Citeste si...

Nicu Lungu

Tatami strălucitor pentru CSM Drobeta la o nouă finală națională. Trei judoka de la clubul dunărean au urcat pe podiumul campionatului naţional de judo individual tineret U23 (sportivi născuți între 1996-2003), desfășurat la Pitești.

judo

Campionatul Național de judo U 23, care a avut loc la Pitești, sâmbătă, 13 aprilie, a avut între performeri, așa cum era previzibil, și judoka de la CSM Drobeta, pregătiți de profesorii Gicu Vasilan și Lena Sterea. După aurul de la cadeți și bronzul de la seniori, Iasmina Covaciu, cea mai în formă și prolifică sportivă a clubului în 2018, a obținut în limitele -48 kg doar bronzul la Tineret. Antrenorii consideră că eleva lor a fost nedereptățită de arbitri și i-a fost interzisă o finală sută la sută severineană. De altfel, cel mai bun rezultat înregistrat în Trivale a fost cel al Krisztianei Tătar, care, la categoria -48 kg, a devenit vice-campioană națională. Pe locul trei, medalie de bronz, a cucerit și Roberta Ioviță, la categoria -52 kg. Andreea Bortoș (-57 kg) a încheiat competiția pe locul 7.

 

„Putea să fie și mai bine, dar suntem nevoiți să ne mulțumim și cu atât. Au fost trei greșeli de arbitraj în defavoarea Iasminei Covaciu. Fara ele bilanțul era și mai bun pentru clubul nostru. La categoria -48 kg ar fi fost finala între Tătar și Covaciu, astfel aveam cu siguranță o campioană națională. Se mai întâmplă și astfel de situații neplăcute, dar trebuie să le depășim pentru a rămâne concentrați pe realizarea următoarelor obiective. La plusuri, pe lângă medalii, este atitudinea sportivelor, dar și faptul că orașul nostru a punctat prin arbitri: Lena Sterea, Alexandru Dragomir și Lorena Poiană”, a declarat antrenoarea Lena Sterea.

 

La ediţia din acest an a finalei de tineret au participat 170 de sportivi de la mai multe cluburi din Romania.

Handbalistele junioare III de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta au trecut cu bine de „focurile” turneului semifinal al campionatului naţional de handbal feminin. Severinencele au reușit o calificare meritată în ultimul act, acolo unde se vor lupta cu cele mai bune echipe din România.  

CSS J 3

Echipa antrenată de profesoara Pentronela Naum a dovedit și la turneul desfășurat în localitatea dâmbovițeană Moreni că este o echipă cu mult potențial și capabilă să se bată de la egal la egal cu oricine. Severinencele au bifat patru victorii și o înfrângere, reușind calificarea de pe prima poziție a grupei a IV-a, cu 8 puncte. De reținut că primele trei echipe au adunat 8 puncte, diferența fiind făcută doar de golaverajul din meciurile directe! În drumul pavat de fete spre turneul final, CSS Drobeta a trecut de Liceul cu Program Sportiv Iași (32-24), CSS 2 București (29-16), CSS 2 Baia Mare (26-23) și Liceul cu Program Sportiv Banatul Timișoara (31-24), singura înfrângere fiind cu Liceul cu Program Sportiv Brăila (25-26).

 

A fost o grupă cu echipe de valori egale, însă avantajul ce l-am avut noi a fost ambiția, dăruirea, condiția fizică și devotamentul. Fetele mele au luptat până în ultima clipă. Meciul pierdut cu LPS Brăila nu le-a demoralizat, dimpotrivă le-a ambiționat pentru a nu mai pierde niciun punct. Au comunicat foarte bine în teren, nu s-au dat bătute nici măcar o secundă și asta nu mă face decât să le apreciez. Primul meci a fost de acomodare cu sala, cu atmosfera cu absolut tot ce a însemnat acest turneu. Cel de-al doilea a fost cel ce a amplificat spiritul de luptătoare din elevele mele. În următoarele trei au pus în practică absolut tot ce au învățat la antrenamente fără absolut nicio teamă de a eșua. Câștigarea acestui turneu semifinal e rezultatul multor ani de muncă și de participare la turnee semifinale. Acum fetele sunt la o vârstă la care știu foarte bine ce vor de la un meci și nu le e teamă sa pună în practică ce au învățat”, a declarat antrenoarea Petronela Naum.

