Imprimă această pagină

Despre noi

Proiectul „Români pentru români” îşi propune înfiinţarea unei agenţii de presă online, interactivă, dedicată românilor din comunităţile istorice din ţări precum: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Proiectul este în concordanţă cu strategia Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni care vizează satisfacerea nevoilor legitime ale persoanelor care aparţin comunităţilor istorice româneşti de a-şi păstra, dezvolta şi exprima identitatea etnică, lingvistică, religioasă şi culturală. Agenţia va oferi un ansamblu bogat şi complet de informaţii despre subiecte cât mai variate din viaţa cotidiană a acestor comunităţi, dar nu numai. Va furniza informaţii de actualitate din România, de interes pentru comunităţile istorice, pentru ca acestea să fie permanent la curent cu potenţialele schimbări care fac referire la ele, dar şi din alte state unde se află comunităţi de români. Agenţia de presă „Români pentru români” este prima cu caracter interactiv: toţi potenţialii beneficiari, nu numai din comunităţile ţintă, ci şi din toate lumea, vor avea adresabilitate directă, îmbogăţită cu propriile comentarii, datorită plusului de interacţiune. Agenţia va furniza, cu precădere, subiecte de istorie şi cultură naţională, folclor şi tradiţii româneşti,spirirtualitate şi identitate naţională.

Guvernul României prin Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni elaborează şi aplică politica în domeniul relaţiilor cu românii de pretutindeni, în conformitate cu obiectivele majore de politică externă ale României şi cu programul de guvernare. Strategia naţională privind relaţiile cu românii de pretutindeni are la bază principiul identificării soluţiilor adecvate situaţiilor particulare existente în cadrul comunităţilor româneşti din vecinătatea României şi din emigraţie sau ale originarilor din ţara noastră.

Scopul tuturor programelor derulate de Guvern este păstrarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din statele vecine, conform standardelor internaţionale în materie şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din emigraţie. Având la bază parteneriatul instituţional trilateral – diplomaţia românească, organizaţiile românilor din străinătate şi organismele statelor de cetăţenie sau reşedinţă - acţiunile Guvernului României vizează, în ansamblu, creşterea vizibilităţii comunităţilor româneşti în societăţile în care acestea există. Un alt obiectiv al demersurilor politico-diplomatice este consolidarea statutului şi a imaginii României în comunităţile europeană şi euro-atlantică.

Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 10:58
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)