Citeste si...

Nicu Lungu

MINIFOTBALUL DIN SEVERIN, REPREZENTAT ÎN EUROPA

Publicat în Actualitate Marți, 18 Septembrie 2018 12:37 0

Două echipe de minifotbal din Severin vor participa în zilele următoare la un puternic turneu internațional. Festivalul orașelor la minifotbal, ce se desfășoară în Ungaria, va aduna la start peste 50 de echipe din diferite colțuri ale continentului. Echipele nu vor reprezenta țări sau cluburi, ci propriul oraș.

minif

Reușită lăudabilă pentru minifotbalul din județul Mehedinți. La invitația Federației Europene de Minifotbal, Drobeta-Turnu Severin și Deva, au fost alese orașele care să reprezinte România la Festivalul Internațional al Orașelor la minifotbal din Ungaria. Cu câteva zile înainte de începerea turneului lista de echipe era completă. Organizatorii așteaptă în jur de 50 de orașe să participe în timpul celor 10 zile ale fiestei de minifotbal. Severinenii sunt pregătiți pentru marea provocare.

 

Severinul reprezintă unul din oraşele cu tradiţie în sportul românesc. Mă bucur că din acest an minifotbalul din orașul nostru devine parte a proiectului pe care îl dezvoltăm la nivel naţional şi european. Este o motivație în plus să ne zbatem să dezvoltăm și mai mult acest sport în județ pentru că avem deschidere și sprijin total de la Federația Română de Minifotbal și, iată, că și de la Federația Europeană de Minifotbal. Este un sprijin care a venit datorită implicării active a Asociației Județene de Minifotbal Mehedinți în proiectele în care a participat în decursul celor patru ani de la afiliere. Sperăm să ne dezvoltăm în continuare și să avem cât mai multe echipe înscrise în campionatul județean de minifotbal”, a declarat Octavian Goga, președintele Asociației Județene de Minifotbal.

 

Două echipe se duelează în Ungaria

 

Principalii câștigători ai acestei participări sunt tinerii sportivi ai celor două echipe de minifotbal din Severin. Echipa de băieți, înscrisă la categoria de vârstă sub 23 de ani, este coordonată de profesorii Cristi Vîlceanu și Dorian Vasilică, în vreme ce formația feminină este condusă de profesorul Daniel Ispas. 

Am realizat o selecție și considerăm că am ales ce era mai bun în orașul nostru. Sunt băieți cu abilități deosebite și sperăm să facă o figură frumoasă. Nu este impus un target, dar noi mergem să ne batem de la egal la egal cu toți adversarii. În plus, li se deschid noi orizonturi. Pentru mulți este prima ieșire în afara țării și, cu siguranță, va fi o experiență sportivă deosebită, dar și una educațională pentru că vor interacționa cu sute de tineri din orașe din 18 țări ale Europei”, a declarat profesorul Cristian Vîlceanu.

 

Festivalul de minifotbal va avea loc la Székesfehérvár și va dura 10 zile, între 20 și 30 septembrie. Băieții noștri încep competiția miercuri, 19 septembrie, în vreme ce fetele vor intra la joacă pe 28 septembrie. Țări bine-cunoscute pentru succesele lor la minifotbal vor fi reprezentate de Bosnia Herțegovina (Tuzla, Duga Novi Travnik), Cehia (Brno, Most, Chomutov) , Anglia (Manchester), Muntenegru (Pogdorgica), România (Deva, Drobeta), Serbia (Šabac, Novi Sad, Belgrad), Ucraina (Kiev, Kharkiv, Rivne) și Rusia (Moscova).

