Citeste si...

Nicu Lungu

Luceafărul Drobeta s-a clasat pe locul secund la International Tournament Cup”, competiție organizată la finele săptămânii trecute de clubul dunărean pe Municipalul severinenan.

LUC1

Cea de-a patra ediție a Internațional Tournament Cup și-a stabilit câștigătorii de anul acesta. Organizată la grupele de vârstă 2007 și 2008, competiția a adunat la start câte opt formații pentru fiecare palier de vârstă. Echipe din țară, precum Academia Hagi, CFR Cluj, Concordia Chiajna, dar și din Serbia s-au întrecut pentru supremație vreme de două zile pe Municipalul din Severin. Clubul organizator, Luceafărul Drobeta, a fost cel mai aproape de a păstra trofeul la grupa 2007, însă a pierdut finala cu 4-0 în fața prichindeilor de la Academia Gheorghe Hagi, formație care pe tot parcursul turneului nu a primit gol! Luceafărul pregătit de Cristi Chiriță înregistrase în grupă următoarele rezultate: 4-0, cu Viitorul Arad, 6-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 0-2 cu Academia Gheorghe Hagi, iar în semifinală a trecut cu 4-2 de Concordia Chiajna.

 

Echipa lui Rapcea, aproape de podium

P.JPG 2

La categoria de vârstă 2008 s-a impus SCM Râmnicu Vâlcea, după o finală în care a trecut cu 5-2 de CFR Simeria. Luceafărul Drobeta a încheiat competiția pe locul 4, după ce a pierdut finala mică cu Concordia Chiajna la loviturile de pedeapsă, echipă cu care se distrase în grupe! Micii fotbaliști antrenați de Alin Rapcea obținuseră trei victorii în grupă: 5-0 cu OFK Boban Negotin, 11-0 cu Pandurii Târgu Jiu și 6-1 cu Concordia Chiajna. Drumul spre medalii a fost stopat în semifinale de CFR Simeria, care a câștigat cu 4-1.

În weekendul trecut a avut loc, la Mangalia, turneul „Summer Cup 2018”. Sport Kids Drobeta a participat cu Generația 2004 și a reușit un parcurs aproape perfect, câștigând locul secund și mai multe premii speciale.

SK 1

16 formații din întreaga țară s-au luptat pentru medaliile puse în joc la Mangalia pentru grupa de copii 2004. Repartizată în grupa A, Sport Kids Drobeta a înregistrat două victorii în meciurile cu Callatis Mangalia (2-0) și Juniors Berceni (3-1) și a pierdut în fața celor de la Juventus București. Severinenii au avansat în competiția de la malul Mării Negre de pe locul secund al grupei A, iar, meciul următor, a fost un duel sută la sută severinean! Sport Kids a întâlnit câștigătoarea grupei C, Luceafărul Drobeta, pe care a învins-o cu 4-1, după loviturile de pedeapsă. Forma bună a trupei pregătite de Cornel Mihart a continuat și în semifinale, unde a trecut cu 1-0 de CSA Steaua, însă în finala cu Dinamo București a pierdut cu 1-4. Locul secund obținut la „Summer Cup Mangalia” a fost considerat o reușită pentru club.

 

Este al treilea an când mergem la turnee extrem de puternice organizate la malul Mării Negre și, din fericire, tot timpul am fost pe podium. În 2016 am câștigat turneul Dolphin Cup, apoi, în vara lui 2017, la același turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi, am terminat pe locul trei, iar anul acesta revenim de la Mangalia cu un binemeritat loc doi. Sunt mulțumit de băieți pentru că au luptat până la epuizare în fiecare meci. Au crezut în ei și au suplinit cu bine două absențe importante, care ne puteau ajuta în finală. Este vorna de Gabriel Fulga și Alexandru Balica, doi jucători care sunt în cantonament cu naționala României sub 15 ani”, a declarat antrenorul Cornel Mihart.

SK 2

Severinenii au intrat în posesia și a două premii speciale, Mihai Afrim primind cupa pentru Cel mai bun portar al turneului”, iar Alex Gabriel Moroșanua fost recompensat cu trofeul pentru Cel mai bun jucător al competiției”.

