Citeste si...

La Cernăuți și Rădăuți au avut loc lucrările unei conferințe științifice internaționale

În perioada 28-29 septembrie a.c. la Rădăuţi şi Cernăuţi s-au desfășurat lucrările celei de a XXVI-a sesiuni anuale de referate şi comunicări științifice, organizată de colaboratorii Institutului „Bucovina” din  Rădăuţi al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi – informează Agenția BucPress din Cernăuți.

La 29 septembrie  lucrările conferinței ,,Bucovina şi bucovinenii. Un secol de la Marea Unire” s-a desfășurat în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde au susținut comunicări Alexandrina Cernov şi Vasile Tărâţeanu, membri de onoare ai Academiei Române, arhivistul cernăuțean Dragoș Olaru, profesorul şi scriitorul  Ion  Filipciuc,  istoricul Ştefan  Purici, prorectorul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, cercetătorii științifici Harieta  Mareci  Sabol, Carmen  Chasovschi, Elena  Pascaniuc, Ovidiu  Bâtă, Carol  Mohr, medicul Mihai  Ardeleanu, prof. univ.  Sanda-Maria  Ardeleanu s.a.

De remarcat că la lucrările conferinţei au participat oameni de ştiinţă din Polonia, România, Ucraina și Germania. Comunicările ştiinţifice susţinute de conferenţiari au cuprins o arie tematică deosebit de largă din istoria social-politică şi cultural-ştiinţifică a Bucovinei.

BucPress

Foto și video - Nicolae Hauca

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1