Citeste si...

Runda secundă din Liga a IV-a a fost foarte zgârcită, dacă ne raportăm la capitolul goluri. În cele patru partide desfășurate pe stadioanele din județ, jucătorii au scuturat plasa porților doar de cinci ori.

 

drobetaCele mai multe goluri s-au înscris în derbyul de tradiție dintre Dierna Orșova și ACS Drobeta, reeditat după mai mulți ani de pauză. Câștig de cauză au avut gazdele, care au trecut peste insuccesul din runda inaugurală de la Strehaia, reușind să se impună cu 2-1 în fața trupei conduse de Relu Țurai. „Nu cred că meritam să pierdem. Am avut multe ocazii de a înscrie, însă rămâne rezultatul de la final. Față de jocul trecut consider că ne-am mișcat mai bine deoarece și jucătorii s-au coordonat mai bine în teren și am pasat mai mult. Sper ca să vină și primul succes cât mai curând”, a precizat antrenorul severinenilor.

 

Celelate două goluri ale rundei au fost înscrise de liderul Viitorul Șimian, care s-a impus pe terenul de la Viitorul Cujmir. Șimianul este singura formație care are punctaj maxim după primele două runde și se anunță a fi una din principalele favorite la titlul județean. Podiumul este completat de CS Strehaia și AS Corcova, care au remizat în deplasările avute la Dănceu, respectiv Dunărea Pristol.

 

Rezultatele etapei a II-a:

Recolta Dănceu – CS Strehaia 0-0

Viitorul Cujmir – Viitorul Șimian 0-2

Dunărea Pristol – AS Corcova 0-0

Dierna Orșova – ACS Drobeta 2-1

Citeşte mai departe ...

Pentru a marca așa cum se cuvine ziua lor, care se sărbătoreşte în fiecare an la 13 septembrie, pompierii desfăşoarăîn aceste zile acțiuni demonstrative. Angajații ISU vor arăta curioșilor ce înseamnă meseria de pompier, prin expunerea tehnicii din dotare, dar și prin intervenții demonstrative.

pompActivitățile au loc la 168 de ani de la lupta eroică purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România şi „Zilei Informării Preventive – Marţi 13” vor avea loc în perioada 9-13 septembrie, în toate oraşele şi municipiile din judeţul Mehedinţi, unde vor fi organizate puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloace de intervenţie din dotare, astfel:

 

       - în perioada 9-12 septembrie, între orele 10.00-20.00, esplanada de pe strada Crişan şi Palatul Cultural „Theodor Costescu;

 

       - în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, Parcul „Dragalina” din mun. Orşova;

 

-   în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, Aleea Stadionului din oraşul Baia de Aramă;

 

- în perioada 9-13 septembrie, între orele 10.00-14.00, str. Republicii – zona Piaţă din oraşul Vînju Mare.

 

Toţi cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă defilarea personalului ISU „Drobeta” şi a tehnicii de intervenţie din dotare. Blocul de defilare va fi format din trei plutoane constituite din militari din cadrul inspectoratului şi subunităţilor subordonate acestuia, personal ce asigură intervenţia în caz de incendii, descarcerare, acordare ajutor medical de urgenţă şi calamităţi și două plutoane de voluntari. Prin faţa celor prezenţi vor trece apoi 20 autospeciale de intervenţie”, a declarat mr. Gabriel Ivănuș din cadrul ISU Mehedinți.

 

Seria activităţilor dedicate acestei zile, se va încheia marţi, 13 septembrie., de la ora 10, când pompierii din cadrul ISU „Drobeta” vor organiza un ceremonial militar-religios, în faţa Palatului Cultural „Theodor Costescu”. Pentru că ziua de 13, în acest an este într-o zi de marţi, va fi marcată şi Ziua Informării Preventive.