 

Turneul Final se va desfășura în perioada 9-13 mai, iar CSS Drobeta va evolua într-o grupă din care mai fac parte CSS Bacău, Liceul Energetic Râmnicu Vâlcea și ACS Corona Brașov. In cadrul acestui Turneu final sunt 2 grupe cu câte 4 echipe. Obiectivul propus este câștigarea unei medalii.

 

Echipa de handbal junioare III a CSS-ului se calificase cu număr maxim de puncte la turneul semifinal al Campionatului Național, având 24 de victorii din tot atâtea meciuri disputate în cadrul Seriei E. Echipa severineană este una din cele trei din toată țara, la nivel de junioare I, II și III, care a reușit această performanță, alături de Corona Brașov (junioare III, seria D – 27 de victorii în 27 de meciuri) și Olimpic Târgu Mureș (junioare II, seria H – 14 victorii în 14 meciuri).

 

Lotul echipei a fost următorul: Sipoteanu Cristina, Cotoroianu Amelia; Baroga Ani, Istratie Gabriela, Butaliu Amalia, Baghina Raluca, Adam Alexandra, Mitroi Adelina, Perju Mădălina, Pirjan Alexia, Iordache Denisa, Chilom Alexandra, Sfiea Alexandra, Gheorghiceanu Roxana și Puica Andreea.

EXPERIENȚĂ DE NEUITAT PENTRU SPORT KIDS

Publicat în Actualitate Miercuri, 11 Aprilie 2018 19:47 0

Experiență de neuitat pentru grupa 2007 de la Școala de fotbal Sport Kids Drobeta. Severinenii au reușit performanța de a ajunge, în Franța, până aproape de podiumul pentru unul din trofeele puse în joc la Mini mondialul copiilor. Marele premiu a fost adjudecat de FC Porto, care a învins în finală pe Manchester City.

minimondial

Obișnuiți cu anvergura turneului, după ce anul trecut grupa 2006 a revenit acasă cu cel de-al doilea trofeu – Mini Liga, antrenorii de la Sport Kids au fost aproape de a repeta performanța și cu grupa copiilor născuți în 2007. Puștii severineni au fost adevărați mușchetari pe terenul de fotbal în țara lui Alexandre Dumas. În grupa T, Sport Kids a învins SC Abeville (1-0) și Ecureuils Pays de Monts (1-0), a remizat cu Elan Sorinieres (0-0) și a pierdut cu Olympique Marseille (0-1) și FC Oudon Couffe (0-1), rezultate care i-au scos din cursa spre marele premiu, dar organizatorii, datorită numărului mare de participanți, au pus în joc și cel de-al doilea trofeu – Mini Liga. „A fost ceva similar cu ce vedem că întâmplă în grupele Champions League. Primele clasate merg mai departe, aici primele trei, iar locul patru avansează în Europa League”, explică antrenorul Dan Harcău. Elevii săi au început foarte bine în a doua competiție a turneului, bifând două victorii lejere, în optimi au învins SC Caen (2-0), dar s-au împotmolit în semifinale, acolo unde fetele de la PSG, mai mari cu doi ani, i-au ținut în șah în timpul regulamentar și apoi i-a eliminat echipa severineană, de la loviturile de pedeapsă.

 

Copiii s-au prezentat într-o condiție fizică și mentală foarte bune și, cu puțin noroc, puteau ajunge mai sus. Am fost eliminați din drumul spre finala celei de-a doua competiții a turneului, de fetele de la Paris Saint Germain, la loteria penaltyurilor, iar apoi am pierdut locul 3 la golaveraj. Din aceste experiențe sigur vor învăța multe băieții noștri și, peste puțin timp, se pot bate de la egal la egal cu orice adversar. Per ansamblu, a fost un turneu internațional reușit al grupei 2007, cu o experiență internațională alături de echipele cele mai mari din Europa. Mă bucur că am reprezentat România cu fruntea sus”, a spus antrenorul Dan Harcău.

