Citeste si...

TINERI DIN UCRAINA ȘI REPUBLICA MOLDOVA AU PARTICIPAT LA EDIȚIA A XIX-A A SĂPTĂMÂNII EUROPENE A TINERETULUI DE LA SUCEAVA

Muzica ușoară, dansul sportiv, muzica populară, bluesul și muzica folk , discuțiile și jocurile interactive, s-au împletit armonios pe parcursul a patru zile de activități în perioada 03-06 mai 2018, concentrate în proiectul Fundației ”Ana” realizat  în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava “Săptămâna Europeană a Tineretului – Ediția a XIX-a 2018”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Sursa citată de News Bucovina, arată că această manifestare a reunit sute de participanți care au avut ca scop identificarea unor noi posibilități de promovare a tineretului sucevean, a dialogului între generații, dar și recunoașterea celor care   s-au evidențiat în diferite activități destinate tineretului.

„Conferințele și trainingurile realizate în spații nonformale,  au beneficiat de o asistență record și au demonstrat că tinerii doresc să se implice direct în viața culturală a Municipiului Suceava,  iar  activitățile interactive realizate sub îndrumarea unor persoane cu experiență cum au fost trainerii Richard Simioniuc – ex președinte al Fundației de Tineret și Cristian Cuciureanu de la Asociația “Tineri de Succes”,  sunt preferate într-un top ad-hoc al propunerilor, din care au mai facut parte: patinoar acoperit, centru de îndrumare pentru orientare profesională,  activitate cultural  și sportivă  mai amplă”, se menționează în comunicat.

Mai mult, membri ai mai multor ONG-uri de și pentru tineret din Suceava,  Republica Moldova și Ucraina,  elevi și studenți de la diferite școli sucevene au dialogat cu reprezentanți ai generațiilor mai experimentate,  au adresat întrebari și au primit raspunsuri sincere și argumentate la problemele identificate.

De menționat este că au fost  răsplatite rezultatele deosebite ale unor tineri implicați în voluntariat, respectiv  Florina Elena Putrea,  Ștefan Macedon Gheorghiță , Mădălina Stanciu și  Ștefan Nemțoc.

În cadrul acțiunilor, foarte apreciate au fost prestațiile artistice ale tinerelor talente premiate de către organizatori la Gala Tinerelor Valori Sucevene: Diana Adascăliței cu trupa de dansatoare de la M Style Studio,  Radu Andonie,  Sandra Tudurache,  Magdalena Drăgoi,  Ana Maria Ciornei,  DJ Andi Voinea,  Trupa Icarus.

Dovada că muzica de calitate face casă bună cu tinerețea a fost entuziasmul cu care au fost aplaudate de către publicul format din elevi, studenți, părinți,  cadre didactice, reprezentanți ai administrației locale și ai presei sucevene, recitalurile artiștilor Walter Ghicolescu,  Dan Munteanu, Bobi Stroe  și Cornel Angelescu, iar un rezultat imediat îl reprezintă colaborarea între organizații sucevene și ucrainene într-un proiect transfrontalier multicultural, de promovare reciprocă, mai susține sursa citată.

De remarcat este că ecoul pozitiv al calității evenimentelor pentru tineret din Suceava a determinat participarea unei delegații din Republica Moldova din care au făcut parte doamna prefect al Raionului Ialoveni, Daniela Nedelciuc și domnul Lilian Carmanu fost primar al localității Mileștii Mici, actualmente  președinte al Consiliului Raional Ialoveni, care au dorit să cunoască direct activitățile dintr-un proiect atât de longeviv.

Partenerii proiectului “Săptămâna Europeană a Tineretului – Editia a XIX a 2018” au fost Asociația Juventus  și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, scrie News Bucovina.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1