Citeste si...

DOI CONSILIERI PSD DECLARAȚI INCOMPATIBILI, LA ORȘOVA

primarie003La aproximativ două luni de la desfășurarea alegerilor locale, scena politică rămâne la fel de tulbure, la Orșova.  Două consiliere alese pe lista PSD au fost declarate incompatibile de prefectului județului Mehedinți, Cristinel Pavel. Este vorba despre Oana Mirela Iovanovici și Adreea Martina Mihai, care au încălcat prevederile Legii  nr.161/2003 conform căreia calitatea de consilier local este incompatibilă cu calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local. Mai exact, cele două reprezentate PSD sunt angajate cu contracte individuale de muncă în cadrul Serviciului Public de  Asistență Socială, instituție ce face parte din cadrul Consiliului Local al municipiului Orșova.  Andreea Martina Mihai este medic, iar Oana Mirela Iovanovici, asistent medical, la Serviciul Public de Asistență Socială de la Orșova. Conform legii, ele aveau obligația ca în termen de 15 zile, de la data validării în funcția de consilier local, să renunțe la una din calitățile prezentate mai sus. Cum au continuat să-și exercite ambele calități, starea de incompatibilitate era mai mult decât evidentă. În aceste condiții, pe numele celor două au fost depuse sesizări de către consilierul local, Adrian Cican, care a cerut secretarului municipiului Orșova, ca în regim de urgență să întocmească referatul constatator, pe care să-l înainteze prefectului județului Mehedinți. Între timp, documentele au ajuns la Instituția Prefectului și au fost analizate. Cum starea de incompatibilitate era vădită, prefectul Cristinel Pavel a emis ordinele privind constatarea încetării mandatului de consilier local al celor două  reprezentante PSD.  Drept urmare, la viitoare ședință a Consiliului Local Orșova se vor vacanta cele două locuri de consilier, urmând ca PSD să desemneze următorii reprezentanți aflați pe lista votată la alegerile din 5 iunie. Toate acestea răstoarnă, cel puțin pe moment,  matematica voturilor în Consiliul Local Orșova. La ora actuală, PSD,  ALDE și PNȚ nu mai dețin majoritatea. PNL  și PND au un consilier în plus, adică au la dispoziție, teroretic, 8 voturi, pe când adversarii lor politici dețin doar 7. 

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1