 

Sport Kids Drobeta a terminat pe locul 75, din cele 144 de echipe care s-au aliniat la startul turneului. Puștii severineni au fost ghidați, în Franța, de antrenorii Cornel Mihart, Dan Harcău, Angelo Marghescu și Adrian Nedelcea.

 

LUCEAFĂRUL A DOMINAT CUPA IEPURAȘUL

Publicat în Actualitate Marți, 03 Aprilie 2018 14:28 0

Viitorul sună bine la Luceafărul Drobeta! Grupele de copii reușesc evoluții lăudabile la competițiile în care sunt angrenați și premiile vin în consecință. Cel mai recent exemplu a fost la finele săptămânii trecute, atunci când s-a desfășurat ediția a III-a a Cupei Iepurașul.

LUCEAFARUL CUPA IEPURASUL

Desfășurată pe trei paliere de vârstă, competiția care a reunit nu mai puțin de 25 de echipe din mai multe județe ale țării, a fost dominată de echipele Luceafărului. Grupa 2009, pregătită de Ovidiu Pătrulescu, s-a impus în marea finală cu 3-1, în fața FC Argeșului. Pentru locurile 2 și 3 s-au înfruntat Pro Junior Craiova și Pandurii Târgu Jiu, gorjenii impunându-se după loviturile de departajare. Diplomele și trofeul pentru locul I le-a revenit și copiilor de la grupa 2011. Daniel Ispas a reușit să își motiveze prichindeii, care, la prima participare la un turneu, s-au încununat cu locul 1.

 

 

Tot o finală, dar cea mică, au disputat-o și luceferii de la la grupa 2010. Formația antrenată de Alexandru Mladin a învins, cu 3-1, Pandurii Târgu Jiu și s-a mulțumit cu locul trei. Campionii acestei grupei au fost copii de la FC Argeș, care au trecut la limită, 2-1, de cei de la Galaxy Timișoara. Formația lui Neaga Jr. a învins echipa antrenată de Silviu Bălace, fost jucător și la CS Turnu Severin. Adrian Neaga a venit să își vadă fiul și a avut motive de satisfacție. 

 

Organizatorii s-au declarat încântați de modul în care a decurs concursul și de potențialul viitorilor fotbaliști.

 

Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani cu aceste competiții cu temă la grupele mici, si aceasta a fost plină de farmec. Nu întâmplător grupele noastre de copii s-au clasat pe podiumul fiecărei categorii. Doresc să îmi felicit colegii, în special jucătorii și antrenorii, care au depus o muncă asiduă demna de toată lauda. Le doresc mult succes în continuare și sunt convins că vor menține ștacheta ridicată la oricare dintre competițiile unde vor participa”, a declarat managerul clubului Luceafărul, Alexandru Sitaru.

 

Meciurile din cadrul turneului s-au desfășurat la Sala Polivalentă din Drobeta-Turnu Severin și Arena Severin.

IEPURAȘ FOTBALISTIC, LA ARENA SEVERIN!

Publicat în Actualitate Joi, 29 Martie 2018 13:40 0

Iepurașul vine mai devreme, în weekend, cu mingea de fotbal, dar și cu distracția, pentru câteva zeci de copii! Vreme de două zile, Drobeta-Turnu Severin găzduieşte ediţia a treia a Cupei „Iepuraşul” la minifotbal. Competiţia organizată de Luceafărul Drobeta, reuneşte prichindei de la cluburi din șapte judeţe, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani. 

arena severin

Întrecerea se va desfasura pe trei categorii de vârstă, în perioada 31 martie-1 aprilie, și se va bucura de prezența a 26 de echipe cu rezultate importante la nivel național. Printre cele care vor participa sunt FC Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Galaxy Timișoara, CSS Craiova sau Athletic Slatina. Meciurile se vor disputa în Sala Polivalentă și pe terenul sintetic acoperit din parcarea centrului comercial din zona Aluniș. Aproximativ 300 de tineri fotbaliști sunt așteptați să ofere un spectacol sportiv în spiritul fair-play-ului și al competiției.