 

NIȚU, ÎN PREMIERĂ LA MONDIALUL DE LUPTE

Publicat în Actualitate Luni, 17 Septembrie 2018 15:40 0

Aflată la cel mai bun sezon al carierei, Larisa Nițu are șansa de a-și îmbogăți palmaresul cu o nouă medalie, de data aceasta la Campionatul Mondial de Lupte pentru juniori. Severineanca face parte din delegație României care pleacă cu gânduri mărețe la competiția găzduită de Slovacia.

larisa nitu

Secția de lupte de la CSM Drobeta are din nou un reprezentant în competiţiile internaţionale importante. Luptătoarea severineană Larisa Nițu, antrenată de maestrul emerit Marin Dobrescu, participă în perioada 17-23 septembrie, în orașul Trnava din Slovacia, la Campionatul Mondial de Lupte pentru juniori. Sportiva are un moral excelent, după ce luna trecută și-a trecut în cont medalia de bronz la Campionaatul European de juniori, iar în țară a devenit dublă campionă națională la categoriile sub 23 de ani și juniori, vice-campioană la seniori și bronz la naționalele pe plajă.

 

Odată cu Campionatul European, unde m-am clasat pe locul trei, am prins curaj și încredere pentru acest Campionat Mondial. Sper și îmi doresc să mă clasez și acum pe podium pentru că mă simt în mare formă. Chiar a fost un sezon fantastic deoarece totul a ieșit foarte bine. Probabil că mentalitatea și încrederea vor fi principalele avantaje pe care le voi avea în fața adversarelor. Sunt conștientă că o sa fie mult mai greu decât la Europene, dar speranța moare ultima”, a declarat luptătoarea Larisa Nițu.

 

Larisa Nițu va lupta la Campionatul Mondial de Lupte pentru juniori, în limitele categoriei 72 de kilograme.

SPORT KIDS PRODUCE TALENTE PENTRU FCSB!

Publicat în Actualitate Joi, 13 Septembrie 2018 16:03 0

Veste bună pentru fotbalul juvenil din orașul nostru. Sport Kids Drobeta a devenit singurul club din județ care a parafat un parteneriat cu FCSB. Proiectul are ca obiectiv creșterea viitoarelor talente şi promovarea către fotbalul de performanţă.

SK DROBETA

Întotdeauna în spatele unui club de fotbal se află un om puternic, un fost sportiv de performanţă, un iubitor al balonului rotund, un om respectat care, la rândul său, respectă pe cei din jurul său. Cornel Mihart se poate încadra în acest tipar fără probleme deoarece, la rândul său, a fost avut un parcurs similar la început.

 

S-a crezut ȋn fiecare tânăr, dându-i şansa să se afirme și să joace fotbalul de plăcere. Totul trebuie să vină din adâncul sufletului abia apoi intră în acțiune și rolul antrenorului de a-i îndruma copilului pașii în acest sport. Munca depusă şi seriozitatea tuturor colegilor care ne ocupăm de frâiele echipei au dat roade: zeci de trofee câştigate şi o sumedenie de copii transferaţi la cluburi mult mai puternice din România şi din străinătate”, a ținut să precizeze patronul Cornel Mihart.

 

A câștigat respectul marilor cluburi din țară

 

Plecați la drum în 2009 doar cu câțiva copii, dar cu gândul clar de a reînvia interesul celor mici pentru sportul rege și să propună nume noi fotbalului românesc, cei de la Sport Kids Drobeta au demonstrat în decursul celor nouă ani că totul este posibil atunci când îți dorești cu adevărat. Pasiunea și munca antrenorilor au adus în prim-plan copii care pot intra și ei pe lista selectă a mehedințenilor care au activat la cel mai înalt nivel. Totodată, rezultatele bune obținute la competiții importante din țară și de peste hotare au aprins beculețul de semnalizare de pe GPS-ul antrenorilor de la cluburile juvenile titrate din România. Pe aceste coordonate s-a concretizat colaborarea dintre Sport Kids Drobeta și FCSB. Interacțiunea dintre cele două cluburi a început în toamna acesta odată cu transferul juniorului Alexandru Balica la clubul bucureștean. Prin parteneriatul dintre cele două cluburi vor fi organizate acțiuni comune ale grupelor de copii, stagii de perfecționare ale antrenorilor și de pregătire a copiilor.

