Citeste si...

LA SOLOTVINO VA FI LANSATĂ CARTEA „FEMEILE DE LA TISA, POVESTIRI DIN SATELE ROMÂNEȘTI DIN TRANSCARPATIA”

La 23 mai 2018, în incinta Consulatului României din Solotvino (Transcarpatia) va avea loc lansarea cărţii „Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia”, autor Corina-Eugenia Popa. Acţiunea este organizată de către instituţia  diplomatică  în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara, România.

Între 2006 și 2017, Corina-Eugenia Popa, etnolog și doctor al Universității de Vest din Timișoara, a călătorit de numeroase ori în satele locuite de români din Transcarpatia (Ucraina), locuind aici între câteva zile și câteva săptămâni. În acest timp, ea i-a cunoscut pe o mare parte dintre localnici, mai ales pe cei din Solotvino / Slatina / Aknaszlatina și a discutat cu mulți dintre ei, potrivit paginei de Facebook a Consulatului român din această regiune.

Pe baza acestor discuții îndelungate și fructuoase, Corina-Eugenia Popa a scris o carte “Femeile de la Tisa, Povestiri din satele românești din Transcarpatia” . Este o carte în care este vorba despre femeile românce din Ucraina, despre întâmplările lor memorabile, despre experiențele și călătoriile lor, despre calvarurile prin care au trecut și despre bucuriile și speranțele pe care le au. O parte din viața comunității românilor din Transcarpatia (Ucraina) se regăsește în paginile acestei cărți, care transcrie și, mai ales, comentează lungi întrevederi cu mai multe femei din Slatina, Apșa de Jos, Apșa de Mijloc, Biserica Albă, situându-le în contexte istorice și teoretice multiple.

De precizat că, Corina-Eugenia Popa a efectuat cercetări de teren asupra istoriei România din 2006. Interesele sale de cercetare sunt: ​​antropologia socială și culturală, patrimoniul cultural, studii de gen, istorie orală și memorie colectivă, reprezentări autobiografice, multiculturalism și transculturalism.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1