 

La sfârșitul acestei săptămâni clubul nostru va organiza deja tradiționala competiție Cupa Iepurașul pentru copiii născuți în anii 2009, 2010 și 2011. Spre deosebire de anii trecuți acum competiția se va desfășura într-un cadru select la cea mai modernă bază sportivă din județul nostru, Arena Severin. Ca de obicei au fost invitate echipe din mai multe județe printre care cele mai răsunătoare nume pentru publicul spectator ar fi Pandurii Târgu Jiu sau FC Argeș. Va fi un spectacol fotbalistic juvenil plăcut ochiului, realizat de micuții fotbaliști care, cu siguranță, vor fi motivați și de faptul ca vor juca în condiții de lux. Ca să facem un spirit de glumă, păstrând proporțiile, ambientul poate fi comparat cu cel de pe noul «Ion Oblemenco», deoarece are același impact pentru micuții jucători. Cu această ocazie doresc să invit în tribunele Arenei toți iubitorii acestui fenomen. Mult succes tuturor participanților și fie ca cel mai bun să câștige!”, a declarat managerul clublui Luceafărul, Alexandru Sitaru.

 

La startul celei de-a III-a ediții a Cupei Iepurașului vor lua parte echipe din județele Argeș, Dolj, Gorj, Timiș, Hunedoara, Olt și Mehedinți. Meciurile se vor desfășura pe terenurile din Arena Severin și Sala Polivalentă, sâmbătă și duminică, începând cu ora 9:00. Competiția este organizată de clubul Luceafarul Drobeta, în parteneriat cu Primăria Drobeta- Turnu Severin.

SPORT KIDS, LA COMPETIȚIA MICILOR CAMPIONI!

Publicat în Actualitate Miercuri, 28 Martie 2018 18:20 0

Sport Kids Drobeta are șansa să se dueleze cu Marseille, Juventus, Chelsea sau Inter Milano! Este vorba de un turneu amical destinat copiilor născuți în anul 2007, care an de an se întâlnesc în Franța.Competiția este de talie mondială. Un adevărat regal mini-fotbalistic, cu 144 de echipe care se vor lupta în 659 de meciuri pentru trofeul suprem.

OL

Turneul internațional francez „Mini mondial 2018” de anul acesta o va regăsi pe Sport Kids Drobeta în competiție. Experiența din Hexagon, care se desfășoară în perioada 30 martie-1 aprilie, va fi de neuitat pentru severineni, mai ales că vor avea șansa de a lua pulsul multor cluburi de tradiție din Europa. Printre acesta se numără Manchester City, Chelsea Londra, Inter Milano, Juventus Torino, AS Monaco, AS Roma, FC Porto sau Olympique Marseille. În total, pe tabloul de start vor fi 144 de echipe, împărțite în 24 de grupe. Sport Kids Drobeta a fost repartizată în grupa T, alături de Olympique Marseille, SC Abeville, Ecureuils Pays de Monts, FC Oudon Couffe și Elan Sorinieres. Patronul clubului, Cornel Mihart, mărturiseşte că numai prin astfel de jocuri băieții pot să simtă cu adevărat aerul puternic al marilor competiţii.

 

Ne bucurăm că avem șansa pentru al doilea an consecutiv să mergem la turneul din Franța. Orice experiență în afara țării, mai ales la o competiție de asemenea anvergură, va avea o importanță deosebită pentru cei mici. Este șansa lor de a juca împotriva copiilor crescuți la marile centre juvenile de fotbal din Europa, dar și de pe alte continente. Scopul nostru este să participăm la turnee cât mai puternice pentru că numai acolo se pot învăţa lucruri constructive. Sperăm să avem o comportare onorabilă și băieții să își demonstreze calitățile. Va fi un reper important în cariera lor”, a declarat managerul clubului, Cornel Mihart.

 

Puștii severineni au plecat la turneul internațional, care se va desfășura în Orvault-district al orașului Nantes, alături de antrenorii Cornel Mihart, Dan Harcău, Angelo Marghescu și Adrian Nedelcea.

