Citeste si...

ȘCOALA ROMÂNEASCĂ DIN COȘTEI(SERBIA) NU SE VA MAI ÎNCHIDE

fund imbr1Școala din Coștei nu se închide. În baza demersurilor, sesizărilor și memoriului mediului asociativ românesc din Serbia (Uniunea Românilor din Serbia și Românii Independenți din Serbia), împotriva desființării Școlii Românești din localitatea Coștei (Voivodina) trimise instituțiilor de stat și publice din Serbia și România, instituțiilor abilitate cu românii de pretutindeni, corpului diplomatic românesc din Serbia, s-a reușit stoparea investigațiilor întreprinse de Ministerul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice de la Belgrad la Școala "Coriolan Doban" din Coștei, respectiv STOPAREA procedurii referitor la desființarea Școlii din localitate. În vederea unei informări corecte și obiective, aducem la cunoștință opiniei publice că toate demersurile au fost demarate de Uniunea Românilor din Serbia (URS) și Românii Independenți din Serbia (RIS) iar eforturile noastre au dat roade.

 

Petiția nr.2367  

Data: 28‐01  

Domnule Dorinel Stan, am luat cunoştinţă  din petiţia adresată  Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiţia dumneavoastră  a fost trimisă  la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Urmează  ca, în termenul legal, instituţia sesizată  să  comunice, Administraţiei Prezidenţiale  şi dumneavoastră, soluţia adoptată.  

Cu stimă, Consilier de Stat Gabriel‐Cristian Piscociu

 

Mulțumim Administrației Prezidențiale-Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, Comisiei pentru Comunitățile de Români din Afara Țării din Parlamentul României (Senat) și Consulatului României la Zaieciar pentru sprijin, implicare și susținere. În acest context, autoritățile de la Belgrad ne-au asigurat că desființarea Școlii Românești din Coștei nu se încadrează în cerințele legii. Indiferent de promisiuni, URS-ul și RIS-ul va monitoriza în continuare situația, iar conform proiectului, Ministerul Educației de la Belgrad la finea lunii martie va publica lista școlilor care urmează să fie desființate sau comasate în Republica Serbia.

 

Biroul de presă URS și RIS

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1