Citeste si...

ROMÂNII DIN REGIUNEA CERNĂUȚI SE VOR ÎNTÂLNI MÂINE, 29 MAI, CU SCRIITORUL BĂCĂUAN DUMITRU BRĂNEANU

Mâine, 29 mai, începând cu ora 15:00, la sediul Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” din Cernăuţi  va avea loc o întâlnire cu scriitorul băcăuan, Dumitru Brăneanu, președintele Filialei Uniunii Scriitorilor din județul Bacău – notează Agenția BucPress.

Dumitru Brăneanu (n. 26 octombrie 1953) este un fost deputat român în legislaturile 1990-1992 și 1992-1996. Este agronom de profesie, autor al unui număr de cărţi de versuri şi proză.

Membru al Uniunii scriitorilor din 2009, debut editorial în 2000 cu volumul Suntem fii acestui timp eterndupă care au urmat , Însemnări de pe acoperișulvieții; Vară târzieA obosit luminaPe muchede poem (ediție bilingvă româno-engleză); Pelerin la templulcuvântului; (antologie „Opera omnia”); Condamnat la dragoste şi altele, care l-au plasat în plutonul de frunte al autorilor băcăuani. 

„Poeziile lui Dumitru Brăneanu sunt adevărate confesiuni, dar nu ca ale ziaristului ce observă lumea și pe sine cu un ochi rece, ci confesiuni ce se umplu de forța lirismului, a sensibilității poetice care le da ființă. Și le dă ființă îmbrăcate în haina unor nostalgii, a dorului (ce) revine neîncetat, de multe ori trasfigurat el însuși într-o obsesie a trecutului), a unui pesimism vibrat și răzvrătit ce se naște dintr-o presimțire, aceea a sigurătății”  (Dan Perșa).

 „Dumitru Brăneanu nu este un poet mistic, deși ultimul volum vine de la cuvânt, de la cuvântul care deschide Sfânta Scriptură, trimite la Geneza, la Calea pe care omul a străbatut-o de la păcatul originar și până astîzi. Poemele ultime sunt dominate de pioșenie, accente mesianice, credința, lumina, angelic, cristic, virtute, conștiinșa păcatului și dorința de puritate” (Grigore Codrescu).

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1