COVACIU, MEDALIE LA SENIORI

Publicat în Actualitate Marți, 27 Martie 2018 21:40 0

O nouă reușită notabilă pentru secția de judo de la CSM Drobeta. Judoka Iasmina Covaciu a cucerit medalia de bronz, în finala Campionaului național de judo pentru seniori. Competiția de la Cluj-Napoca a confirmat că junioara este una din sportivele de perspectivă ale României.

covaciu

Tinerii judoka ai Severinului reușesc performanță după performanță la nivel național! Sportiva Iasmina Covaciu pregătită de antrenorii Gicu Vasilan și Lena Sterea a reușit să câștige medalia de bronz la Campionatul Național de judo pentru seniori. În limitele categoriei 48 kg, severineanca și-a învins adversarele în primele două meciuri prin ippon, însă, în semifinale, a ratat șansa de a se lupta pentru titlul național, pierzând lupta. Interesant este faptul că pentru medalia de bronz a trebuit să se dueleze cu Krisztiana Tătar, colega ei de la CSM Drobeta, pe care a învins-o cu scorul de 7-0. La cei 16 ani, Iasmina Covaciu se poata mândri că are medalii la copii, cadeți, juniori, tineret, iar acum și la seniori!

 

Rezultatul e foarte bun, în conformitate cu planificările şi aşteptările noastre. Medalia Iasminei este cea care îi lipsea de fapt din colecția pe care o are de la naționale! Anul trecut nu a participat la seniori, de aceea nu o avea... Pentru medalia de bronz s-a luptat cu o altă sportivă valoroasă a clubului, Krisztiana Tătar. Pe de-o parte ne-am bucurat pentru Iasmina, iar pe de altă parte am fost puțin supărați că Tătar a terminat pe locul 5. Krizstina nu este într-o bună formă fizică în această perioadă, dar va avea vârf de formă la Campionatul național de Tineret, peste două săptămâni, la Pitești, când așteptăm o medalie”, a declarat antrenoarea Lena Sterea.

 

Iasmina Covaciu a devenit în urmă o lună de zile campioană națională la cadeți (sportivi sub 18 ani). 194 de sportivi veniţi din toată ţara s-au luptat la Campionatul Naţional de Judo pentru Seniori din Cluj-Napoca.

MEDALII DIN APĂ PENTRU VAIPAN!

Publicat în Actualitate Luni, 26 Martie 2018 21:38 0

Primul reper semnificativ în calendarul noului an al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern l-a constituit Campionatul Național pentru seniori, tineret și juniori. Secția de natație de la CSM Drobeta a obținut trei medalii prin sportivul Radu Vaipan în bazinul de la Bacău.

vaipan bucurie

Transferat în iarnă lui 2017 de la CSS Bega Timișoara, Radu Vaipan a reprezentat cu brio clubul severinean la prima competiție a sezonului în care a fost la blocstarturi. Timișoreanul în vârstă de 18 ani a scos trei medalii strălucitoare din apele bazinului băcăuan. Cel mai bun rezultat l-a avut în proba de 50 m bras (29 de secunde și 93 de sutimi), prin a devenit campion național la seniori, deși el este încă junior. De asemenea, a mai obținut o medalie de argint și la 100 m bras (1 minut, 7 secunde și 55 sutimi).

 

badescu cartonCompetiția națională de la Bacău ne-a adus reușite foarte frumoase. Radu a dat dovadă de multă stăpânire de sine și forță în momente cheie, cu adversari mai mari și cu 5-6 ani. Cel mai important moment a fost în proba de 50 m bras, când a devenit campion național la seniori, deși el este și anul acesta junior. Grație reușitei obținute la seniori, medalia de aur i-a revenit și la categoria tineret. În cealaltă probă care îi place, cea de 100 m bras, a ieșit vice-campion național. Și-a îmbunătățit timpii cu aproape două secunde în proba de 100, iar la 50 m, cu o secundă. E un băiat serios care promite mult și care poate avea un viitor foarte strălucit”, a precizat Dan Bădescu, antrenorul secției de natație de la CSM Drobeta.

 

La Naționale de la Bacău au participat 400 de sportivi de la 47 cluburi de înot din țară. Prin câștigarea probei de 50 m bras, sportivul va reprezenta România la Campionatul Balcanic. Competiția va avea loc în perioada 6-7 mai, la Sarajevo, în capitala Bosniei&Hertzegovinei.

