. Popescu)

 

 

CSS Drobeta mai are nevoie de trei puncte din jocurile cu CSS Caransebeș (a) și Pandurii Târgu Jiu (d) pentru a promova, în premieră în Liga Elitelor. În duelul juniorilor A, Luceafărul Drobeta s-a impus în fața CSS-ului, scor 5-3.

 

Citeşte mai departe ...

cernautiNaționaliștii ucraineni, din cadrul partidului „Corpul National”, vor picheta miercuri, 27 septembrie, la ora 17.00, Consulatul General al României la Cernăuți. O declarație în acest sens a fost publicată pe site-ul unui controversat ziar cernăuțean Ceas, după cum menţionază timpul.md. 

Potrivit informațiilor, motivul protestului îl constituie „declarațiile organizațiilor șoviniste românești care fac parte din „Alianța pentru Centenar”, privind drepturile românilor din Ucraina care au fost citite la 20 august, în cadrul Conferinței „Centenarul Unirii și Basarabia”, la Parlamentul de la București”.

Protestul este menit să atragă atenția statului român la acțiunile care vizează escaladarea conflictelor interetnice în regiunea Cernăuți, comunică chas.cv.ua.

Citeşte mai departe ...

ocdeUngaria a anunţat că va susţine candidatura României la OCDE. Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii țării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Demersurile specifice diplomației românești din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanță cu statele membre ale organizației și cu structurile Organizației, au urmărit să facă cunoscute atuurile și argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre.

Citeşte mai departe ...

DSC 0180Jandarmii mehedințeni,  în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți și Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fratii Buzești Craiova, acționează, zilele acestea,  pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine publică la evenimentul ,,Toamna distracției”, ce are loc la Drobeta Turnu Severin. Festivalul se desfășoară în parcarea  centrului comercial din zona Aluniș,  motiv pentru care, forțele de ordine sunt prezente pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale. 

Potrivit organizatorilor, evenimentul se încheie duminică seara, printr-un concert la care sunt invitaţi Proconsul, DJ Harra şi El Nino. Spectacolul este programat să înceapă  la ora 19,00.  

Citeşte mai departe ...

DSC 0901Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinți, în cooperare cu Crucea Roşie Filiala Mehedinți, a demarat   campania  ,,Donează Sânge! Salvează o viață!”.  Conștienți de impactul pe care îl are o astfel de inițiativă,  jandarmii doresc să contribuie la completarea rezervei de sânge și să îi ajute pe cei care  au probleme de sănătate. Jandarmii participă voluntar la această activitate și doresc ca prin acest gest să determine cât mai multe persoane să ia atitudine și să conștientizeze că  sângele donat poate salva mai multe vieți.

Periodic,  jandarmii inițiază astfel de acțiuni și sunt alături de semenii lor aflați în suferință, demonstrând că solidaritatea și spritul civic le sunt caracteristice. De la începutul acestui an,  jandarmii au organizat alte trei  campanii umanitare de donare de sânge.

Citeşte mai departe ...

andradaTânăra de 17 ani din Drobeta Turnu Severin, Andrada Creţu, a cucerit juriul de la "Vocea României" , emisiunea de succes de la Protv, care a ajuns la cea de-a şaptea ediţie.  Prin vocea ei puternică, Andrada a întors 3 scaune. Adi Despot, Tudor Chirilă şi Loredana s-au luptat pentru a o convinge să vină în echipa lor. În final, Andrada l-a ales pe Adi Despot. Despre pasiunea ei pentru muzică, Andrada a povestiti într-un interviu acordat pentru romanipentruromani.org. 

 

Reporter: De ce ai ales să mergi la această emisiune?

 

Andrada Creţu: M-am dus pentru simplul fapt  că aveam nevoie de comunicarea cu publicul şi să arăt cine sunt eu. Voiam să arăt şi publicului naţional ce pot eu.

 

Reporter: Înainte de a fi la proba aceasta aceasta a scaunelor, un concurent trece prin alte probe?

 

A.C: Da, are mai multe întâlniri cu producătorii, care te testează şi te văd pe tine ca om. Ei sunt foarte atenţi şi foarte profi, în sensul că trebuie să se asigure că faci faţă unei astfel de emisiuni, care este difuzată la nivel naţional. Ei se asigură că tu nu clachezi, că eşti profi, la rândul tău, că ştii despre ce este vorba şi poţi să faci faţă emisiunii. 

 

Rep.: Piesa pe care ai interpretat-o s-a potrivit bine pe vocea ta.

