Citeste si...

SFINȚIREA CU AGHEASMĂ MARE A INSTITUȚIILOR ROMÂNEȘTI DIN GIULA, UNGARIA

1_800x491.jpgLa câteva zile după Praznicul Botezului Domnului, marți, 9 ianuarie 2018, instituțiile românești din Giula au fost binecuvântate, prin stropire cu Agheasmă Mare, de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, care a fost însoțit de alți clerici de la Centrul Eparhial.

Astfel, au fost sfințite Consulatul General al României la Giula și Reședința Domnului Consul General Florin Trandafir Vasiloni, Grădinița Românească, aflată sub conducerea Doamnei Director Ana Ciotea și unde învață un număr de 115 copii, împărțiți în 4 grupe, Școala Generală, Căminul de elevi și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, conduse de Doamna Director Maria Gurzău Czegledi, unde învață în total un număr de 425 de elevi, Expoziția Muzeală Permanentă a Episcopiei din Ungaria, inaugurată în 2014, sediile Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Centrului de Documentare și Informare al AȚRU, al revistelor săptămânale „Foaia Românească” și „Cronica”, al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), dar și casele unor credincioși din Giula, ca de pildă ale clericilor însoțitori ai Preasfinției Sale, sau ale venerabilelor preotese văduve Veturia Ardelean și Maria Misarăș, dintre care cea din urmă, aflată la vârsta de 91 de ani, a fost și învățătoare la Școlile Generale Românești din Săcal și Giula, vreme de peste 35 de ani, precum și autoare de foarte valoroase manuale și caiete de lucrări de limba română, pentru clasele I-VIII.

Peste tot, la fel ca în fiecare an, Ierarhul a fost întâmpinat cu mare bucurie, de copii și elevi, dar și de cadrele didactice și conducătorii instituțiilor românești din Giula, care au primit binecuvântarea revărsată în aceste zile peste creștinii dreptmăritori din lumea întreagă, prin stropirea cu Agheasmă Mare.

Această lucrare misionar-pastorală reprezintă și un semn concret al ajutorului și binecuvântării primite din partea lui Dumnezeu, la început de An Nou calendaristic, pentru toate activitățile ce urmează să se desfășoare aici, în folosul spiritual, cultural și național al comunității românești din Giula.

 

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1