66361

Clubul nostru dorește prin acest parteneriat să ofere continuitate tuturor copiilor, în funcţie de valoarea fiecăruia, iar deviza este instruirea şi promovarea tinerelor talente. Este, dacă vreți, o altă portiță pe care o pot deschide pentru a ajunge pe stadionul performanței. Noi suntem un club mic de provincie, ne cunoaștem limitele, și astfel de oportunități trebuie materializate. Nu vrem altceva decât să descoperim și apoi să lansăm copiii în fotbalul mare prin intermediul unor cluburi titrate din țară. Pe scurt și pe înțelesul tuturor, noi descoperim copiii și apoi vor juca fotbal la grupele juvenile de la FCSB”, a declarat Mihart.

 

Până acum, Sport Kids Drobetal a deschis drumul către marea performanță mai multor sportivi. Cei mai reprezentativi sunt Denis Curea, Sebastian Stancu și David Dincă, transferați la Academia Gheorghe Hagi, Adelin Iliescu (SC Oțelul Galați), Răzvan Mogoș (Primavera Entella Chiavari) și Ayan Nițu (Strømsgodset IF).

Diana Belbiță și-a îndeplinit visul de a deține centura RXF. Luptătoarea din Mehedinți a învins-o spectaculos pe Ana Maria Pal, în cadrul galei RXF 30.

nou belbi

Revenire spectaculoasă a Dianei Belbiță în galele de MMA. În direct la Telekom Sport 2, Belbiță a câştigat duelul cu Ana Maria Pal, prin submisie în runda a doua, după un minut şi 35 de secunde. Cele două sportive s-au luptat în Main Event-ul galei, iar interesul a fost unul maxim. În sală s-au aflat şi majoritatea concurenţilor de la Exatlon, atât de la Faimoși, cât și de la Războinici, care au surprins fiecare moment cu telefoanele mobile și au făcut galerie fostei lor colege de la reality show-ul tv. După o primă rundă controlată de Belbiţă, dar în care adversara a lăsat o impresie bună, "Prinţesa Războinică" a intrat şi mai determinată în runda secundă, iar după un minut şi 35 de secunde lupta s-a încheiat. Pal, multiplă medaliată la naționalele de lupte libere si cu multe meciuri în galele de kick-boxing, nu a mai putut continua, după o priză pe braţ executată perfect de tânara mehedințeancă în vârstă de 22 de ani.

 

Mă bucur nespus pentru victorie deoarece toată lumea avea mari așteptări și nu trebuia să-i dezamăgesc. Vreau să le mulțumesc tuturor, în special foștilor colegi de la Exatlon care au fost alături de mine. Despre adversdară pot spune că a avut multă dorință de a intra în lumea MMA-ului cu o victorie împotriva mea, dar am adoptat strategia câștigătoare. Nu mi-a fost ușor, mai ales că am luptat cu două accidentări, una la umărul drept și cealaltă la genunchiul drept. Din cauza accidentării la umar, a trebuit să schimb tactica de meci cu doar câteva zile înainte, astfel că am folosit foarte mult loviturile de genunchi”, a mărturisit Diana Belbiță.

 

Și-a îndeplinit un vis!

centura

Victoria din Capitală a coincis cu bifarea unui alt obiectiv al luptătoarei. Este vorba de centura RXF România care o face, de acum și oficial, cea mai bună luptătoare din țară la categoria sa de greutate. De altfel, Belbiță a postat o poză în care doarme cu centura lângă ea.

