Citeste si...

Nicu Lungu

NIȚU ȘI VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ!

Publicat în Actualitate Luni, 06 August 2018 19:21 0

Cel mai important succes din cariera Larisei Nițu a venit, în seara de 3 august, la Campionatul European de juniori pentru lupte. O seară de vis în care severineanca a reușit performanța de a obține medalia de bronz în capitala Italiei.

nitu

Ceea ce era o ipoteză plauzibilă a devenit o realitate plină de culori care dă viață unui viitor mai mult decât încrezător pentru Larisa Nițu. Luptătoarea care își anunțase intrarea în scena marilor sportivi europeni odată cu medaliile de aur cucerite la Campionatele Internaționale ale Turciei și apoi ale României a confirmat pe deplin la Campionatul European pentru juniori de la Roma. Severineanca impunătoare cu talia sa de 179 de centimetri a luptat pe saltea cu o armonie și dezinvoltură precum notele unei arii din opera lui Andrea Bocelli, învingând-o în meciul decisiv pe Kamila Kulwicka, din Polonia, cu 3-2.

 

Medalia pentru mine reprezintă un vis pe care mi-l l-am dorit din totdeauna, iar, în același timp, mi-a dat încredere și motivare că se poate și la Mondiale de la sfârșitul lunii, în Slovacia. Am simțit multe emotii și totodată nu conștientizam când mi se afișeașă steagul pe monitor, eram într-o stare de șoc, cu mii de gânduri frumoase și multă fericire”, a mărturisit sportiva în vârstă de 19 ani.

 

Pentru secția severineană pregătită de antrenorul emerit Marin Dobrescu este o medalie așteptată de aproape un jumătate de deceniu. Ultima care revenea la Severin cu o medalie, dar de argint, de la campionatul European de juniori era Suzana Șeicariu, în 2014.

 

Larisa avea mare nevoie de acest rezultat. Medalia a venit la fix. În fiecare an, se clasa pe locul 5 sau 7. De precizat că Nițu mai are un an de juniorat, iar în 2019 poate lua chiar aurul. Ne-am făcut datoria în acest an. În luna mai, Roxana Capezan luase și ea bronzul la Europenele de cadeți și va fi singura luptătoare care reprezintă România la Jocurile Olimpice pentru Tineret, care vor avea loc în luna octombrie, de la Buenos Aires”, a declarat antrenorul emerit Marin Dobrescu de la CSM Drobeta.

 

La Europenele de la Roma, lotul feminin al României a fost alcătuit doar din 3 sportive și au fost cucerite două medalii de bronz. Pe lângă Larisa Nițu (CSM Drobeta Turnu Severin),  Andreea Beatrice Ana (53 kg) de la CSA Steaua București a completat zestrea medaliilor. Cea de-a treia sportivă a fost Ștefania Priceputu, campioană europeană anul trecut, care s-a clasat doar pe locul al V-lea.

O sportivă legitimată la secția de lupte a CSM Drobeta așteaptă cu nerăbdare prima competiție importantă a carierei. Este vorba de Larisa Nițu, care va participa peste câteva zile la Campionatul European de lupte din capitala Italiei. Severineanca speră să pășească cu dreptul la întrecerea continentală.

nitu

Secția de lupte severineană condusă de maestrul Marin Dobrescu va fi reprezentată, din nou, la cel mai înalt nivel european, la categoria juniori. CSM Drobeta se află pe tabloul Campionatelor Europene de Lupte, ce se vor desfășuara, în perioada 31 iunile-5 august, în capitala Italiei, Roma. Datorită rezultatelor excelente din 2018, tânăra luptătoare Larisa Nițu participă cu multe speranțe în cadrul categoriei 72 de kilograme.

 

Este o competiție importantă pentru mine de unde aș vrea să mă întorc cu un rezultat cât mai strălucitor! Moralul și încrederea că pot să emit pretenții la un loc cât mai sus mi le dau rezultatele precedente din acest an, când am avut două competiții extrem de puternice în România și o alta în Turcia, iar în ambele competiții am câștigat locul 1. Pot spune răspicat că acest Campionat European este cel mai vizibil mod de a arată prestația mea și punerea la încercare de cât de bine sunt pregătită pentru marile competiții”, a declarat Larisa Nițu.