MEDALII PE USCAT PENTRU CSȘ ORȘOVA

Publicat în Actualitate Joi, 22 Martie 2018 16:04 0

Federaţia Română de Canotaj a pus în scenă, zilele trecute, cea mai importantă competiție internă pe uscat, tradițională în acest moment al anului, și anume Campionatul Național de Ergometru pentru seniori și juniori. Clubul Sportiv Școlar Orșova a dominat competiția juniorilor, întorcându-se cu 13 medalii.

canotaj ergometru 3

Ultimul concurs din sezonul rece a regăsit mai mulți sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Orșova pe podiumurile de premiere. S-au cucerit 3 titluri de campioni la individual și alte patru la echipă. Bilanțul excelent a fost completat cu două titluri de vice-campioni și alte patru locuri trei. Prin cele 13 medalii, secția orșoveană a fost cea mai prolifică din țară, în cadrul celor 16 probe în care au fost cronometrații timpii sportivilor. Clubul orșovean este de, aproape patru decenii, cel mai important din țară la nivel de juniori și, totodată, principalul furnizor de canotori pentru principalele cluburi de seniori din țară. Competiția desfășurată în sala Clubului Sportiv ”Ceahlăul” din Piatra Neamț a constituit căderea de cortină peste întrecerile indoor ale sezonului pe uscat, cu 4 săptămâni înaintea debutului stagiunii pe ape, cu vâsla în mână, la Timișoara, pe canalul Bega.    

 

Titlurile de campioni au fost adjudecate de:

 

- la juniori masculin, individual (2 medalii): Gheorghe Daniel Gheatău; Merilă Toader

- pe echipe, la dublu: Radu Barabas, Andrei Mândrilă

- la juniori masculin, în cvartete (2 medalii); Cosmin Gheorghe Carpea, Gheorghe Petrișor Morar, Alexander Spencer, Daniel Gheorghe Scipcaru; Simeon Ciprian Hison, Cristian George Brânaru, Claudiu Neamțu, Costi Daniel Neagoe

- la junioare: Georgiana Tătaru

- pe echipe, la dublu: Emanuela Ioana Ciotău, Diana Elena Suta;

 

Titlurile de vice-campioni au fost adjudecate de:

 

-  la juniori feminin, individual: Cosmina Maria Podaru

-  la juniori masculin,în cvartete: Gabriel Ceostof Ancuța, Cornel Traian Ieremciuc, Eduard Dragoș Culidiuc, Sebastian Timiș

 

Locurile trei au fost adjudecate de:

 

-   la juniori masculin, individual: Cosmin Andrei Nemciuc

-   la juniori masculin, echpe: Alexandru Iliuț, Cosmin Buga, Vlad Cosmin Călin, Denis George Bouhar

-   la juniori feminin, echipe: Florentina Buburuzan, Maria Magdalena Gemanari, Denisa Iuliana Pavel, Ana Maria Loghin

-   la juniori masculin, echipe: Robert Florin Panduru, Paul Constantin Schiau, Nicu Bordianu, Dănuț Petrișor Dobre

 

Campionatul Național de Fond, primul pe apă din 2018, este programat, conform tradiției, pe canalul Bega, în 18 și 20 aprilie, mai întâi seniorii, inclusiv tineretul, iar apoi juniorii.

LUCEAFĂRUL A STRĂLUCIT PE JUMĂTATE

Publicat în Actualitate Miercuri, 21 Martie 2018 17:45 0

Luceafărul Drobeta a pornit și ea în campionatele naționale destinate juniorilor republicani. Cele două echipe ale clubului au mers bine doar pe jumătate. Victorioși din duelurile ce ASU Poli Timișoara au ieșit doar juniorii A.

 

14 pislea

Primăvara fotbalistică a venit pentru Luceafărul Drobeta cu trei puncte pentru juniorii A. Severinenii au învins ASU Politehnica Timișoara cu 2-1, rezultat prin care își cresc șansele să termine pe podiumul Seriei a 7 a campionatului național destinat juniorilor sub 19 ani. Nu la fel de bine s-a descurcat cealaltă grupă a clubului patronat de arbitrul Marian Balaci. Juniorii mici au suferit un eșec usturător, 0-8, în compania celor de la ASU Poli Timișoara, lidera Seriei. Următoarea etapă îi va găsi pe severineni, în deplasare, la CSS Lugoj, de unde vor încerca să revină cu puncte.  

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1