 

Rezultate înregistrate de Sport Kids Drobeta laSummer Cup 2018”:

Grupe:


Sport Kids Drobeta 2004 – Juventus București 1-2 (Raul Ștefan)
Sport Kids Drobeta 2004 – Callatis Mangalia 2-0 (Denis Răduță, Bogdan Istratie)
Sport Kids Drobeta 2004 – Juniors Berceni 3-1 (Bogdan Istratie x 3)

 

8-imi

 

Sport Kids Drobeta 2004 - Luceafărul Drobeta Tr. Severin 0-0 (4-1 d.p) – Bogdan Istratie, Alin Enache, Georgian Roșoga, Denis Răduță


Semifinale:


Sport Kids Drobeta 2004 – CSA Steaua 1-0 (Ianis Mihart)

 

Finala MARE:

 

Sport Kids Drobeta 2004 – Dinamo București 1-4 (Georgian Roșoga)

 

Lotul echipei Sport Kids: Mihai Afrim, Răzvan Dincă, Alexandru Neagoe, Alin Enache, Georgian Roșoga, Ianis Mihart, Alexandru Moroșanu, Raul Ștefan, Bogdan Istratie, Denis Vătășescu, Denis Răduță, Albert Coricovac, Ianis Crețan, Andrei Ioniță.

 

Antrenor: Cornel Mihart

Micii fotbaliști de la mai multe cluburi din țară își dau întâlnire la Severin. Sâmbătă se va da startul celei de-a patra ediţii a competiției pentru copii „Internațional Stars Tournament”, unul din cele mai importante turnee dedicate grupelor 2007 și 2008.

ff

Stadionul Municipal din Severin găzduiește la acest final de săptămână meciurile din cadrul celei de-a patra ediții a „Internațional Stars Tournament”. Pe tabloul de start se vor alinia 16 echipe, meciurile desfășurându-se la două categorii de vârstă: 2007 și 2008. Organizatorii de la Luceafărul Drobeta au reușit și în acest an să aducă la start numeroase echipe din Serbia, dar și cluburi juvenile foarte bine cotate, printre acestea regăsindu-se Academia Gheorghe Hagi, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu sau CSM Reșița. Startul oficial al turneului a fost dat de astăzi, odată cu festivitatea de deschidere în care au fost prezente cele 16 echipe paticipante.

 

„Este a patra ediție a turneului internațional, care dorim să devină o tradiție. Am reușit an de an să aducem echipe de mare valoare, anul acesta avem pe cei de la Academia Hagi, Concordia Chiajna, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu, echipe din județele limitrofe, dar și din Serbia. Noi, împreună cu partenerii noștri, încercăm să promovăm sportul mehedințean, condițiile de infrastructură de care dispune Municipalul și să creștem copii de mare valoare pentru orașul nostru și pentru loturile naționale”, a declarat Marian Balaci, președinte ACS Luceafărul.

 

Festivitatea a fost urmată de un meci amical old-boys între antrenorii şi conducătorii echipelor participante. Meciurile juniorilor vor avea loc sâmbătă şi duminică pe stadionul Municipal, festivitatea de premiere va fi duminică la ora 18.00. Competiţia este organizată de Luceafărul Drobeta, în colaborare cu Primăria Drobeta-Turnu Severin.

Micii fotbaliști de la mai multe cluburi din țară s-au întrecut la Drobeta-Turnu Severin în cadrul unui turneu de fotbal. În competiția „Drobeta Kids Junior Cup”, destinată copiilor născuți în 2006 și 2009, Sport Kids Drobeta a reușit să ajungă în finală la ambele grupe.

foto carton 2

În organizarea Sport Kids Drobeta, pe Stadionul Municipal a avut loc un turneu de fotbal rezervat copiilor născuţi în 2006 și 2009. Organizatorii au adus pe terenul de joc 16 echipe din patru judete, dar și din Serbia. Gazdele de la Sport Kids au avut evoluții bune, care i-au propulsat până în finală la ambele categorii de vârstă. Dacă la grupa 2009 s-a impus Pandurii Târgu Jiu, la 2006 echipa gazdă a păstrat acasă marele premiu, după ce a trecut de Academia Gică Popescu. Sport Kids Drobeta a obținut și două premii individuale. Răzvan Erceanu a primit medalia pentru cel mai bun jucător al categoriei 2006, iar Rareș Bălescu a fost desemnat cel mai bun portar la grupa 2009, spre satisacția antrenorilor.