 

Sportiva în vârstă de 19 ani este în vârf de formă în actualul sezon și apropie cu pași repezi de marea performanță. În urmă cu două săptămâni a izbutit să își treacă în palmares titlul de vicecampioană națională la seniori, fiind învinsă de Alexandra Anghel, o luptătoare bine cotată: vice-campioană europeană la seniori (Rusia, Kaspiisk – mai 2018) și tineret (Turcia, Istanbul – iunie 2018).

VALI TIȚA ȘI-A LUAT LICENȚA PRO

Publicat în Actualitate Marți, 17 Iulie 2018 16:06 0

Severineanul Valeriu Tița a devinit antrenor cu licență PRO. Cu diploma în buzunar”, tehnicianul în vârstă de 51 de ani va putea fi inclusiv antrenor principali în prima ligă, acolo, unde, de exemplu, din Mehedinți, doar Flavius Stoican deține această diplomă.

tita

După Flavius Stoican în 2015, un alt severinean, Valeriu Tița, se poate mândri că a absolvit cel mai înalt nivel profesional al Școlii Federale de Antrenori din România. Componenții celei mai noi generații de tehnnicieni au primit, astăzi, la Casa Fotbalului, diplomele de licență UEFA PRO cu care au posibilitatea să antreneze în Liga I și în competiții europene. Printre cei 30 de absolvenți ai cursurilor se numără Nicolae Dică, actualul antrenor de la FCSB, dar și alți foști jucători din prima ligă precum: Cosmin Bărcăuan, Mugur Bolohan, Alin Chița, Laurențiu Diniță, Adrian Mihalcea sau George Ogăraru. Cei mai experimentați și mai avansați în vârstă absolvenți PRO sunt Aurel Țicleanu și severineanul Vali Tița. Fostul component al AS Drobetei din perioada anilor ′90 și prim-divizionar la Corvinul Hunedoara și în Maroc, la Olimpique Casablanca și Raja Casablanca, a depășit cu brio toate testele, la fel ca și colegii săi.

 

Carieră bogată în antrenorat

 

Dacă în România a antrenat doar echipe mehedinţene: FC Drobeta (Liga a II-a), Dierna Orşova, Minerul Mehedinţi Valea Copcii (Liga a III-a) și CS Termo Drobeta (Liga aIV-a), în schimb Tița are o carte de vizită impresionantă în fotbalul arab. Severineanul a pregătit formații din zona Golfului, iar cea mai importantă realizare a fost câștigarea Cupa Asiei AFC, în 2010, cu echipa siriană Al Ittihad Aleppo, echivalentul Europa League. De asemenea, a pregătit naționala Siriei la ediția din 2011 a Cupei Asiei pe națiuni. Din acest motiv este un personaj foarte iubit în fotbalul din Deșert și s-a integrat în stilul oriental.

 

Cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA PRO s-au întins pe durata unui an şi cinci luni. Absolvenţii vor antrena, din postura de principal, cluburi de primă ligă, din orice ţară afiliată UEFA şi FIFA, inclusiv la echipele naţionale de juniori, tineret şi seniori. Acesta este cel mai înalt grad pe care îl poate obţine un antrenor de carieră.

Performanță remarcabilă pentru secția de lupte de la CSM Drobeta. Sportivele antrenate de Marin Dobrescu au obținut o medalie de argint și una de bronz în cadrul Campionatului Național Individual de Lupte pentru Seniori. De remarcat că severinencele sunt în primul an de juniorat și au întâlnit adversare cu CV-uri bogate în rezultate continentale și naționale!

