Citeste si...

ÎNTÂLNIRE DE RĂMAS BUN A CONSULULUI GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUȚI CU MEMBRII LIGII TINERETULUI ROMÂN „JUNIMEA” ȘI AI CENTRULUI MEDIA BUCPRESS

Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, a avut o întâlnire de rămas bun cu reprezentanții ai două asociații românești cu sediul în orașul Cernăuți: Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți (președinte – Vitalie Zâgrea) și Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina (președinte – Marin Gherman). La întâlnire a participat și Ionel Ivan, ministru consilier în cadrul oficiului consular Cernăuți.

Întrevederea a constituit un bun prilej de dialog și de sesizare asupra realizărilor sau doleanțelor comunității românești din regiunea Cernăuți. La încheierea misiunii sale, consulul general al României la Cernăuți a mulțumit celor două asociații, una a tinerilor români din Cernăuți, iar alta – a jurnaliștilor români din Ucraina pentru modul în care își organizează și desfășoară activitatea, pentru colaborare instituțională, sprijinul acordat în implementarea proiectelor pentru românii din Cernăuți.

La întâlnire au participat:  Vitalie Zâgrea, președinte al Ligii Tineretului Român „Junimea”, redactor-șef al redacției române la Radio Ucraina Internațional, dr. Marin Gherman, președinte al Centrul Media „BucPress” – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, editor al Agenției BucPress, Leonid Parpauț, vice-președinte al Centrului Media BucPress, jurnalist la TV Bucovina și la BucPress TV, Carolina Jitaru, jurnalist, vice-președinte al Ligii Tineretului Român „Junimea”, Mariana Struț, jurnalist la Radio Cernăuți și Radio Bucovina, Svetlana Pantea, jurnalist la Centrul Media BucPress și Ion Vieru, membru al Ligii Tineretului Român „Junimea”.

Membrii celor două asociații au adus mulțumiri dr. Eleonorei Moldovan pentru susținerea inițiativelor mediului asociativ din Ucraina de menținere și sprijinire a culturii și identității românești. A fost menționat proiectul „Prichindeii”, care este singura revistă pentru copiii români din regiunea Cernăuți, editată de Liga Tineretului Român „Junimea”, ideea fiind inspirată de consulul general al României la Cernăuți. Au fose analizate proiectele media BucPress: Agenția BucPress, Radio Cernăuți și  BucPress TV. De asemenea, a fost menționată participarea diplomaților români conduși de Eleonora Moldovan la evenimentele folclorice, științifice și stradale organizate pe parcursul anilor de cele două asociații.

Întâlnirea a fost un prilej de discuții pe marginea perspectivelor și problemelor de dezvoltare a presei de limba română din Ucraina. În context, reprezentanții Centrului Media BucPress au citit un mesaj de recunoștință din partea jurnaliștilor români din regiunea Transcarpatia, care au format în luna mai curent o filială a asociației panucrainene Centrul Media BucPress. În mesajul semnat de Georgeta Marina, președinte de filială BucPress și redactor-șef la TV Tisa-1 a fost subliniată admirația pentru colosalele eforturi ale consulului general Eleonora Moldovan întru susținerea românilor din Maramureșul istoric, în special până la fondarea Consulatului de la Solotvino (Slatina).

Junimiștii cernăuțeni și jurnaliștii de la BucPress i-au dorit succes Eleonorei Moldovan, iar consulul general al României la Cernăuți a mulțumit tuturor pentru proiectele implementate pentru românii din regiunea Cernăuți și în interesul relației bilaterale româno-ucrainene.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1