 

„Sunt fericită că, după patru ani de la debutul meu în MMA, am reușit să îmi îndeplinesc visul, iar centura RXF a venit acolo unde îi este locul! Interesant este că și eu și Ciprian Mariș am pierdut în urmă cu patru ani meciurile pentru centuri în aceeași seară, iar acum, din fericire, amândoi am obținut ceea ce ne-am dorit. Pentru mine urmează la Oradea recuperarea medicală la umăr și genunchi”, a mărturisit Diana Belbiță.

 

Victoria Dianei Belbiță împotriva Anei Maria Pal a fost a unsprezecea în cadrul galelor de MMA.

SE FAC ÎNSCRIERI PENTRU NOUL SEZON DE MINIFOTBAL!

Publicat în Actualitate Miercuri, 22 August 2018 13:34 0

Se pregăteşte un nou sezon de minifotbal-spectacol pe baza CS Drobeta de la Podul Gruii din Severin. Asociaţia Județeană de Minifotbal Mehedinți organizează, începând de la mijlocul lunii septembrie, ediția 2018-2019 a campionatului județean. În premieră vor fi două ligi pentru a se realiza un echilibru între competitori.

minifotbal poza

Cel mai important campionat de minifotbal din Mehedinți, recunoscut de Federația Română de Minifotbal, își așteaptă participanții pentru sezonul 2018-2019. Pentru al patrulea an consecutiv ne vom alinia alături de celelalte județe ale țării în competiția care va avea ca destinație finală Champions League. Asociația Județeană de Minifotbal Mehedinți speră ca din toamnă să fie prezente cât mai multe echipe. Trendul este ascendent și, din acest motiv, organizatorii s-au gândit să egalizeze șansele pentru toată lumea, astfel că au venit cu multiple noutăți, cea mai importantă fiind crearea unei a doua ligi.

 

Practic, această competiţie se adresează exclusiv jucătorilor amatori de minifotbal care doresc să-şi strângă prietenii, colegii de serviciu sau de facultate/liceu şi să-şi formeze o echipă pentru a-şi măsura forţele cu formaţii de acelaşi nivel. Au posibilitatea de a se duela într-un campionat organizat. Din acest sezon vor fi două paliere valorice. Cei mai experimentați vor face parte din Liga I, iar cei care sunt la început și vin doar de plăcere se pot înscrie în Liga a II-a. Dorim să le oferim șanse egale tuturor participanților și din acest motiv ne-am gândit că acest format este cel mai corect pentru toată lumea. Îi așteptăm în număr cât mai mare pentru că plăcerea de a juca fotbal este alta atunci când este un mediu organizat, cu arbitri profesioniști și cu staff medical”, a declarat Octavian Goga, președintele Asociației Județene de Minifotbal Mehedinți.

 

Reguli principale pentru echipe

 

Lotul unei echipe poate fi format din maximum 15 jucători, iar sistemul de desfăşurare al competiţiei este stil campionat, tur-retur și play-off. Taxa de participare este între 80 și 100 de lei/joc/echipă, aici fiind incluse serviciile de arbitraj profesionist și asistența medicală. Termenul limită de înscriere la competiţie este miercuri, 12 septembrie 2018. Sezonul trecut, cele 2 echipe reprezentative ale judetului nostru s-au oprit în faza grupelor la Campionatul regional de la Craiova.

 

Detalii suplimentare referitor la desfășurarea competițiilor Campionatului Județean de Minifotbal Mehedinți puteți găsi pe linkul: http://www.ajm-mehedinti.ro sau să urmăriți ppagina de Fcebook: https://www.facebook.com/minifotbal.mehedinti/

NIȚU ȘI VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ!

