Citeste si...

SĂRBĂTOAREA CIREŞILOR ÎNFLORIŢI, LA ROMÂNII DIN SERBIA

Manifestarea centrală în cadrul festivității culturale și turistice "Sărbătoarea Cireșilor Înfloriti", ediția a VII-a, s-a desfășurat sâmbătă, 17 aprilie 2021, la Sredistea Mică (Pârneaora). Evenimentul a fost organizat de Asociația obștească "Românii Independenți din Serbia" (RIS), cu respectarea măsurilor sanitare, în colaborare cu revista de cultură și istorie a românilor din Serbia "Glasul Cerbciei". Sărbătoarea Cireșilor Înfloriti este un vechi obicei românesc (sărbătoare câmpenescă), care elogiază frumusețea florilor de cireș, celebrând primăvara. Ideea de a elogia frumusețea florilor de cireș a apărut în rândul membrilor Asociației "Românii Independenți din Serbia", care în urmă cu șase ani, prin angajamentul președintelui Dr. Dorinel Stan, s-a reluat organizarea manifestării câmpenești, cunoscuta sub denumirea "Festivalul Cireșilor Înfloriți". În acest context, evenimentul a redevenit o reuniune românească importantă și reprezentativă, o tradiție cultural-turistică cu ecou puternic în rândul etnicilor români din Serbia, respectiv în regiune. Având în vedere restricțiile impuse de pandemie, numărul participanților a fost redus considerabil, iar aspectul turistic și comercial a lipsit din conținutul și programul manifestării.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1