 

A fost un turneu foarte reușit atât la nivel organizatoric, dar și ca rezultate. La categoria 2006 ne-am impus, iar la 2009 am obținut locul 2, ambele echipe prestând un joc dătător de speranțe. De altfel, datorită evoluțiilor din acest an, mai mulți jucători sunt monitorizați de scouterii mai multor cluburi din țară și străinătate. De la an la an turneul ia amploare. Ediția de acum a adunat la start 16 echipe extrem de bune, printre ele aflându-se și Klaadova, de la vecinii de peste Dunăre. Îi mulțumim domnului primar Marius Screciu pentru sprijinul acordat, doamnei Doina Dobre din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, dar și Asociației Județene de Fotbal”, a declarat Cristi Țigănele, antrenorul echipei Sport Kids.

 

Drobeta Junior Cup, turneu organizat de Școala de fotbal Sport Kids Drobeta, cu sprijinul Primăriei Drobeta-Turnu Severin, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți și Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți a ajuns la ediția a III-a. Evenimentul s-a desfășurat pe Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin, la categoriile de vârstă 2006 și 2009. Prin aceste competiții se urmărește evaluarea nivelului de pregătire a micilor fotbaliști.

 

Clasament - Grupa 2006

 


Sport Kids Drobeta - Locul 1
Academia Gică Popescu - Locul 2
Academia Dani Coman - Locul 3
Universitatea Craiova - Locul 4

Juventus Timișoara – Locul 5

CSS Drobeta – Locul 6

Sport Kids Drobeta 2 – Locul 7

Viitorul Orșova – Locul 8

 

Clasament - Grupa 2009

 


Pandurii Târgu-Jiu - Locul 1
Sport Kids Drobeta - Locul 2
Juventus Timișoara - Locul 3
F.K. Kladovo - Locul 4

ASFC Milan Craiova – Locul 5

Sport Kids Drobeta 2 – Locul 6

Viitorul Orșova – Locul 7

Dinamyk Craiova – Locul 8

Echipele severinene, Hercules și TAD, au fost eliminate, în weekend, din cadrul Campionatului Regional Sud-Vest la minifotbal, după ce nu au izbutut să depășească faza grupelor.

 

bb

Niciuna din cele două reprezentante ale Mehedinșiului nu au reușit să se califice la turneul final de minifotbal. Atât Hercules Drobeta, cât și TAD Drobeta au părăsit faza regională prematur, încă din faza grupelor. Campioana Hercules a avut un parcurs onorabil, cu o victorie, un egal și două înfrângeri. Severinenii au învins Inter Sibiu (4-3) , au remizat cu FC Boromir (2-2) și au pierdut cu Liberty Hunedoara (1-4) și Dream Team Târgu Jiu (1-4).

 

TAD, fără victorie la Craiova

 

Repartizată în grupa A, vice-campioana de la Mehedinți, TAD Drobeta, a pierdut toate disputele fără a pune probleme adversarilor. Astfel, rând pe rând a fost învinsă de FC Rangers Sibiu (0-3), MAV Sport Timișoara (1-6), Electroflux (0-3) și Sporting Brad (0-3). Cu cele patrtu înfrângeri a terminat grupa pe ultimul loc. 20 de echipe s-au întrecut pentru titlul de campioană regională, dar și pentru unul din primele șase poziții, care îți asigură un loc la Campionatul Național de la Alba Iulia. Finala campionatului regional de la Craiova a fost adjudecată de Borussia Hermannstadt, după lovituri de pedeapsă, în fața celor de la Dream Team Târgu Jiu. Podiumul a fost completat de FC Hermannstadt, 1-0 cu Codavinci Reșița. Celelalte două echipe calificate la etapa finală au fost Sporting Deva și MAV Timișoara.

