Citeste si...

CURSURI DE RECALIFICARE PENTRU ŞOMERII DIN MEHEDINŢI

ajofm mehedintiPentru şomerii din Mehedinţi, în anul 2017, se vor organiza 51 de cursuri de calificare şi recalificare, pentru dobândirea unor noi abilităţi, care să-i ajute să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. Reprezentanţii AJOFM Mehedinţi au anunţat că aceste cursuri de formare profesională vor viza următoarele meserii: administrator pensiune turistica (2 cursuri), agent securitate (3 cursuri), baby sitter, barman (2 cursuri),brutar (2 cursuri), bucatar (3 cursuri), camerista (2 cursuri),coafor, cofetar-patiser,comerciant-vanzator marfuri alimentare (2 cursuri), comunicare in limba engleza, comunicare in limba germana, constructor montator structuri metalice, dulgher-tamplar-parchetar (2 cursuri),fierar-betonist montator prefabricate,formator, frizer (2 cursuri), ingrijitor batrani la domiciliu, inspector sanatate si securitate in munca, inspector resurse umane, instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze, mecanic intretinere si reparatii, lucrator in comert (4 cursuri), lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor, manager proiect (2 cursuri),manichiurist-pedichiurist, operator introducere, validare si prelucrare date (2 cursuri), ospatar/chelner (3 cursuri),sudor,zidar-pietrar-tencuitor (2 cursuri) şi zugrav-tapetar-ipsosar-vopsitor.

Şomerii  se pot înscrie la oricare dintre cursurile menţionate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Pentru anul 2017, conform planului de formare profesională, vor beneficia de servicii de calificare/recalificare gratuite cel puţin 980 şomeri înregistraţi si 28 detinuti în meserii solicitate pe piaţa muncii, aceste forme de pregătire urmând a fi organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională Mehedinti.

Toate cursurile de formare profesională se organizează cu monitorizare pe o perioadă de 12 luni de la data absolvirii, perioadă în care şomerii absolvenţi trebuie angajaţi într-un procent de cel puţin 30%. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1