 

Prolog mai mult decât încurajator pentru o nouă generație de luptătoare care bate la ușa senioratului. Severinencele au fost în centrul atenției la Campionatul Național Individual de Lupte pentru Seniori desfășurat, în weekend, la Reșița. Cel mai bun rezultat a fost izbutit de Larisa Nițu, care a devenit vice-campioană națională în Banatul Montan. Severineanca în vârstă de 18 ani a obținut această medalie la categoria 72 de kilograme. Aici a întâlnit-o pe mult mai experimentata Alexandra Anghel, de la CSU Craiova, vice-campioană europeană la seniori (Rusia, Kaspiisk – mai 2018) și tineret (Turcia, Istanbul – iunie 2018).

 

nitu larisa

 

 

„Medalia de la seniori este la capătul unei evoluții frumoase. M-a făcut să prind încredere în mine că pot reuși și mai mult și că orice obstacol poate fi depășit. Cel mai greu meci a fost cel din finala cu Alexandra Anghel , fiind medaliată la europene și mondiale, a fost destul de greu. Deși nu a fost aur, rezultatul este o mare realizare pentru mine. Vreau să îmi continui evoluția bună și la Campionatul european de juniori de la începutul lunii august, de la Roma, de unde să mă întorc cu un rezultat frumos”, a declarat Larisa Nițu

 

Evoluție reamarcabilă și pentru Ungureanu

 

vali ungureanu 

 

Rezultatul Larisei Nițu nu a fost singular. Colega sa, Valentina Ungureanu, a făcut un turneu foarte bun și a primit medalia de bronz, în cadrul categoriei 65 de kilograme. Ea a fos scoasă din lupta pentru aur de viitoarea campioană națională, Georgiana Filip, o luptătoare în vârstă de 30 de ani, campioană europeană la seniori, în 2011, în Germania, și totodată multiplă campioană națională!

 

Sunt destul de multumită de rezultat, însă putea fi loc și de mai bine, ca de obicei. Medalia reprezintă o speranță a viitoarelor mele rezultate, care, sper eu, vor fi mai strălucitoare. Momentul dinaintea meciului decisiv a fost cel mai greu. Era totul sau nimic, ori îmi puneam toată concentrarea acolo și dădeam totul, ori aș fi privit de pe margine premierea, lucru care nu ar fi fost deloc plăcut”, a mărturisit Valentina Ungureanu.

 

O nouă generație de vis de sub bagheta maestrului Dobrescu!

 

DOBRESCU LAZAR SI UNGUREANU

 

 

La doar un pas de podium au fost alte trei fete de la CSM. Denisa Breazu (categoria 53 kg) și Elena Bușoi (50 kg) au pierdut „finalele” pentru locul trei, iar Adina Giura (59 kg) a terminat pe locul 5. Clubul severinean a fost una din surprizele plăcute ale finalei naționale. Atenția și admirația oamenilor neutri este și mai mare atunci când apar sportive din noul val, ca ele, care reușesc să pună probleme, și chiar să prindă podiumurile de premiere, deși au în fața lor pe saltea adversare care au și 10 ani de experiență în plus față de ele și au la activ medalii continentale.

 

„Încep să se vadă roadele muncii depuse în decursul anilor. Numai valorea contopită cu muncă dau astfel de reușite. Sunt două medalii importante deoarece a fost finala națională pentru senioare, iar noi am avut în concurs doar fete aflate în primul an de juniorat, adică de 18 ani. Bilanțul putea fi și mai bogat, în drumul spre medalii au mai fost angrenate cu șanse mari încă trei fete care au fost la doar o luptă de podiumul național, clasându-se pe locurile 4 și 5. Bucuria este mare deoarece au fost toate la înălțime, în fața unor sportive experimentate și cu medalii continentale la seniori. Aici aș aduce în discuție, ca și idee, doar pe Estera Dobre și Alexandra Anghel. Este un progres față de anul trecut când am cucerit o medalie de aur prin Mihaela Bărbulescu, sportivă transferată între timp la CSM Craiova”, a declarat antrenorul emerit Marin Dobrescu.    