Final de sezon pe muchie de cuțit la Mehedinți! Viitorul Șimian este noua campioană judeţeană, câştigând Liga a IV-a de fotbal şi, implicit, dreptul de participare în barajul de promovare în eşalonul terţ cu ACS Dumbrăvița, campioana judeţului Timiș. Titlul s-a decis în ultima etapă din play-off, după ce Șimianul a terminat la egalitate pe terenul Strehaiei, echipă care era nevoită să câștige pentru a se clasa ea pe primul loc.

hh

Cel mai strâns sezon de Liga a IV-a din ultimii ani are, în sfârșit, și o învingătoare. Numele ei este Viitorul Șimian, care, la capătul unei lupte în trei, cu Strehaia și Dănceu, a primit titlul județean pe terrnul rivalei. Șimianul a terminat la egalitate, 1-1, la Strehaia, rezultat care a lăsat echipa gazdă pe locul 3, deși, înaintea jocului, se lupta pentru prima poziție! Egalul coroborat cu victoria Dănceului în fața Orșovei din celălalt meci din play-off a făcut ca tabloul final al primelor 4 din Liga a IV-a să arate astfel: Șimianul, locul 1 (36 de puncte), Dănceul – locul 2 (35 de puncte), Strehaia- locul 3 (33 de puncte) și Orșova – locul 4 (16 puncte). În meciul care a decis campioana, cel dintre CS Strehaia și Viitorul Șimian, oaspeții au deschis scorul, în minutul 53, prin Andrei Dicu, iar cu două minute înainte de final Claudiu Topală a restabilit egalitatea și totodată rezultatul final. Pentru a promova în liga a III-a, ACS Viitorul Șimian mai are de trecut un singur hop iar acela se numeste ACS Dumbrăvița, campioana județului Timiș. Turul va avea loc pe 16 iunie, ora 18:00, pe terenul bănățenilor, iar returul, pe teren propriu, la Șimian, pe 23 iunie, ora 17:30.

Luptătoarele pregătite de maestrul Marin Dobrescu sunt în formă maximă înaintea marilor competiții din vară. Larisa Nițu și Roxana Capezan au cucerit medaliile de aur în cadrul Campionatelor Internaționale ale României.

NITU 2

Sala Polivalentă din București a găzduit, în perioada 30 mai – 3 iunie, Turneul Internațional al României Cadeți și Juniori la lupte. La această competiție au fost participat 37 de țări, iar Clubul Sportiv Municipal Drobeta a fost prezent cu patru sportive la stilul lupte libere. Sportivele pregătite de maestrul Marin Dobrescu au reușit evoluții remarcabile cucerind două medalii de aur. Dacă la cadeți s-a impus Roxana Capezan, în limitele categoriei 62 de kg, la juniori a triumfat Larisa Nițu (cat. 72 kg). Aproape de podium au fost și Cristina Ungureanu (cat. 59 kg – cadete) și Adina Giura (cat. 57 kg - junioare), ele clasându-se pe locul 5.

 

Sunt extrem de mulțumit de rezultatele obținute de fete la acest turneu internațional similar cu un Mondial, așa cum l-a caracterizat și președintele Răzvan Pîrcălabu. Au fost prezenți sportivi de valoare din 37 de țări cu tradiție în lupte și aici amintesc SUA, Canada, Rusia sau Suedia. Severinul a dovedit că este un centru de tradiție care se respectă și a cucerit două medalii de aur. A fost o ultimă repetiție înainte de finala campionatului național de juniori din weekend, acolo unde avem de apărat titlul național pe cluburi. Îmi pun mari speranțe în fete și sunt convins că și anul acesta vor fi campioane naționale”, a mărturisit antrenorul emerit de la CSM Drobeta, Marin Dobrescu.  

 

Sportivele care au cucerit aurul la Campionatele Internaționale ale României mai sunt angrenate și în alte competiții de anvergură. Astfel, în perioada 3-8 iulie, Roxana Capezan va participa la Campionatul Mondiale de cadeți din Croația, de la Zagreb, în vreme ce Larisa Nițu va fi prezentă, în perioada 31 iulie-5 august, la Roma, în Italia, la Campionatul European de Juniori.