Publicat în Actualitate Luni, 06 August 2018 19:21 0

Cel mai important succes din cariera Larisei Nițu a venit, în seara de 3 august, la Campionatul European de juniori pentru lupte. O seară de vis în care severineanca a reușit performanța de a obține medalia de bronz în capitala Italiei.

nitu

Ceea ce era o ipoteză plauzibilă a devenit o realitate plină de culori care dă viață unui viitor mai mult decât încrezător pentru Larisa Nițu. Luptătoarea care își anunțase intrarea în scena marilor sportivi europeni odată cu medaliile de aur cucerite la Campionatele Internaționale ale Turciei și apoi ale României a confirmat pe deplin la Campionatul European pentru juniori de la Roma. Severineanca impunătoare cu talia sa de 179 de centimetri a luptat pe saltea cu o armonie și dezinvoltură precum notele unei arii din opera lui Andrea Bocelli, învingând-o în meciul decisiv pe Kamila Kulwicka, din Polonia, cu 3-2.

 

Medalia pentru mine reprezintă un vis pe care mi-l l-am dorit din totdeauna, iar, în același timp, mi-a dat încredere și motivare că se poate și la Mondiale de la sfârșitul lunii, în Slovacia. Am simțit multe emotii și totodată nu conștientizam când mi se afișeașă steagul pe monitor, eram într-o stare de șoc, cu mii de gânduri frumoase și multă fericire”, a mărturisit sportiva în vârstă de 19 ani.

 

Pentru secția severineană pregătită de antrenorul emerit Marin Dobrescu este o medalie așteptată de aproape un jumătate de deceniu. Ultima care revenea la Severin cu o medalie, dar de argint, de la campionatul European de juniori era Suzana Șeicariu, în 2014.

 

Larisa avea mare nevoie de acest rezultat. Medalia a venit la fix. În fiecare an, se clasa pe locul 5 sau 7. De precizat că Nițu mai are un an de juniorat, iar în 2019 poate lua chiar aurul. Ne-am făcut datoria în acest an. În luna mai, Roxana Capezan luase și ea bronzul la Europenele de cadeți și va fi singura luptătoare care reprezintă România la Jocurile Olimpice pentru Tineret, care vor avea loc în luna octombrie, de la Buenos Aires”, a declarat antrenorul emerit Marin Dobrescu de la CSM Drobeta.

 

La Europenele de la Roma, lotul feminin al României a fost alcătuit doar din 3 sportive și au fost cucerite două medalii de bronz. Pe lângă Larisa Nițu (CSM Drobeta Turnu Severin),  Andreea Beatrice Ana (53 kg) de la CSA Steaua București a completat zestrea medaliilor. Cea de-a treia sportivă a fost Ștefania Priceputu, campioană europeană anul trecut, care s-a clasat doar pe locul al V-lea.

O sportivă legitimată la secția de lupte a CSM Drobeta așteaptă cu nerăbdare prima competiție importantă a carierei. Este vorba de Larisa Nițu, care va participa peste câteva zile la Campionatul European de lupte din capitala Italiei. Severineanca speră să pășească cu dreptul la întrecerea continentală.

nitu

Secția de lupte severineană condusă de maestrul Marin Dobrescu va fi reprezentată, din nou, la cel mai înalt nivel european, la categoria juniori. CSM Drobeta se află pe tabloul Campionatelor Europene de Lupte, ce se vor desfășuara, în perioada 31 iunile-5 august, în capitala Italiei, Roma. Datorită rezultatelor excelente din 2018, tânăra luptătoare Larisa Nițu participă cu multe speranțe în cadrul categoriei 72 de kilograme.

 

Este o competiție importantă pentru mine de unde aș vrea să mă întorc cu un rezultat cât mai strălucitor! Moralul și încrederea că pot să emit pretenții la un loc cât mai sus mi le dau rezultatele precedente din acest an, când am avut două competiții extrem de puternice în România și o alta în Turcia, iar în ambele competiții am câștigat locul 1. Pot spune răspicat că acest Campionat European este cel mai vizibil mod de a arată prestația mea și punerea la încercare de cât de bine sunt pregătită pentru marile competiții”, a declarat Larisa Nițu.

