Citeste si...

PROGRAM OPERAȚIONAL COMUN ROMÂNIA-REPUBLICA MOLDOVA-UCRAINA

Logo RO 4 culoriAmbasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat luni, 22 octombrie 2018, la evenimentul de finalizare a ”Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013”.

Evenimentul este menit să inventarieze rezultatele obținute în cadrul proiectelor derulate în domenii de larg interes precum cel economic, mediul de afaceri, turism, prevenirea catastrofelor naturale etc., realizate în comun de România, Ucraina și Republica Moldova, cu finanțare europeană. Astfel, cooperarea transfrontalieră poate fi privită ca o istorie de succes ce demonstrează că susținerea financiară a Uniunii Europene direcționată către stimularea cooperării la nivel local generează noi oportunități  și contribuie substanțial la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din toate cele trei state participante.

În discursul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: „Programul Operațional Comun a evidențiat deschiderea și disponibilitatea autorităților și instituțiilor din România, Republica Moldova și Ucraina pentru cooperare în inițiative transfrontaliere, în contextul în care anumite fenomene precum poluarea bazinelor acvatice, criminalitatea transnațională, securitatea energetică sau situațiile de urgență nu cunosc frontiere și necesită eforturi coordonate din partea statelor riverane râurilor Prut și Dunărea”.

Totodată, oficialul român a transmis un apel către instituțiile din cele trei state pentru a continua buna practică stabilită în cadrul acestui program și să-și reunească eforturile prin noi proiecte în cadrul Programelor Operaționale Comune România – R. Moldova, respectiv România – Ucraina. Ambasadorul României a menționat că pentru apelul de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 au fost depuse peste 240 de aplicații care în prezent se află în curs de evaluare la nivelul Autorității de Management din România, prilej cu care a îndemnat beneficiarii din Republica Moldova și Ucraina să dezvolte proiecte transfrontaliere în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre.

În finalul discursului său, ambasadorul Daniel Ioniță a încurajat autoritățile din Republica Moldova și Ucraina să valorifice toate oportunitățile puse la dispoziție de Strategia Dunării şi să participe activ la Programul de Cooperare Transnațională Dunărea 2014-2020, menționând că România va exercita Președinția SUERD, pentru o perioadă de un an, începând cu 1 noiembrie 2018.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1