 

O medalie de aur, implicit campioană națională, la categoria 53 de kilograme, a fost obținută de severineanca Suzana Șeicariu, de la CSA Steaua București. Competiția din Valea Domanului a adunat la start cei mai buni sportivi români ai momentului de la toate cele trei stiluri (lupte feminine, lupte greco-romane, lupte libere) a constituit totodată și un criteriu pentru definitivarea loturilor naționale în vederea participării la Campionatul Mondial Seniori de la Budapesta (5- 9 septembrie). Au fost prezenți printre alții Alina Vuc (Lider Mondial la categoria sa), Mihai Mihuț (Campion European), Alin Alexuc (bronz European), Alexandra Anghel (bronz European), Vlad Caras (Campion Mondial Lupte pe plajă).

GENIUL DIN VESTIARUL CSS-ULUI!

Publicat în Actualitate Joi, 05 Iulie 2018 12:50 0

Performanța sportivă poate fi îmbinată perfect și cu cea școalară. Goalkeeperul Ionuț Zimța de la CSS Drobeta a obținut una dintre cele mai mari medii la Bacalaureat din județul Mehedinți! Tânărul a urmat până în această vară cursurile la Colegiul Național Gheorghe Țițeica, iar din toamnă va fi student al Universitănții Politehnice din Timișoara.

zimta portar 2

Ca în fiecare an, și in 2018 au susținut examenul maturității și sportivi care, deși aflați la o vârstă fragedă, au ales să facă în paralel și sport. Ionuț Zimța este exemplul perfect care dovedește că în vestiarele de fotbal pot fi și băieți deștepți. El a câştigat cel mai important concurs din viaţă: a trecut cu note excelente Baculaureatul și acum se gândește liniștit la studenție. Fostul component al juniorilor republicani de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta este performerul generației de absolvenți mehedințeni din 2018, după ce trecut de examenul maturității cu o notă excelentă: 9.75! Absolvent al profilului Matematică-Informatică al Colegiului Național Gheorghe Țițeica, Zimța a obținut nota 9.80 la Limba și literatura română, 9.65, la Matematică-Informatică și 9.80, la Fizică. Antrenorii săi de la CSS Drobeta sunt mândri de reușita, de acum a fostului lor elev, care va urma cursurile Universității Politehnica Timișoara.

În ultimii ani tot mai mulți tineri români visează să-și înceapă cariera sportivă în Italia. Mirajul fotbalului din Cizmă” nu-i ocolește nici pe severineni. Răzvan Mogoș, unul dintre cele mai bune produse ale celor de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta va juca pentru Entella Chiavari, echipă din Serie C. Este o lovitură de imagine dată de clubul severinean care de-a lungul anilor a lansat jucători precum Mirel Rădoi, Florin Șoavă sau Dorel Stoica.

mogo 2

Visul de a deveni fotbalist prinde contur pentru Răzvan Mogoș. Severineanul a semnat primul contract de jucător profesionist care îi deschide porțile către unul din cele mai importante campionate ale Europei. Din această vară va îmbrăca tricoul Entellei Chiavari din Italia, formație care îl monitorizează de aproximativ trei ani, perioadă în care mijlocașul central a fost și trei stagii de pregătire cu juniorii din peninsulă. Pentru Răzvan este cea mai importantă veste pe care a primit-o de când a început fotbalul. Am primit vestea cu multă emoție. Așteptam răspunsul de la ei și eram destul de tensionat. Domnul profesor Calițoiu mi-a dat vestea și atunci am trăit o bucurie care nu o pot reda în cuvinte. Tot ceea ce am făcut până acum mi-a fost răsplătit prin șansa de a evolua în campionatul italian. Acesta este un prim pas, însă sunt conștient că trebuie să muncesc și mai mult pentru că altele vor fi condițiile și cerințele. Am văzut ce se dorește pentru că am fost în trei stagii de pregătire cu ei, dar eu sunt încrezător în mine și sigur mă voi menține la un nivel bun”, a spus proaspătul jucător al grupării Entella Chiavari, care iubește stilul de joc al croatului Luka Modric și este încrezător că se va impune și în Italia pentru a-și duce visul mai departe: Cu multă muncă, puțin noroc, peste doi-trei ani aș vrea să îmbrac tricoul lui Juventus Torino sau Inter Milano!”, a dezvăluit severineanul.