 

Sportiva în vârstă de 19 ani este în vârf de formă în actualul sezon și apropie cu pași repezi de marea performanță. În urmă cu două săptămâni a izbutit să își treacă în palmares titlul de vicecampioană națională la seniori, fiind învinsă de Alexandra Anghel, o luptătoare bine cotată: vice-campioană europeană la seniori (Rusia, Kaspiisk – mai 2018) și tineret (Turcia, Istanbul – iunie 2018).

Performanță remarcabilă pentru secția de lupte de la CSM Drobeta. Sportivele antrenate de Marin Dobrescu au obținut o medalie de argint și una de bronz în cadrul Campionatului Național Individual de Lupte pentru Seniori. De remarcat că severinencele sunt în primul an de juniorat și au întâlnit adversare cu CV-uri bogate în rezultate continentale și naționale!

 

Prolog mai mult decât încurajator pentru o nouă generație de luptătoare care bate la ușa senioratului. Severinencele au fost în centrul atenției la Campionatul Național Individual de Lupte pentru Seniori desfășurat, în weekend, la Reșița. Cel mai bun rezultat a fost izbutit de Larisa Nițu, care a devenit vice-campioană națională în Banatul Montan. Severineanca în vârstă de 18 ani a obținut această medalie la categoria 72 de kilograme. Aici a întâlnit-o pe mult mai experimentata Alexandra Anghel, de la CSU Craiova, vice-campioană europeană la seniori (Rusia, Kaspiisk – mai 2018) și tineret (Turcia, Istanbul – iunie 2018).

 

nitu larisa

 

 

„Medalia de la seniori este la capătul unei evoluții frumoase. M-a făcut să prind încredere în mine că pot reuși și mai mult și că orice obstacol poate fi depășit. Cel mai greu meci a fost cel din finala cu Alexandra Anghel , fiind medaliată la europene și mondiale, a fost destul de greu. Deși nu a fost aur, rezultatul este o mare realizare pentru mine. Vreau să îmi continui evoluția bună și la Campionatul european de juniori de la începutul lunii august, de la Roma, de unde să mă întorc cu un rezultat frumos”, a declarat Larisa Nițu

 

Evoluție reamarcabilă și pentru Ungureanu

 

vali ungureanu 

 

Rezultatul Larisei Nițu nu a fost singular. Colega sa, Valentina Ungureanu, a făcut un turneu foarte bun și a primit medalia de bronz, în cadrul categoriei 65 de kilograme. Ea a fos scoasă din lupta pentru aur de viitoarea campioană națională, Georgiana Filip, o luptătoare în vârstă de 30 de ani, campioană europeană la seniori, în 2011, în Germania, și totodată multiplă campioană națională!

 

Sunt destul de multumită de rezultat, însă putea fi loc și de mai bine, ca de obicei. Medalia reprezintă o speranță a viitoarelor mele rezultate, care, sper eu, vor fi mai strălucitoare. Momentul dinaintea meciului decisiv a fost cel mai greu. Era totul sau nimic, ori îmi puneam toată concentrarea acolo și dădeam totul, ori aș fi privit de pe margine premierea, lucru care nu ar fi fost deloc plăcut”, a mărturisit Valentina Ungureanu.

 

O nouă generație de vis de sub bagheta maestrului Dobrescu!

 

DOBRESCU LAZAR SI UNGUREANU

 

 

La doar un pas de podium au fost alte trei fete de la CSM. Denisa Breazu (categoria 53 kg) și Elena Bușoi (50 kg) au pierdut „finalele” pentru locul trei, iar Adina Giura (59 kg) a terminat pe locul 5. Clubul severinean a fost una din surprizele plăcute ale finalei naționale. Atenția și admirația oamenilor neutri este și mai mare atunci când apar sportive din noul val, ca ele, care reușesc să pună probleme, și chiar să prindă podiumurile de premiere, deși au în fața lor pe saltea adversare care au și 10 ani de experiență în plus față de ele și au la activ medalii continentale.

