Citeste si...

APEL DIN PARTEA UNIUNII ROMÂNILOR DIN SERBIA

cropped urs logo 600 1Uniunea Românilor din Serbia (URS), alianță reprezentativă și de determinantă a românilor de pe întreg teritoriul Serbiei, anunță opinia publică despre convocarea ședintei telefonice a președintelui URS, Liubomir Brândușan în baza Statutului (Articolul 5, aliniatul 2 și Articolul 10, aliniatul 2) și Regulamentului de lucru al URS-ului (Articolul 14, aliniatul 1 și Articolul 16, aliniatul 3) cu un singur punct pe ordinea de zi.

În baza mai multor sesizări și plângeri, nerespectarea codului etic și conduita Uniunii, încălcarea principiilor și normelor care afecteaza grav imaginea Uniunii Românilor din Serbia, atât în Serbia cât și în România, Consiliul Director URS, în baza votului majoritar a adoptat următoarele:

                                             

                                                                                       HOTĂRÂRE

Suspendarea temporală (6 luni) a domnului Tihan Matasarevici, președintele Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor "Dunărea" din Cladova.

Uniunea Românilor din Serbia se bucură de sprijin important în rândul comunității romînești din Serbia, de imagine publică și reputație. În acest context, încă două organizații din Timoc (o asociatie civică și una studențească), respectiv încă o organizație cu prefix românesc din Voivodina, urmează să depună cerereri pentru aderarea la URS.

Facem apel public către corpul diplomatic românesc din Serbia să nu mai ignore în continuare Uniunea Românilor din Serbia (16 organizații/asociații românești din Timoc, Valea Moravei și Voivodina), respectiv societatea civică unită sub o singură umbrelă, deoarece există riscul ca mediul asociativ românesc să dispară și datorită indiferenței sau ignoranței Ambasadei României la Belgrad și Consulatului României la Vârșet (Consulatul României la Zaiecear este un model și exemplu demn de urmat), iar pe scenă să rămână doar CNMNRS, instituție creată de statul sârb, subordonată fondatorului, dar paradoxal pentru Ambasadă și Consulatul de la Vârșeț este unicul partener de dialog... Cerem tratament egal și nu vom mai tolera atitudini părtinitoare și discriminatoare.

În altă ordine de idei, facem un ultim APEL public către instituțiile abilitate cu românii de pretutindeni de la București (MRP, ICR), Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Patriarhia României și Comisile pentru românii de pretutindeni să faciliteze Uniunii Românilor din Serbia (URS) o vizită de documentare la București pentru clarificarea situației și stagiul actual de dezvoltare al românilor din Serbia.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1