 

Răzvan este ca un trofeu viu”

 

La gruparea din nordul Italiaei se mai află un jucător român care îl poate ajuta să se integreze mai rapid, Michael Onișa fiind din 2016 la ”Diavolii negri”. Talentatul mijlocaș legitimat la Clubul Sportiv Școlar Drobeta a fost ochit de scouterii Academiei Entella Chiavari, grație evoluțiilor din ultimii trei ani în campionatul național. Șeful centrului de copii și juniori, Manuel Montali, cunoaște foarte bine fotbalul românesc, după ce a antrenat în trecut UTA Arad, cu care a câștigat, în 2001, titlul de campion național, la Juniori A. Antrenorul care l-a format spune că Severinul nu poate, în momentul de față, să păstreze astfel de copii și trebuie să ne mulțumin doar cu faptul că pepiniera de la Dunăre mai propune un alt nume sportului rege.

 

Este o mare lovitură de imagine deoarece sunt foarte mulți ani de când un jucător republican pleacă din Severin direct în străinătate. Cauzele sunt multiple... Severinul este mult în urmă cu infrastructura sportivă și un climat sănătos pentru fotbal. De aceea, victoria este cu atât mai mare pentru noi și băiat. Chiar dacă nu este o echipă foarte cunoscută din Italia, este un club care are o bază de pregătire foarte bună, grupe de copii și juniori valoroase. În fiecare an reușește să vândă câte un jucător tânăr, este pe modelul Ajax Amsterdam, formează jucători și pentru Răzvan este climatul perfect pentru a crește și a face performanșă. Pentru Clubul Sportiv Școlar Drobeta, Răzvan este ca un trofeu viu și cred că toți din Severin care iubim fotbalul ar trebui să ne canalizăm eforturile pentru a crește jucători pentru că a luat o amploare, la nivel național, fotbalul juvenil, unde se pune mult prea multă patimă și mult prea mult accent pe rezultatele jocurilor. Asta nu ar trebuie să ne intereseze pe noi, ar fi necesar să ne intereseze să creștem cât mai mulți jucători și să nu mai așteptpm 20 de ani ca să transferăm un jucător din Severin la o echip profesionistă”, a precizat antrenorul Mihai Calițoiu de la CSS Drobeta.

 

Clubul italian Entella Chiavari a fost fondat în anul 1914. Unul dintre cei mai renumiți jucători lansați de italieni este fostul antrenor al AS Romei - Luciano Spalletti.

ENEA, „BOMBARDIERUL” DIN LIGA A IV-A

Publicat în Actualitate Marți, 03 Iulie 2018 18:38 0

Viitorul Șimian a câștigat tot ce se putea în competițiile județene. În afara eventului, alb-roșii au dat și cel mai bun marcator al sezonului. Andrei Enea a marcat la foc continuu, fie că vorbim de campionat sau de Cupă, și astfel atacantul Șimianului a primit titlul de golgheter din Mehedinți.

enea

E o axiomă în fotbal care spune că jucătorul cel mai bun este cel care bagă mingea în poartă din orice situație. „Nouarul” de la Viitorul Șimian nu a ezitat să își treacă numele pe lista marcatorilor ori de câte ori a avut șansa în sezonul 2017-2018, fie că vorbim de campionatul județean ori Cupa României. În ambele competiții județene a fost mereu în prim-planul acțiunilor de atac ale echipei sale, fiind cel mai prolific marcator al roș-albilor. Vârful celor de la Viitorul Șimian și-a câștigat renumele de adevărat naș pentru defensivele adverse, după ce a scuturat de 35 de ori plasele portarilor și în campionatul recent încheiat. Atacantul în vârstă de 32 de ani a înscris de 26 de ori în campionat și de alte 9 ori în Cupa României, ultimele trei goluri înscriindu-le, în weekend, în finala Cupei câștigate de echipa sa cu 6-0, în fața Științei Broșteni. Bătălia pentru titlul de golgheter a fost câștigată fără probleme de Enea, la o diferență dublă față de adversarii săi. Astfel, podiumul golgheterilor este completat de  Tiberiu Pătașanu (Dierna Orșova – 16 goluri) şi Costel Pontu (CS Strehaia – 15 goluri), ambii cu câte 13 reuşite.

