Imprimă această pagină

INCENDII ÎN MEHEDINȚI

pompieri fc483lticeni incendiuAnul a început sub semnul nenorocilor pentru două familii din Mehedinți. Joi, două incendii apărute la două locuințe au pus pe jar pompierii.

Joi dimineața, în jurul orei 4,30, pompierii din Orșova erau alertați cu privire la apariția unui incendiu la o anexă gospodărească, pe strada Cazane. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul , Detașamentului de Pompieri care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul anexei – o bucătărie de vară lipită de casa de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la casa de locuit, incendiul fiind stins, în limitele găsite. Focul a cuprins 4 mp din acoperișul anexei. Cauza probabilă a fost scurtcircuitul electric, determinat de un cablu electric deteriorat.

           Trei ore mai târziu, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Corcova. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta, cu flacără deschisă, la tavanul casei, construit din lemn și rigips. Pompierii au lichidat incendiul, care risca să se propage la întreaga casă. Focul cuprinsese circa 20 mp din tavan. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

            Pompierii trag un semnal de alarmă și solicită mehedințenilor atenție sporită și verificarea sobelor și a coșurilor de fum. O tragedie se poate produce în orice moment, daca ignorați sfaturile lor.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)