Citeste si...

FLORICOLA, OBLIGATĂ SĂ RIDICE GUNOIUL LA ORȘOVA ÎNCĂ 90 DE ZILE

gt orsova 543Situația salubrizării municipiului Orșova a încins spiritele la cote maxime. Momentul istoric în care autoritățile au fost obligate să renunțe la contractul cu SC Floricola SA a adus, deopotrivă, euforie și disperare în taberele politice orșovene. După 10 ani, în care Floricola a fost stăpânul absolut al gunoaielor în municipiul Orșova, lucrurile par să se schimbe. La 1 septembrie, contractul de salubritate a fost reziliat, iar reprezentanții societății mai sus amintite au amenințat că  nu vor mai ridica gunoiul în întreg municipiul. Totuși, astăzi, consilierul local Adrian Cican a anunțat că situația se va schimba. Într-o postare pe Facebook, Cican a declarat că “de astăzi, 06.09.2016, gunoiul la Orșova se va ridica. Frica de amenzi, comisia de control a prefectului și presiunile mediatice au avut efect. Soluţia dată de consilierii PND şi PNL, se aplică. Operatorul ESTE OBLIGAT după rezilierea contractului timp de 90 de zile să mai presteze serviciul de salubrizare, între timp primarul va fi obligat să vină în Consiliul Local cu modificarea organigramei pentru a înfiinţa serviciul public de apă, canal şi salubrizare”. Așadar, gunoiul se va ridica, la Orșova, în continuare. Autoritățile au la dispoziție aproximativ 3 luni pentru a înființa un serviciu care să se ocupe de salubrizare, așa cum este normal într-un oraș ce se vrea a fi european.

SC Floricola SA a deținut monopolul salubrizării municipiului Orșova timp de 10 ani. Hegemonia instituită, în urmă cu un deceniu, de fostul primar Constatin Negulescu s-a încheiat la 1 septembrie, într-o ședință de Consiliu Local, de la care au absentat actualul primar, Marius Stoica și consilierii PSD și ALDE. Pentru rezilierea contractului au votat consilierii PND și PNL.

 

Beatrice Urucu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1