Citeste si...

PRIMĂVARĂ ROMÂNEASCĂ LA COȘTEI ȘI VÂRȘEȚ Recomandat

Trei evenimente într-o zi la românii din Serbia

 

● Festivalul Primăverii  Dor de primăvară, dor de Eminescu, Coștei

Balul Primăverii 2022 – Vârșeț

● Lansarea campaniei de informare cu privire la recensământul 2022 Vorbesc Românește, Sunt Român

Românii Independenți din Serbia (RIS) în colaborare cu Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia (CNMNRS) și Ș. G. Coriolan Doban din Coștei, organizează Festivalul Primăverii Dor de primăvară, dor de Eminescu, care va avea loc în  20 martie 2022, la Coștei. Evenimentul va continua, la orele serii, cu  Balul Primăverii  ce va avea loc la Vârșeț. În cadrul evenimentului, va fi lansată campania de informare privind recensământul populației 2022, Vorbesc Românește, Sunt Român.

 Festivalul Dor de primăvară, dor de Eminescu se adresează copiilor și tinerilor din învățământul gimnazial și liceal, cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani. Festivalul este structurat în 4 secțiuni și 3 categorii (I-IV, V-VII și liceu) având ca tematică primăvara și poezia eminesciană.

 

 

SECȚIUNILE FESTIVALULUI

 

I. Tradiții /obiceiuri/dramatizări

II. Poezie

III. Soliști vocali (cântece de primăvară /romanțe pe versuri eminesciene)

IV. Grup vocal /cor

 Evenimentul cultural românesc este conceput ca un duplex cultural, care se organizează la Coștei și Vârșeț, celebrând, potrivit tradițiilor strămoșești, sosirea echinocțiului de primăvară (20 martie), printr-un veritabil dialog : muzică, poezie, tradiții, obiceiuri, teatru și folclor. În cadrul evenimentului, vor fi organizate manifestări adiacente, vernisaje și expoziții de artă, pictură, flori și culori.

Se vor acorda premii, mențiuni, premii speciale pentru fiecare secțiune (categorie) și trofeul Festivalului Dor de primăvară, dor de Eminescu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1