Antrenorul Cristi Țigănele îi învață pe copiii din Qatar tainele fotbalului! Severineanul a fost cooptat în stafful unei școli de fotbal private care promovează sportul rege” în țara care va găzdui Campionatul Mondial din 2022.

tiganele pe stadion 2

Pe principiul conform căruia vara îți faci sanie și iarna car, organizatorii din Qatar se pregătesc pentru viitorul Campionat Mondial din 2022. Politica de implementare a programelor de dezvoltare a fotbalului în în rândul populației este într-o continuă derulare prin diverse metode. Una dintre ele sunt școlile de fotbal private, care, cu antrenori din Europa, îi învață pe cei mici ABC-ul fotbalului. Printr-o astfel de conjunctură a ajuns și antrenorul severinean Cristi Țigănele să pună umărul la acțiunile bogaților din Qatar. El face parte din stafuul celor de la Soccer Stallions Sports Academy și are ca obiectiv promovarea viitorului Mondial de peste patru ani, prin diferite activități fotbalistice.

 

A fost ceva neprevăzut. Mai vorbisem cu cei de aici, dar nimic concret. Acum, m-au sunat, mi-au cumpărat biletul de avion și mi-au spus că vor să stăm de vorbă. Momentan am un contract pe o lună de zile cu totul inclus. Condițiile sunt de neimaginat, multe cluburi din Europa nu au așa ceva, asta în condițiile în care ei sunt abia la început. Construiesc continuu pentru a fi condiții maxime la turneul final de peste patru ani. Momentan ne ocupăm de promovarea Campionatului Mondial din 2022. Facem antrenament în Mall cu copii de diferite vârste. Sunt total diferiți de cei din Europa pentru că au foame de fotbal și, cel mai important, au bani, mai bine zis au cu ce, dar momentan nu au cu cine. Ei vor performanță imediat. Le-am explicat că nu poți așa repede, indiferent de câți bani ai, performanța necesită muncă și răbdare”, a dezvăluit Cristi Țigănele.

 

 

Greu de adaptat în lumea arabă

tiganele si zenga

Cristi Țigănele deja a avut un prim contact cu o figură marcantă a fotbalului mondial. La unul din antrenamente s-a întâlnit cu Walter Zenga, care comentează la o televiziune arabă meciurile de la Mondialul din Rusia. Pentru antrenorul de la Sport Kids Drobeta este o experiență din care are numai de câștigat. Îmbină utilul cu plăcutul în una din cele mai bogate țări din lume, 14% din populație fiind milionară în dolari. După World Factbook Atlas, este prima țară din lume ca PIB pe cap de locuitor. Populația este una mică, circa două milioane de oameni trăiesc în Qatar. Limba oficială este araba, dar în Doha se vorbește foarte mult engleza. Un localnic are un salariu anual de aproximativ 100.000 de dolari. Cu toate acestea, nu este ușor să te adaptezi.

 

Pentru noi, europenii, este destul de greu să te adaptezi. Aici, în Doha, este foarte cald. Dimineața la ora 9 sunt 40 de grade și nu poți să mergi pe jos. În plus, bate vântul tot timpul, suntem lângă Golful Persic. Mâncare este diferită, tradițiile și obiceiurile sunt total opuse cu ceea ce suntem noi învățați, religia este foarte importantă, dar cu toate astea sunt destul de permisivi, nu sunt restricții foarte multe. Au același fus orar ca și noi, dar aici la ora 19 este întuneric, iar la ora 4 dimineața este lumină”, a mărturisit Țigănele.

 

În 2022 va fi primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană. Acest turneu va fi ultimul în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusiv țara gazdă, deoarece următorul va cuprinde 48 de echipe.