Campionatul Județean de Minifotbal Mehedinți şi-a desemnat duminică laureatele celei de-a III-a ediţii. Titlul în sezonul 2017 – 2018 a revenit lui Hercules Drobeta, după o luptă strânsă cu TAD Drobeta, iar medaliile de bronz au fost cucerite de SEBN.

 hercules

Minifotbalul prinde rădăcini tot mai adânci și la Drobeta-Turnu Severin! Vreme de opt luni de zile, 12 formații au luptat pe baza sportivă CS Drobeta de la Podul Gruii pentru primul loc în campionatul județean. Echipa cea mai constantă și valoroasă s-a dovedit a fi Hercules Drobeta, care a devenit campioană grație succesului din ultima etapă obținut în fața Crihalei (4-2). Imediat în spatele lor s-a clasat TAD Drobeta, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat SEBN. Cele trei formații nu au luat vacanță deoarece vor fi la startul fazelor naționale organizate de Federația Română de Minifotbal. Primele două clasate la etapa regională, iar cea de pe locul trei la finala Cupei României.

 

Mulţumim echipelor, sponsorilor şi mai ales jucătorilor care au încheiat încă un sezon competiţional foarte disputat şi, aş zice, de la an la an mai bun. Cele 12 formații au făcut o bună propagandă minifotbalului și mă bucur că începem să ne dezvoltăm împreună. Din greșeli învățăm și îmi place să cred că devenim mai valoroși odată cu fiecare etapă de campionat. Le urez succes celor două formații care ne vor reprezenta la turneul regional de la Craiova precum și celor de la SEBN în Cupa României. Vreau să vă anunț că din toamnă schimbăm un pic formatul campionatului, în sensul că vom avea Liga I, cu 6-8 echipe, și Liga a II-a. Vrem să facem competiția mai antrenanantă, cu promovări și retrogradări, cu echipele mici care să aibă și ele plăcerea de a câștiga, iar cele mai bune să se lupte între ele”, a declarat Octavian Goga, președintele Asociației Județene de Minifotbal Mehedinți.

 

Premiile acordate la finalul celor opt luni de întrecere din sezonul competiţional 2017 – 2018

 

Locul I: HERCULES DROBETA

Cupă, medalii, diplomă și 700 de euro.

 

Locul II: TAD DROBETA

Cupă, medalii, diplomă și 500 de euro

 

Locul III: SEBN DROBETA

Cupă, medalii, diplomă și 300 de euro

 

Componența grupelor și programul de la etapa regională

 

Clasamentul final a consemnat echipele care vor reprezenta județul în fazele naționale. Astfel, campioana şi vicecampioana Hercules Drobeta, respectiv TAD Drobeta vor reprezenta Mehedințiul la Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova, în perioada 8-10 iunie, pe baza sportivă Atletico. Vor fi 20 de echipe repartizate în patru grupe, iar primele șase merg la turneul final de la Alba Iulia.

 

Campionatul Regional Sud-Vest (Craiova)


Grupa A: Timișoara – MAV Sports loc 1, Sibiu, Fair Play – loc 1, Craiova, Atletico 84 – loc 1, Deva, Sporting Brad - loc 2 și Severin, TAD – loc 2.
Grupa B: Vâlcea, LJM – loc 1, Hunedoara – loc 1, Orăștie – loc 1, Sibiu, Luceafărul – loc 2 și Vâlcea, CJM – loc 2.
Grupa C: Sibiu, Luceafărul – loc 1, Reșița – loc 1, Vâlcea, CJM – loc 1, Timișoara – loc 2 și Târgu Jiu – loc 2.
Grupa D: Deva, FC Boromir – loc 1, Târgu Jiu – loc 1, Severin, Hercules - loc 1, Hunedoara, Liberty – loc 2 și Sibiu, Fair Play – loc 2.