 

„Încep să se vadă roadele muncii depuse în decursul anilor. Numai valorea contopită cu muncă dau astfel de reușite. Sunt două medalii importante deoarece a fost finala națională pentru senioare, iar noi am avut în concurs doar fete aflate în primul an de juniorat, adică de 18 ani. Bilanțul putea fi și mai bogat, în drumul spre medalii au mai fost angrenate cu șanse mari încă trei fete care au fost la doar o luptă de podiumul național, clasându-se pe locurile 4 și 5. Bucuria este mare deoarece au fost toate la înălțime, în fața unor sportive experimentate și cu medalii continentale la seniori. Aici aș aduce în discuție, ca și idee, doar pe Estera Dobre și Alexandra Anghel. Este un progres față de anul trecut când am cucerit o medalie de aur prin Mihaela Bărbulescu, sportivă transferată între timp la CSM Craiova”, a declarat antrenorul emerit Marin Dobrescu.    

 

O medalie de aur, implicit campioană națională, la categoria 53 de kilograme, a fost obținută de severineanca Suzana Șeicariu, de la CSA Steaua București. Competiția din Valea Domanului a adunat la start cei mai buni sportivi români ai momentului de la toate cele trei stiluri (lupte feminine, lupte greco-romane, lupte libere) a constituit totodată și un criteriu pentru definitivarea loturilor naționale în vederea participării la Campionatul Mondial Seniori de la Budapesta (5- 9 septembrie). Au fost prezenți printre alții Alina Vuc (Lider Mondial la categoria sa), Mihai Mihuț (Campion European), Alin Alexuc (bronz European), Alexandra Anghel (bronz European), Vlad Caras (Campion Mondial Lupte pe plajă).

GENIUL DIN VESTIARUL CSS-ULUI!

Publicat în Actualitate Joi, 05 Iulie 2018 12:50 0

Performanța sportivă poate fi îmbinată perfect și cu cea școalară. Goalkeeperul Ionuț Zimța de la CSS Drobeta a obținut una dintre cele mai mari medii la Bacalaureat din județul Mehedinți! Tânărul a urmat până în această vară cursurile la Colegiul Național Gheorghe Țițeica, iar din toamnă va fi student al Universitănții Politehnice din Timișoara.

zimta portar 2

Ca în fiecare an, și in 2018 au susținut examenul maturității și sportivi care, deși aflați la o vârstă fragedă, au ales să facă în paralel și sport. Ionuț Zimța este exemplul perfect care dovedește că în vestiarele de fotbal pot fi și băieți deștepți. El a câştigat cel mai important concurs din viaţă: a trecut cu note excelente Baculaureatul și acum se gândește liniștit la studenție. Fostul component al juniorilor republicani de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta este performerul generației de absolvenți mehedințeni din 2018, după ce trecut de examenul maturității cu o notă excelentă: 9.75! Absolvent al profilului Matematică-Informatică al Colegiului Național Gheorghe Țițeica, Zimța a obținut nota 9.80 la Limba și literatura română, 9.65, la Matematică-Informatică și 9.80, la Fizică. Antrenorii săi de la CSS Drobeta sunt mândri de reușita, de acum a fostului lor elev, care va urma cursurile Universității Politehnica Timișoara.

În ultimii ani tot mai mulți tineri români visează să-și înceapă cariera sportivă în Italia. Mirajul fotbalului din Cizmă” nu-i ocolește nici pe severineni. Răzvan Mogoș, unul dintre cele mai bune produse ale celor de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta va juca pentru Entella Chiavari, echipă din Serie C. Este o lovitură de imagine dată de clubul severinean care de-a lungul anilor a lansat jucători precum Mirel Rădoi, Florin Șoavă sau Dorel Stoica.