Suporterii dinamoviști din întreaga țară încearcă să de-a semnalul renașterii clubului din Ștefan cel Mare! Sătui de promisiunile patronilor, dar și de rezultatele dezastruoase din ultimii ani, fanii încearcă să preia soarta clubului în propriile mâini prin înfiinţatarea unei asociații. Scopul ei este de a prelua pachetul majoritar de acţiuni, după modelul Real, Barcelona, Benfica şi Bayern.

rr

Obișnuiți ca echipa lor de suflet să se bată an de an la titlu, fanii dinamoviști ai Asociației Dinamoviști pentru Dinamoviști au trăit umilința în sezonul recent încheiat de a-și vedea echipa în play-out-ul Ligii I, dar și fără perspective prea îmbucurătoare pentru viitor. Ei consideră că principalele cauze sunt bugetul și politica de management a oamenilor care conduc Dinamo. Din acest motiv, de câteva luni de zile, suporterii ”câinilor” încearcă să implementeze modele „soccios” din Europa, acolo unde banii necesari susţinerii proiectelor viitoare ar urma să provină din cotizaţiile suporterilor din ţară şi nu numai. Referindu-se la acest aspect, oarecum inedit, Claudia Sebok, coordonator al acestui proiect în Caraş-Severin şi vestul ţării, spune într-un comunicat de presă că:

 

Dinamo se află la răscruce de drumuri din cauza managementului defectuos al patronilor care au deținut Dinamo în ultimii ani. ADPD își propune crearea unei emulații în rândul fanilor și responsabilizarea lor, prin devenirea de membri cu drept de vot prin cotizații. În acest fel, fanii vor simți că acest club le aparține, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo și nu vor mai depinde de toanele unui patron. Deși proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulți suporteri care și-au declarat sprijinul din dorința de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performantei. Cotizând şi devenind membri cu drept de vot, fanii vor simţi că acest club le aparţine, ca ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo şi nu vor mai depinde de toanele unui patron, a declarat Claudia Sebok, coordonator ADPD pentru zona de vest și sud.

 

La acest proiect inedit s-au alăturat mulți iubitori ai culorilor roș-albe, fie că vorbim de simpli fani din peluză sau din lumea fotbalului. Cel mai reprezentativ personaj este Cornel Dinu, unul din simbolurile clubului dinamovist.

Luceafărul Drobeta s-a clasat pe locul secund la International Tournament Cup”, competiție organizată la finele săptămânii trecute de clubul dunărean pe Municipalul severinenan.

LUC1

Cea de-a patra ediție a Internațional Tournament Cup și-a stabilit câștigătorii de anul acesta. Organizată la grupele de vârstă 2007 și 2008, competiția a adunat la start câte opt formații pentru fiecare palier de vârstă. Echipe din țară, precum Academia Hagi, CFR Cluj, Concordia Chiajna, dar și din Serbia s-au întrecut pentru supremație vreme de două zile pe Municipalul din Severin. Clubul organizator, Luceafărul Drobeta, a fost cel mai aproape de a păstra trofeul la grupa 2007, însă a pierdut finala cu 4-0 în fața prichindeilor de la Academia Gheorghe Hagi, formație care pe tot parcursul turneului nu a primit gol! Luceafărul pregătit de Cristi Chiriță înregistrase în grupă următoarele rezultate: 4-0, cu Viitorul Arad, 6-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 0-2 cu Academia Gheorghe Hagi, iar în semifinală a trecut cu 4-2 de Concordia Chiajna.

 

Echipa lui Rapcea, aproape de podium

P.JPG 2

La categoria de vârstă 2008 s-a impus SCM Râmnicu Vâlcea, după o finală în care a trecut cu 5-2 de CFR Simeria. Luceafărul Drobeta a încheiat competiția pe locul 4, după ce a pierdut finala mică cu Concordia Chiajna la loviturile de pedeapsă, echipă cu care se distrase în grupe! Micii fotbaliști antrenați de Alin Rapcea obținuseră trei victorii în grupă: 5-0 cu OFK Boban Negotin, 11-0 cu Pandurii Târgu Jiu și 6-1 cu Concordia Chiajna. Drumul spre medalii a fost stopat în semifinale de CFR Simeria, care a câștigat cu 4-1.

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1