Citeste si...

FLORICOLA A PRIMIT DE LA BUGETUL LOCAL ORȘOVA CÂT SĂ-ȘI ACOPERE AMENZILE ȘI SĂ-I MAI ȘI RĂMÂNĂ

primaria orsovaReprezentanții Societății Floricola, operatorul de salubritate al Orșovei, se pot considera norocoși: au primit din nou bani de la bugetul local. De data aceasta, suma acoperă cu brio amenzile aplicate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu. Numeroasele nereguli descoperite, începând cu depozitarea a sute de tone de deșeuri în aria protejată a Parcului Natural Porțile de Fier și  colectarea defectuoasă a deșeurilor din municipiu până la  folosirea unor depozite neconforme , pe malurile unor cursuri de apă, i-au determinat pe comisarii Gărzii Naționale de Mediu să aplice două amenzi: una de 50.000 de lei și alta de  100.000 lei. Mai mult decât atât, Garda Națională de Mediu a înștiințat  Agenția pentru Protecția Mediului Mehedinți cu privire la “neconformitățile constatate în vederea emiterii notificării prealabile cu termen de 30 de zile pentru conformarea cu prevederile autorizației de mediu „ . Mai exact, Floricola are la dispoziție 30 de zile să remedieze toate neregulile constate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu, în caz contrar i se suspendă autorizația de mediu și nu mai poate funcționa legal.  Și totuși, nimic din toate acestea nu au contat pentru consilierii locali orșoveni , care au găsit de cuviință că Floricola merită să primească încă 198.000 lei pentru întreținerea parcurilor și a zonelor verzi, pentru salubritate și pentru canalizarea și tratarea apelor reziduale.  În mod normal, într-o țară civilizată, atunci când se constată astfel de nereguli grave cu privire la desfășurarea activității unei societăți comerciale, administrația publică nu mai dorește să-și lege numele de ea. În România, însă, cu precădere la Orșova, lucrurile stau total diferit. Cu cât are mai multe probleme Floricola, cu atât mai mult pare iubită de aleșii locali. Altfel nu se poate explica gestul lor, decât poate prin anumite mașinațiuni politice și intervenții partinice. Consilierul local, Adrian Cican, a fost revoltat și și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook: “Orsoveni, astăzi vi s-au mai luat din buzunar 198.000 lei din buzunar pentru operatorul FLORICOLA cu susținerea primarului Stoica Marius, viceprimarului Trusca Aurelian, consilierilor PSD, ALDE si PNT-cd. Astăzi, la sedinta extraordinară, doamna director economic Golopenta Pepsila (cu sotul care lucreaza la Floricola), ne-a confirmat ca FLORICOLA A INCASAT DE LA PRIMARUL MANEA 670.000 LEI,  până la 30.06.2016, bani care de fapt trebuia sa ii primeasca pana la 31.12.2016, bamai mult astazi i-au mai dat 198.000 lei. Astăzi inainte de vot, le-am arătat și explicat colegilor mei, ca operatorul privat a incalcat legea si nu trebuia sa primeasca banii și nu era nicio urgență”.

Dincolo de revoltă, există mari semne de întrebare cu privire la modul în care administrația publică tratează legea. Faptele arată că o ignoră, iar legile sunt făcute să fie respectate doar de oamenii simpli și să fie ocolite de instituțiile publice. Paradoxal  este că  interesele mărunte și meschine dictează mai ales în comunitățile mici și sărace. Orșova suferă la capitolul social. Șomaj, lipsa unor perspective economice, delăsare și așa mai departe. Cu toate acestea, aici, se fac și se desfac afaceri, dar comunitatea nu prosperă. Rămâne înghețată în timp, cufundată tot mai mult în bezna intereselor partinice. 

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1