Citeste si...

 • publicat de Beatrice Urucu
  Luni seara (10 decembrie 2018), în sala festivă a Primăriei din orașul Bichișceaba (Békéscsaba), Ungaria, s-a desfășurat Gala Minorităților din acest oraș. Sunt cinci minorități care trăiesc aici: slovacă, română,...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Joi seara, în data de 6 decembrie 2018, Ambasada României la Budapesta a organizat Recepția oficială de Ziua Națională a României, care s-a desfășurat la Hotelul Marriott, din capitala Ungariei,...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Țara mea de jale, țara mea de dor! Ai fost cântată de poeți, ai fost pictată de maieștri ai penelului, ai fost văitată de mamele și văduvele războaielor, ai fost...
 • publicat de Beatrice Urucu
  La 100 de ani de la înfăptuirea României mari, fiecare român se întreabă ce simte pentru țara lui. Sentimentele ne străbat mintea și inima, fără ca noi să le putem...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Periodicul săptămânal „Cronica”, al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), ajuns în cel de-al 15-lea an de existență, a fost sărbătorit printr-un eveniment cultural ce a avut loc...
 • publicat de Alin Roates
  Şcoala Gimnazială Eşelniţa este implicată, în perioada 5 noiembrie 2018 - 30 iunie 2019, în proiectul pilot, super-inovativ « Canoe pentru o Dunăre albastră », derulat în parteneriat cu instituţii şi asociaţii...

BUCOVINA VA FI PROMOVATĂ LA VIENA LA MIJLOCUL LUNII IUNIE, CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI DIN VIENA

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, că la mijlocul lunii iunie, cu sprijinul Primăriei Viena, Bucovina va fi promovată în inima Vienei, în Am Hof Platz, informează NewsBucovina .

„În acest an avem mai multe acțiuni prin care marcăm Centenarul Marii Uniri. În luna iunie ne propunem să promovăm Bucovina la Viena”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean Suceava acordă o importanță deosebită promovării județului Suceava și a Bucovinei, drept care organizăm acțiuni consistente pe plan național şi internațional, iar în data de 16 iunie județul Suceava va fi prezentat în inima Vienei, într-un loc consacrat evenimentelor publice, respectiv Am Hof Platz.

„Vom avea o participare importantă, mergând pe 5 componente: turism, cultură, meșteri populari, gastronomie, precum și prezentarea din punct de vedere istoric a Bucovinei”, a explicat Flutur.

„În cadrul evenimentelor organizate cu sprijinul Primăriei Viena, împreună cu  Asociația Mihai Eminescu din Viena și cu parteneri din Austria, vor avea loc concerte, spectacole de dans şi prezentări ale portului popular românesc, susținute de artiști suceveni și de Ansamblul Ciprian Porumbescu”, a spus Flutur.

În data de 15 iunie autoritățile sucevene vor participa la manifestări de comemorare a poetului național Mihai Eminescu și vor marca parcursul vienez al lui Ciprian Porumbescu, conform sursei citate.

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1