Citeste si...

LUNG E DRUMUL… ORȘOVEI

primaria orsovaLung pare să fie drumul între Drobeta Turnu Severin și Orșova, dacă două ordine de prefect emise în urmă cu o săptămână nu au ajuns încă în posesia autorităților orșovene, deși actele au plecat demult de la Prefectură. Este vorba despre cele două ordine semnate de prefectul Cristinel Pavel, privind constatarea încetării mandatului de consilier local ale reprezentantelor PSD, Andreea Martina Mihai și Oana Mirela Iovanovici, aflate într-o stare vădită de incompatibilitate.  Potrivit consilierului local, Adrian Cican, primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, ar fi primit ordinele de la Prefectură, încă de joi, 4 august, iar apoi, a plecat în concediu. Pentru că nu am reușit să-l contactăm pe primarul Stoica, pentru a ne lămuri în această situație, misterul se adâncește. Ce s-a întâmplat până la urmă cu aceste documente? Să fie uitate în biroul primarului? Să știe sau să nu știe viceprimarul despre existența lor ? Cert este că atâta timp cât ordinele Prefectului nu pot fi înregistrate de secretarul Primăriei, cele două consiliere PSD  își continuă mandatul. Desigur, nu va fi pentru o perioadă îndelungată, cel mult încă o ședință de Consiliu Local, până când toate formalitățile vor fi efectuate, iar cele două reprezentante PSD vor fi obligate să părăsească forul local. Dezamăgitoare pentru alegători sunt toate aceste tergiversări și tertipuri care nu au nicio legătură cu democrația și nici cu statul de drept. Este îngrijorător că două ordine emise de reprezentantul Guvernului în teritoriu sunt ignorate cu atâta ușurință, doar pentru a fi satisfăcute anumite orgolii orșovene.  Căci asistăm la șicane politice, nu la acte și fapte politice, ceea ce ne determină să credem că este lung drumul Orșovei spre democrație și statul de drept. Între timp, consilierul local, Adrian Cican, a trimis  prefectului  Cristinel Pavel o solicitare în care îi cere acestuia să trimită, încă o dată, cele două ordine emise, dar de data aceasta destinatarul să fie chiar secretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă, pentru ca acesta să poată demara formalitățile legale privind încetarea mandatului de consilier local al celor două reprezentante PSD.  

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1