Citeste si...

POMPIERII SE PREGĂTESC DE ZIUA LOR

Pentru a marca așa cum se cuvine ziua lor, care se sărbătoreşte în fiecare an la 13 septembrie, pompierii desfăşoarăîn aceste zile acțiuni demonstrative. Angajații ISU vor arăta curioșilor ce înseamnă meseria de pompier, prin expunerea tehnicii din dotare, dar și prin intervenții demonstrative.

pompActivitățile au loc la 168 de ani de la lupta eroică purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România şi „Zilei Informării Preventive – Marţi 13” vor avea loc în perioada 9-13 septembrie, în toate oraşele şi municipiile din judeţul Mehedinţi, unde vor fi organizate puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloace de intervenţie din dotare, astfel:

 

       - în perioada 9-12 septembrie, între orele 10.00-20.00, esplanada de pe strada Crişan şi Palatul Cultural „Theodor Costescu;

 

       - în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, Parcul „Dragalina” din mun. Orşova;

 

-   în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, Aleea Stadionului din oraşul Baia de Aramă;

 

- în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, str. Republicii – zona Piaţă din oraşul Vînju Mare.

 

Toţi cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă defilarea personalului ISU „Drobeta” şi a tehnicii de intervenţie din dotare. Blocul de defilare va fi format din trei plutoane constituite din militari din cadrul inspectoratului şi subunităţilor subordonate acestuia, personal ce asigură intervenţia în caz de incendii, descarcerare, acordare ajutor medical de urgenţă şi calamităţi și două plutoane de voluntari. Prin faţa celor prezenţi vor trece apoi 20 autospeciale de intervenţie”, a declarat mr. Gabriel Ivănuș din cadrul ISU Mehedinți.

 

Seria activităţilor dedicate acestei zile, se va încheia marţi, 13 septembrie., de la ora 10, când pompierii din cadrul ISU „Drobeta” vor organiza un ceremonial militar-religios, în faţa Palatului Cultural „Theodor Costescu”. Pentru că ziua de 13, în acest an este într-o zi de marţi, va fi marcată şi Ziua Informării Preventive.

 

Nicu LUNGU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1