Citeste si...

ZIUA ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE ÎN ROMÂNIA

alegeri europarlamentareRomânii își aleg, astăzi, reprezentanții în Parlamentul European. Peste 18 milioane de români sunt chemați la urne pentru a decide eurodeputații care le vor reprezenta interesele în următorii cinci ani. Tot astăzi, românii trebuie să se pronunțe și în privința referendumului pe justiție, propus de președintele Klaus Iohannis. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7,00 și se vor închide la ora 21,00. 

Reprezentanții României în Parlamentul European se aleg pe bază de scrutin de listă, potrivit principiului de reprezentare proporțională, dar și pe bază de candidaturi independente. România are alocate 32 de locuri în Parlamentul European. 

În secțiile de votare, românii primesc 3 buletine de vot. Pe lângă buletinul privind Alegerile Europarlamentare, românii primesc alte două care vizează referendumul pe justiție. Alegătorii sunt chemați să răspundă cu DA sau NU la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?
2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European, informează Ministerul de Interne.
Au drept de vot și cetățenii comunitari (din alt stat membru UE) care s-au înscris în listele speciale pentru a vota reprezentanții României în Parlamentul European. Lista acestora este comunicată de Autoritatea Electorală Permanentă cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1