Citeste si...

VIDEO - Conferinta - Religia si credinta ortodoxa ii uneste pe toti romanii... De pretutindeni !

Întrucât în anul 2015, municipiul Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului organizează la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa.

La această întâlnire sunt invitaţi, pe lângă tineri ortodocşi din fiecare eparhie din ţară, tineri din Republica Moldova şi din diaspora românească, și tineri ortodocși din ţări precum: Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru, estimând numărul total al participanţilor în jurul cifrei de 6000.

Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei

Pentru a sublinia şi mai mult impactul acestei întâlniri dătătoare de ton nu doar în Biserica noastră, ci în întreaga lume ortodoxă, tema acestei întâlniri va fi „Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei”, dând astfel evenimentului o dimensiune real europeană. Citatul scripturistic al Întâlnirii este: “Bucuraţi-vă pururea, rugaţi-vă neîncetat” (1 Tes. 5:16-17)


Ne propunem ca toţi invitaţii, atât cei care vor cânta, dar şi cei care vor susţine conferinţe, să fie de referinţă pentru lumea spiritualităţii ortodoxe, culturale şi artistice din România şi din Europa.

Program

Programul celor 4 zile la Cluj include manifestări: culturale (vizitarea muzeelor şi a obiectivelor culturale ale oraşului la alegerea participanților, vernisarea de expoziţii: foto, grafică, iconografie, sculptură), artistice (concert public de muzică uşoară cu Holograf, de muzică folk cu Florin Săsărman, Ducu Bertzi, Magda Puşcaş & Band, respectiv de muzică populară), educative (Conferinţa Părintelui Rafail Noica şi Arhimandritul Zaharia Zaharou din Anglia la Sala Polivalentă, dezbateri de grup, prezentări tematice diverse, workshop-uri tematice stradale), ecologice (vizite tematice în Grădina Botanică, activităţi specifice: nature photo hunt, prezentări tematice, biodiversitate, conservarea ecosistemelor urbane, vizitarea a unor zone protejate din judeţul Cluj, plantarea simbolică a unui arbore al tinerilor etc) şi interactive (spectacol de muzică folk pentru tineri amatori, spectacol de teatru de tineret, dansuri populare ale ansamblurilor de tineret clujene, ateliere publice, procesiunea tinereţii şi zona de activități interactive).

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Media

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1