mogo 2

Visul de a deveni fotbalist prinde contur pentru Răzvan Mogoș. Severineanul a semnat primul contract de jucător profesionist care îi deschide porțile către unul din cele mai importante campionate ale Europei. Din această vară va îmbrăca tricoul Entellei Chiavari din Italia, formație care îl monitorizează de aproximativ trei ani, perioadă în care mijlocașul central a fost și trei stagii de pregătire cu juniorii din peninsulă. Pentru Răzvan este cea mai importantă veste pe care a primit-o de când a început fotbalul. Am primit vestea cu multă emoție. Așteptam răspunsul de la ei și eram destul de tensionat. Domnul profesor Calițoiu mi-a dat vestea și atunci am trăit o bucurie care nu o pot reda în cuvinte. Tot ceea ce am făcut până acum mi-a fost răsplătit prin șansa de a evolua în campionatul italian. Acesta este un prim pas, însă sunt conștient că trebuie să muncesc și mai mult pentru că altele vor fi condițiile și cerințele. Am văzut ce se dorește pentru că am fost în trei stagii de pregătire cu ei, dar eu sunt încrezător în mine și sigur mă voi menține la un nivel bun”, a spus proaspătul jucător al grupării Entella Chiavari, care iubește stilul de joc al croatului Luka Modric și este încrezător că se va impune și în Italia pentru a-și duce visul mai departe: Cu multă muncă, puțin noroc, peste doi-trei ani aș vrea să îmbrac tricoul lui Juventus Torino sau Inter Milano!”, a dezvăluit severineanul.

 

Răzvan este ca un trofeu viu”

 

La gruparea din nordul Italiaei se mai află un jucător român care îl poate ajuta să se integreze mai rapid, Michael Onișa fiind din 2016 la ”Diavolii negri”. Talentatul mijlocaș legitimat la Clubul Sportiv Școlar Drobeta a fost ochit de scouterii Academiei Entella Chiavari, grație evoluțiilor din ultimii trei ani în campionatul național. Șeful centrului de copii și juniori, Manuel Montali, cunoaște foarte bine fotbalul românesc, după ce a antrenat în trecut UTA Arad, cu care a câștigat, în 2001, titlul de campion național, la Juniori A. Antrenorul care l-a format spune că Severinul nu poate, în momentul de față, să păstreze astfel de copii și trebuie să ne mulțumin doar cu faptul că pepiniera de la Dunăre mai propune un alt nume sportului rege.

 

Este o mare lovitură de imagine deoarece sunt foarte mulți ani de când un jucător republican pleacă din Severin direct în străinătate. Cauzele sunt multiple... Severinul este mult în urmă cu infrastructura sportivă și un climat sănătos pentru fotbal. De aceea, victoria este cu atât mai mare pentru noi și băiat. Chiar dacă nu este o echipă foarte cunoscută din Italia, este un club care are o bază de pregătire foarte bună, grupe de copii și juniori valoroase. În fiecare an reușește să vândă câte un jucător tânăr, este pe modelul Ajax Amsterdam, formează jucători și pentru Răzvan este climatul perfect pentru a crește și a face performanșă. Pentru Clubul Sportiv Școlar Drobeta, Răzvan este ca un trofeu viu și cred că toți din Severin care iubim fotbalul ar trebui să ne canalizăm eforturile pentru a crește jucători pentru că a luat o amploare, la nivel național, fotbalul juvenil, unde se pune mult prea multă patimă și mult prea mult accent pe rezultatele jocurilor. Asta nu ar trebuie să ne intereseze pe noi, ar fi necesar să ne intereseze să creștem cât mai mulți jucători și să nu mai așteptpm 20 de ani ca să transferăm un jucător din Severin la o echip profesionistă”, a precizat antrenorul Mihai Calițoiu de la CSS Drobeta.

 

Clubul italian Entella Chiavari a fost fondat în anul 1914. Unul dintre cei mai renumiți jucători lansați de italieni este fostul antrenor al AS Romei - Luciano Spalletti.

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1