Citeste si...

AMBASADORUL POLONIEI, ÎN VIZITĂ LA DROBETA TURNU SEVERIN

6Ambasadorul Poloniei, Marcin Wilczek, s-a aflat, marți, într-o vizită în județul Mehedinți, unde a fost primit de autoritățile locale și județene. Discuțiile au vizat posibilitatea dezvoltării unor investiții poloneze în județul Mehedinți. Polonia s-a dovedit una dintre cele mai performante țări din fostul bloc sovietic, atât pe calea reformelor aplicate, cât și din punctul de vedere al vitezei cu care s-a adaptat regulilor europene. Polonia este statul european care a reușit să atragă toți banii puși la dispoziție de către Uniunea Europeană. 

Vizita ambasasorului polonez a venit în contextul în care exista, deja, o relatie de prietenie dintre Polonia și Drobeta Turnu Severin. Orașul de la Dunăre a găzduit în 1939, pe când Polonia era invadată de naziști, un număr mare de refugiați polonezi, iar diplomatul a mers la la cimitirul catolic unde se gasesc mormintele acestora pentru a depune o coroană de flori și pentru a participa la o slujbă de pomenire.  Ambasadorul Marcin Wilczek a declarat că 

”Este foarte important să ne amintim de ei și să transmitem mai departe mesajul luptei polonezilor pentru libertate și către generațiile viitoare, dar și să salutăm, în același timp, ospitalitatea și libertatea românească și modul în care România i-a acceptat aici în vremuri dificile pentru România, de asemenea”. În cimitirul catolic din Drobeta Turnu Severin sunt 13 morminte al polonezilor, care s-au retras în țara noastră, atunci când Polonia a fost ocupată de Germania nazistă.

Vizita Ambsadorul Poloniei în România a continuat cu un periplu la cele mai importante obiective turistice din Drobeta Turnu Severin. Prima oprire a fost la Palatul Culturii Teodor Costescu, unde diplomatul a admirat lucările de artă expuse aici. Acesta  a fotografiat tablourile care i-au atras atenția în mod deosebit. Apoi, diplomatul s-a îndreptat către Cetatea Medievală a Severinului unde specialiștii au prezentat istoria fortificației. La Muzeul Regiunii Porților de Fier, Ambasadorul Poloniei a admirat colecția de costume populare a rapsodului Ion Dumitrașcu. Vestigiile arheologice din curtea Muzeului i-au atras în mod deosebit atenția oficialului polonez care a dorit să afle multe despre tehnicile folosite de romani pentru construirea podului peste Dunăre. Toate acestea l-au impresionat pe Marcin Wilczek.  ”Vizita la Drobeta Turnu Severin se încadrează în programul meu de cunoaștere a României. Am fost aici, în vizită private, dar mi-am dorit să revin în vizită oficială, ca ambasador. Este un județ foarte important, localizat strategic, pe Dunăre, învecinat cu Serbia și cu Bulgaria și pentru un ambasador polonez este un loc cu totul special. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să fac această vizită și să mă întâlnesc cu autoritățile județului care mi-au prezentat într-un mod foarte complet județul”, a declarat Excelența Sa Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone în România, la finalul vizitei în județul Mehedinți.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1