 

A.C.: Da, mie mi-a plăcut piesa, deşi ştiam că mamei mele nu-i place în mod deosebit. Eu fiind mereu cu mama, m-am tot gândit dacă o să-i placă. Dar a fost foarte bine, pentru că îmi place piesa.

 

Rep.: Ce piesă şi-ar fi dorit mama?

 

A.C. : Ea şi-ar fi dorit o piesă care crede că mi se potriveşte pe voce, dar este oarecum necunoscută. Am preferat, totuşi, o piesă mai cunoscută şi s-a dovedit a fi cu noroc. Publicul preferă ceva ce cunoaşte.

 

Rep.: De la câţi ani studiezi muzica?

 

A.C.: Studiez de la 5-6 ani. La început am urmat cursurile de canto la Şcoala Populară de Artă. Apoi, am mers la şcoală, tot de muzică. Studiez pianul din clasa I şi flautul din clasa a VI-a. Primele lecţii de canto le-am luat cu doamna Doina Durdan, iar apoi am terminat cursurile la Şcoala Populară de Artă, pe la vreo 10-11 ani. După aceea, am luat lecţii de la o profesoară din Bucureşti, care este şi compozitoare, Viorela Filip. Era perioada festivalurilor şi toţi copiii care cântau mergeau. Am fost la festivaluri în toată ţara şi aveam nevoie de un profesor de canto cunoscut. Mi-a prins bine şi perioada aceea. Acum, în mare parte studiez singură, pentru că am deprins tehnica de cântat, ştiu ce trebuie să fac. Ţine totul de mine, să studies.

 

Rep:: Cine este persoana din viaţa ta căreia îi datorezi apropierea ta de muzică?

 

A.C.: Părinţilor mei! Datorită lor am ajuns aici. Până la urmă, dacă ei nu mă îndrumau spre muzică, poate la ora actual făceam matematică sau altceva. Lor le datorez, am fost un caz norocos pentru că m-au susţinut şi mă susţin în continuare.

 

Rep.: Talentul muzical de la cine îl moşteneşti?

 

A.C.: Talentul de la mama îl moştenesc, dar nu numai. Vocea o moştenesc de la mama, dar pe partea de instrument, moştenesc un străbunic, care a cântat la saxofon. El este din partea tatălui. S-au combinat în mod fericit genele.

 

Rep.: De ce l-ai ales pe Adi Despot?

 

A.C.: I-am simţit sinceritatea din ochi, am simţit că într-adevăr mă voia la el în echipă şi că mă poate susţine. Este un show, este adevărat, dar este cariera mea la mijloc şi cred că amsimţit că vrea să lucreze cu mine.

 

Rep.: Dacă s-ar fi întors şi Smiley, ai fi avut o altă opţiune?

 

A.C. : Nu! La început m-am gândit la Smiley, dar după aceea m-am gândit şi am decis să merg cu Despot, pentru că eu am şi crescut cu muzica lui şi, aici, este o chestiune specială. Am crescut cu muzica lui Adi şi de aceea l-am ales. În plus, el rezonează cu mine, pe partea de cultură a muzicii. El este pe rock alternativ, iar eu rezonez.

 

Rep.: Tu cânţi cu o trupă, care este din Serbia. Cum vă întâlniţi, unde repetaţi?

 

A.C.: Ne-am întâlniti, aici, în Turnu Severin, ei aveau un solist, care a renunţat, din cauza serviciului. Ei mă cunoşteau şi mi-au propus să cântăm împreună. Ei sunt din Kladovo şi au o sală, acolo, unde repetăm.

 

Rep.: De câte ori vă întâlniţi pentru repetiţii?

 

A.C. : Ne întâlnim de două ori pe săptămână, la ei la Kladovo şi acolo repetăm. Concerte avem şi în Serbia, şi în România.

 

Rep.: Mulţi concurenţi îl aleg pe Tudor Chirilă, pentru că a câştigat ultimele ediţii. Nu te-a tentat să-l alegi?

 

A.C.: Nu m-a tentat. Dacă nu ar fi venit, anul acesta, Adi, poate l-aş fi ales pe Tudor, nu ştiu. Dar Adi este deosebit, el s-a întors primul, am văzut în privirea lui că pot să comunic cu el.

 

Rep.: Cum este Adi Despot ca om?

 

A.C.: Este aşa cum îl ştie toată lumea. Este un om supersimplu, supermodest, care chiar se implică în tot ceea ce face.

 

Rep.: Felicitări! Baftă pe mai departe! 

Citeşte mai departe ...

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1