Citeste si...

MEHEDINȚI, UN JUDEȚ MĂCINAT DE ȘOMAJ

1 mehedinti peste 3000 someri angajati de la inceputul anuluiJudețul Mehedinți este unul din acele locuri din România, despre care poți spune cu certitudine că se află sub spectrul nemilos al dezastrului economic. Măcinat de șomaj, Mehedințiul se află în coada listei în ceea ce privește investițiile economice. Un comunicat de presă, dat publicității, zilele aceste, de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că aproape 10% din populația activă face parte din  categoria șomeri. Dintre aceștia, 77% sunt neindemnizați, dar sunt incluși în statisticile AJOFM. În mediul rural, situația este de-a dreptul fără ieșire. În comunele mehedințene, doar câțiva norocoși se bucură de un salariu, chiar și minim pe economie. În rest, sărăcia și lipsa perspectivelor de anagajare sunt dominante. Cifrele sunt și ele necruțătoare: 76% din şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM au domiciliul în mediul rural, iar dintre aceştia majoritatea sunt şomeri neindemnizaţi, beneficiari ai venitului minim garantat în baza Legii nr 416 / 2001. Așadar, Mehedințiul este un județ măcinat de șomaj, unde posibilitățile de a găsi un loc de muncă sunt reduse. Investițiile puține, falimentul RAAN și lipsa unui plan concret de dezvoltare economică a județului au făcut ca zona aceasta să se afle în topul șomajului, la nivel național. Despre Mehedinți se poate spune că este un județ cu potențial turistic și nu numai. Are deschidere la Dunăre, are porturi care pot fi exploatate economic, are cele mai mari hidrocentrale din țară, care asigură un sfert din producția de electricitate necesară României, are un mare potențial agricol. Cu toate acestea, lipsește o strategie de atragere a investitorilor și de promovare a posibilităților economice, care pot fi dezvoltate aici. În timp ce alte județe au găsit soluții să prospere, Mehedințiul rămâne blocat în timp, fără să fie capabil să depășească nivelul de județ al șomerilor.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1