Citeste si...

LA CERNĂUȚI S-A DESFĂȘURAT PARADA PORTULUI POPULAR ROMÂNESC, AJUNSĂ LA CEA DE-A IV-A EDIŢIE

Duminică, 13 mai, pe fosta stradă Domnească din Cernăuţi (actualmente Olga Kobyleanska),  s-a desfăşurat Parada Portului Popular Românesc, ediţia IV – informează Agenția BucPress.  

Au fost invitate toate colectivele de artişti amatori, ansambluri etnofolclorice şi coregrafice, fanfare şi orchestre de instrumente populare, toţi românii din regiunea Cernăuți pentru a cinsti împreună  cea mai frumoasă comoară pe care ne-au lăsat-o strămoşii noştri: limba, cultura, tradiţiile, obiceiul, portul nostru popular. 

Invitaţi de onoare: cunoscuţi  solişti de cântece populare din România şi Republica Moldova.

Sărbătoarea populară „Cântec, joc şi voie bună” este consacrată împlinirii a patru ani de la deschiderea Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și s-a desfăşurat în faţa sediului acestuia. Să cinstim cum se cuvine costumul naţional,  unul dintre însemnele  distincte ale identităţii noastre – a anunțat comitetul organizatoric într-un comunicat de presă remis Agenției BucPress din Cernăuți.

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1