Citeste si...

FORŢELE UNIONISTE DIN REPUBLICA MOLDOVA AU SEMNAT O DECLARAŢIE ÎN CARE CER UNIREA CU ROMÂNIA

Vineri, 25 septembrie 2015, reprezentanţii mai multor organizaţii, din Republica Moldova, au semnat o Declaraţie în care cer unirea cu România. Documentul cuprinde mai multe puncte ce se constituie tot atâtea argumente în favoarea unirii.

 

Reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste se coalizează pentru a salva Republica Moldova, potrivit www.timpul.md. Declaraţia este semnată de reprezentanţii a 17 organizaţii şi a 2 partide politice. Documentul face referire atât la problemele politice, cât şi la situaţia de criză economică prin care trece Republica Moldova.

Noi, reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste din Republica Moldova, facem următoarea Declaraţie:

- Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internațional, comise în sectorul financiar-bancar, care a dus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp.
- Unica soluţie viabilă şi realizabilă prin care locuitorii celui de-al doilea stat românesc pot depăşi impasul în care se zbat de peste două decenii este reunificarea cu România.
- În vederea realizării neîntârziate a acestui deziderat istoric şi imperativ, în egală măsură, un ideal care a căpătat conotații pragmatice clare în ultimii ani, cerem guvernelor României şi Republicii Moldova următoarele:

1. Interconectarea cât mai rapidă a sistemelor energetice ale României şi Republicii Moldova, atât în domeniul gazelor naturale şi al carburanţilor, cât şi al energiei electrice.
2. Trecerea sistemului financiar-bancar din Republica Moldova în subordonarea Băncii Naţionale a României şi adoptarea leului românesc ca monedă oficială în Republica Moldova.
3. Instituirea unor politici unice ale Românei și Republicii Moldova pe dimensiunile afacerilor externe, ordinii publice, securității și apărării.

- Aceste revendicări sunt primele dintr-o serie de măsuri menite să creeze condiţii propice pentru reunificarea deplină și definitivă a celor două state. Solicităm guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău să dea curs acestor măsuri, indispensabile pentru viitorul comun al naţiunii române -încă divizate în două state – pentru a fi înfăptuite până în anul 2018.

- Cerem preşedintelui Nicolae Timofti să aibă o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor, organizaţiilor, grupurilor de iniţiativă şi ai partidelor politice unioniste din Republica Moldova, la care să fie discutată situaţia în care se află acum societatea noastră şi destinul ei. Sperăm ca această solicitare ne va fi ascultată, fără a fi nevoie să recurgem la proteste în fața Președinției Republicii Moldova.

- Atenţionăm toţi cetăţenii de bună credinţă ai Republicii Moldova că pentru duminică, 27 septembrie, forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe.

- Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei.

SEMNATARI:
Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, 
Platforma Unionistă Acțiunea 2012,
Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova,
Asociația "Lumina a Pedagogilor Transnistreni",
Mișcarea Civică "Anul 1812",
Societatea Scriitorilor Români din Basarabia,
Asociația "Spirit Românesc",
Consiliul Național al Reîntregirii,
Grupul "Faptă nu Vorbă"
Fundația "Regina Elena"
Fundația Culturală "Căpriana",
Asociația Veteranilor de Război "Tiras-Tighina" (AVR-1992),
Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Polititici din Republica Moldova,
Asociația "Vatra Românească",
Centrul pentru o Societate Informată "Flacăra-Studio",
Fundația Presei Libere,
Consiliul Unirii,
Partidul Național Liberal,
Partidul DREAPTA.

25 septembrie 2015

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1