Citeste si...

NAVĂ EŞUATĂ PE DUNĂRE, ÎN MEHEDINŢI

nava esuataO navă sub pavilion sârbesc a eşuat, pe Dunăre, în Mehedinţi. La bordul ei se aflau 5 persoane, în momentul în care a fost luată de vântul puternic şi purtată pe apele Dunării până în apropiere de locul unde se varsă în Dunăre râul Topolniţa. Nava era ancorată în portul sârbesc Kladovo, dar vântul puternic a rupt parâmele şi a împins-o spre malul românesc. Autorităţile din Mehedinţi au fost alertate şi s-a intervenit cu un remorcher. După cum a declarat Andrei Stănişoară, prefectul judeţului Mehedinţi, intervenţia a fost dificilă, mai ales că vântul bate cu putere.  "Am reuşit să remorcăm nava la mal. Nu a fost o operaţiune uşoară, pentru că malul este îngheţat, iar remorcherul cu care am reuşit să tragem nava are doar un motor. A fost dificil, pentru că nava eşuase pe un banc de nisip în apropiere de vărsarea râului Topolniţa în Dunăre. Am luat legătura cu echipajul, care este alcătuit din 5 membri. Nu au avut probleme deosebite pentru că nava era pregătită pentru iarnă. Pur şi simplu, în portul Kladovo, s-au rupt parâmele, nava a fost purtată pe Dunăre, oprindu-se într-un banc de nisip, aproape de malul nostru. Luni dimineaţă, se vor face toate formalităţile, vama şi se vor putea întoarce în Serbia", a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Andrei Stănişoară. 

Dunărea este îngheţată la mal, iar navigaţia se desfăşoară în condiţii dificile, mai ales că vântul bate cu putere.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1