Imprimă această pagină

PARTICIPARE ROMÂNEASCĂ LA FILMUL DE ARHITECTURĂ DE LA BUDAPESTA

041bisDouă filme româneşti sunt prezente la cea de-a zecea ediţie a Zilelor Filmului de Arhitectură de la Budapesta, eveniment care se va desfășura în perioada 8-11 martie 2018 la Cinematograful Toldi (sectorul V., Str. Bajcsy-Zsilinszky nr. 36-38).

Filmele documentare Mândrie și beton și Matache – Berzei – Buzești vor fi proiectate în cadrul unui calup românesc duminică, 11 martie, de la ora 17.30. După proiecții va avea loc o discuție cu Dragoș Lumpan, regizorul filmului Matache și Monica Sebestyén, directorul festivalului de film Urban Eye din București.

Scurtmetrajul Mândrie și beton (2013), regizat de Petruț Călinescu, este parte a unui proiect din care a rezultat o carte, o expoziție de fotografii și o pagină de internet: http://mandriesibeton.ro/.

Filmul documentar Matache – Berzei – Buzești (2016 )este o producție independentă, finanțată de Fundația Pro Patrimonio, Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților și casa de producție Lumina pe cale. Regizorul-fotograf Dragoș Lumpan are diplomă de regizor de film și de teologie, lucrează pentru National Geographic din anul 2003 și a participat la numeroase expoziții individuale și colective, obținând multe premii internaționale.

http://lumpan.com/

Filmele vor fi proiectate în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta, organizat de Centrul Ungar de Arhitectură Contemporană, aduce în fața unui public larg problemele actuale ale arhitecturii contemporane, ale design-ului și urbanismului. Are scopul de a genera dialog între practica arhitecturală, care își găsește sursa de inspirație și în cinematografie, respectiv filmul, care la rândul lui împrumută idei din caracterul spațiilor urbane și arhitecturale. Unul din obiectivele principale ale festivalului este stimularea și încurajarea acțiunii civice în general, în vederea îmbunătățirii spațiului public urban.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)