Citeste si...

NEDEI ȘI JANDARMI DE SFÂNTA MARIE MICĂ

Locuitorii din 14 localități din județ se pregătesc de nedeie. În data de 8 septembrie în calendarul creștin se sărbătorește nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Maria Mică, iar pentru a nu exista probleme cu ocazia manifestărilor vor fi mobilizate și patrule de jandarmi. Sărbătoarea coincide cu sfârșitul verii și începutul anotimpului ploios, când oamenii sunt pe terminate cu culesul roadelor câmpului.

jandarmiJandarmii mehedinţeni vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase și cultural-artistice ocazionate de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului ce se vor desfăşura în perioada 8-9 septembrie, pe raza judeţului Mehedinţi.

În acest sens, jandarmii vor acţiona împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți pentru asigurarea climatului de siguranță civică la serbările câmpenești (nedei) ce vor avea loc în localităţile: Voloiac, Orșova, Dubova, Ilovița, Ponoarele, Izverna, Balta, Șovarna, Bâlvănești, Șișești, Malovăț, Burila Mare, Șimian, Husnicioara.

 

Jandarmii constituiți în dispozitive de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului infracţional şi contravențional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea faptelor antisociale şi adoptarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora”, se precizează într-un comunicat de presă al IJJ Mehedinți.

 

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Mehedinţi face următoarele recomandări participanţilor:

     -să fie atenţi la bunurile personale(poşete, genţi, bagaje), să evite pe cât posibil să poarte la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

     -să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice şi implicarea în conflicte de orice natură;

     -să respecte regulile stabilite de organizatorii evenimentelor;

     -să solicite sprijinul forţelor de ordine atunci când sunt martorii sau victimele producerii faptelor antisociale.

 

Nicu LUNGU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1