Citeste si...

PROPRIETARII DE CÂINI DIN ORȘOVA ACUZĂ AUTORITĂȚILE CĂ AU ARUNCAT OTRAVĂ PE IARBA DIN PARCURI

orsovaIndignare și revoltă! Așa se poate descrie starea de spirit resimțită de proprietarii de câini din Orșova. Oamenii acuză autoritățile că au aruncat otravă pe iarba din parcuri. Vizați ar fi fost, după cum susțin orșovenii, câinii fără stăpân, care s-au înmulțit în ultima perioadă, dar au avut de suferit și cei care au  proprietar. Așa se face că mai mulți câini cu stăpân au ajuns la medicul veterinar cu simptome care indică otrăvirea. Proprietarii câinilor susțin că patrupedele au prezentat aceste simptome după ce au fost plimbate prin parc. Oamenii sunt disperați și spun că se tem, inclusiv, pentru sănătatea copiilor care vin să se joace în parc. Locuitorii Orșovei cer primarului Marius Stoica să ia măsuri și să renunțe la practicile barbare de eliminare a câinilor. De asemenea, au ținut să-i reamintească faptul că l-au votat pentru că este tânăr și au crezut că va avea o altă viziune de promovare a orașului. Practici specifice Evului Mediu, cum ar fi otrăvirea, nu fac bine nici locuitorilor și nici autorităților. Orșova nu poate deveni un oraș european, în adevăratul sens al cuvântului, dacă cetățenii nu se simt în siguranță. Problema câinilor vagabonzi este una veche, la Orșova. De ani de zile nu s-a găsit o soluție echilibrată pentru ca patrupedele să fie tratate cu decență și să nu mai reprezinte un pericol pentru locuitori. De altfel, pe faleza Dunării, și-au făcut veacul, toată vara, haite de câini comunitari. Niciun reprezentant al Primăriei nu a fost de găsit pentru a confirma sau infirma acuzațiile oamenilor.

Pentru autorități o soluție viabilă ar fi să apeleze la ONG-uri care să ajute Primăria să dezvolte adăposturi pentru câinii fără stăpân. În toată țara există astfel de exemple, care s-au bucurat de succes. Trebuie doar puțină bunăvoință și dorința de a găsi o rezolvare decentă unei probleme spinoase.   

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1