PROG

PROGRAM 1

PROGR 3

Reușită deosebită pentru secția de natație de la Clubul Sportiv Municipal Drobeta! Radu Vaipan a obţinut medalia de argint în cadrul Campionatelor Balcanice de Nataţie pentru Juniori, care s-au desfăşurat, în perioada 5-6 mai, la Sarajevo.

vaipan

Cei mai reprezentativi juniori din zona Balcanilor s-au întrecut în apă pentru medalii. România s-a dovedit a avea cea mai valoroasă delegație, după ce a reuşit să cucerească un total de 22 medalii la Campionatul Balcanic de înot pentru juniori (14-18 ani) din Bosnia & Herțegovina. Printre performeri s-a regăsit și Radu Vaipan de la CSM Drobeta. Sportivul pregătit de Dan Bădescu a cucerit titlul de vice-campion balcanic în proba de 50 m bras, cu un timp execelent, care îl trimite și la Campionatul European din Finlanda.

 

„Titlul de vice-campion balcanic, dar și timpul scos, este o performanță foarte bună pentru secție, care l-a trimis la Europene. În 2010 l-am avut pe Radu Marius calificat la Campionatul European de Juniori, tot la Helsinki, și a reușit să se claseze pe locul 5, în proba de 100 metri liber. Acum ne pregătim de Campioantele Internaționale ale României de la București unde Radu Vaipan va avea posibilitatea să își îmbunătățească timpul. De altfel, foarte puțin ia lipsit să câștige proba de 50 metri bras de la Sarajevo. A scos timpul 29.40, iar slovenul 29.30. Pentru prima lui participare la Campionatul European, consider că o calificare în finală ar fi extraordinar”, a declarat Dan Bădescu, antrenor CSM Drobeta.

 

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de înot pentru juniori, desfăşurate în weekend, la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina). Echipa tricoloră a cucerit 22 de medalii, dintre care 10 de aur, 6 de argint şi 6 de bronz, devansând Slovenia şi Turcia la competiţia la care au participat sportivi din 12 ţări.

AU ALERGAT BINE LA PRIMUL CONCURS OUTDOOR

Publicat în Actualitate Miercuri, 16 Mai 2018 21:06 0

Atleții severineni au obținut rezultate încurajatoare în cadrul primei etape a Campionatul Național de Juniori 2. Cele patru clasări pe podiumul din Complexul Lia Manoliu pot fi văzute ca posibile viioare medalii din cadrul finalelor care vor avea loc în vară.

IMG 9082

La finele săptămânii trecute s-a desfășurat la București, în Complexul Lia Manoliu, prima etapă a Campionatul Național de Juniori 2. Nu mai puțin de patru atleți care au reprezentat cluburile din Drobeta-Turnu Severin s-au remarcat la prima competiție de atletism în aer liber. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Aurelia Florescu (foto prim-plan) de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta. Eleva pregătită de antrenorul Marin Istrate se pare că îi calcă pe urme Ancuței Bobocel, fiind o sportivă care se anunță de viitor în probele lungi. Florescu a terminat pe primul loc cursa de 3.000 de metri, cu timpul de 10 minute, 10 secunde și 74 de sutimi. Pe podium s-a clasat și Doinița Hamat. Atleta legitimată la CSM Drobeta a încheiat pe locul trei cursa de 2000 de metri obstacole, cu timpul 7 minute, 52 de secunde și 4 sutimi.

 

Băieții, în sprint pe podium

 

Băieții au fost și ei pe podiumul din Capitală. Adrian Bondoc de la Clubul Sportiv Municipal Drobeta a menținut tempoul bine în cursa de 400 metri și a reușit să se clasese pe locul secund: 41 de secunde și 78 de sutimi, la mai puțin de o secundă în spatele câștigătorului. Atletul profesorului Mirel Bîrcu a fost aproape de podium și în cursa de 800 de metri, dar a trebuit să se mulțumească doar cu locul 5. Cronometrul s-a oprit la 2 minute 2 secunde și 20 de sutimi. O altă clasare pe podium a fost notată în contul lui Constantin Predescu, în proba de 100 metri garduri. Sportivul de la CSM Drobeta a obținut locul trei.

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1