Citeste si...

FESTIVALUL „ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE”, LA CÂMPULUNG MOLDOVENESC

La Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 27 – 29 iulie a.c., cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor „Întâlniri bucovinene”, manifestare organizată de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.

„Festivalul, care nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între ţările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria şi Ucraina), are ca scop protejarea, conservarea şi promovarea folclorului bucovinean în Bucovina şi între emigranţii bucovineni din aceste ţări” transmit organizatorii, informează publicația suceveană Crai Nou.

Iniţiatorul şi principalul organizator al festivalului, timp de 28 de ani, a fost Casa de Cultură din Pila, Polonia, respectiv dl. Zbigniew Kowalski, care este şi directorul festivalului.

Având o desfăşurare itinerantă (Polonia – Jastrowie şi Pila, 20 – 24 iunie; Luban, 23 – 24 august, Dzierzoniów, 25 – 26 august); Ucraina – Cernăuţi, 30 iunie – 1 august; România – Câmpulung Moldovenesc, 27 – 29 iulie; Ungaria – Bonyhád, 3 – 5 august), „festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înţelegerii şi cunoaşterii, respectului reciproc, toleranţei în convieţuire şi bunei vecinătăţi între diferitele grupuri etnice”, reține sursa citată.

La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc se aşteaptă un număr record de participanţi: 400 artişti din străinătate, peste 2.000 artişti amatori din judeţ, alături de care va evolua şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1