Imprimă această pagină

MUZEUL BUCOVINEI ORGANIZEAZĂ EXPOZIȚIA „CĂMAȘA TRADIȚIONALĂ CU ALTIȚĂ”, LA CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI ÎN CERNĂUȚI

În cadrul manifestărilor de promovare a patrimoniului cultural național al românilor de pretutindeni, Muzeul Bucovinei marchează Ziua Universală a Iei la Consulatul General al României în Cernăuți.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, în perioada 22 iunie – 22 iulie a.c., Serviciul Etnografie organizează  expoziția  „Cămașa tradițională cu altiță”, care cuprinde  imagini cu mostre de altițe și cămăși tradiționale care datează din  secolul  al XIX-lea și care fac parte din colecția veche a muzeului, documente etnografice  ale patrimoniului cultural, informează NewsBucovina.

„În cadrul acestei manifestări culturale în  Anul  european al patrimoniului, va fi susținută și o conferință legată de valoarea și autenticitatea cămășii tradiționale cu altiță, marcă identitară a portului popular românesc”, a arătat sursa citată.

Expoziția are loc ca urmare a colaborării instituționale între Consulatul General al României în Cernăuți și Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de susținere a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor populare românești.

 

BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)