 

Nicu LUNGU

Citeşte mai departe ...

orsovaIndignare și revoltă! Așa se poate descrie starea de spirit resimțită de proprietarii de câini din Orșova. Oamenii acuză autoritățile că au aruncat otravă pe iarba din parcuri. Vizați ar fi fost, după cum susțin orșovenii, câinii fără stăpân, care s-au înmulțit în ultima perioadă, dar au avut de suferit și cei care au  proprietar. Așa se face că mai mulți câini cu stăpân au ajuns la medicul veterinar cu simptome care indică otrăvirea. Proprietarii câinilor susțin că patrupedele au prezentat aceste simptome după ce au fost plimbate prin parc. Oamenii sunt disperați și spun că se tem, inclusiv, pentru sănătatea copiilor care vin să se joace în parc. Locuitorii Orșovei cer primarului Marius Stoica să ia măsuri și să renunțe la practicile barbare de eliminare a câinilor. De asemenea, au ținut să-i reamintească faptul că l-au votat pentru că este tânăr și au crezut că va avea o altă viziune de promovare a orașului. Practici specifice Evului Mediu, cum ar fi otrăvirea, nu fac bine nici locuitorilor și nici autorităților. Orșova nu poate deveni un oraș european, în adevăratul sens al cuvântului, dacă cetățenii nu se simt în siguranță. Problema câinilor vagabonzi este una veche, la Orșova. De ani de zile nu s-a găsit o soluție echilibrată pentru ca patrupedele să fie tratate cu decență și să nu mai reprezinte un pericol pentru locuitori. De altfel, pe faleza Dunării, și-au făcut veacul, toată vara, haite de câini comunitari. Niciun reprezentant al Primăriei nu a fost de găsit pentru a confirma sau infirma acuzațiile oamenilor.

Pentru autorități o soluție viabilă ar fi să apeleze la ONG-uri care să ajute Primăria să dezvolte adăposturi pentru câinii fără stăpân. În toată țara există astfel de exemple, care s-au bucurat de succes. Trebuie doar puțină bunăvoință și dorința de a găsi o rezolvare decentă unei probleme spinoase.   

Citeşte mai departe ...

Diana Belbiță se pregătește pentru o nouă provocare. Luptătoarea originară din județul Mehedinți trece granițele țării pentru a se bate într-o gală MMA în Polonia, eveniment ce îi poate deschide noi orizonturi în a-și îndeplini visul de a fi prezentă în UFC.

belbitaSportiva care în primăvară a lăsat meleagurile natale pentru a trece la un alt nivel profesional trage din greu la antrenamentele pe care le desfășoară la clubul patronat de Sandu Lungu. După ce a reușit să își câștige respectul adversarelor și să devină, chiar de la o vârstă fragedă, o reprezentantă de prim rang în luptele de contact din țară, sportiva originară din județul Mehedinți a primit o ofertă de nerefuzat. După mai multe victorii în țară, am atins un nivel solid în MMA și, cu ajutorul antrenorilor Sandu Lungu și Ioan Brânză, dar și cel al promotorului RXF - Sebastian Vieru, am făcut un pas spre MMA-ul internațional. Astfel că am semnat un contract cu o promoție din Polonia. KSW este una dintre cele mai bune promoții din Europa și este la ediția cu numărul 36, ceea ce arată experiență și profesionalismul organizării. Am ajuns aici prin multă muncă. În luna martie a acestui an am decis să mă mut din Drobeta-Turnu Severin, în Oradea. Acum mă pot antrena la un nivel foarte înalt alături de luptători cunoscuți, precum Sandu Lungu, Sergiu Breb, Adrian Grec. Deja am început să fiu mai curajoasă și am devenit mai agresivă în cușcă”, a explicat luptătoarea Diana Belbiță legitimată la Sandu Lungu MMA Oradea.

 

Înfruntă reprezentanta țării gazdă

foto 2

Primul meci în KSW pentru fosta elevă a lui Constantin Mitroi va fi în mai puțin de o lună de zile, pe 1 octombrie. Diana va avea în colțul advers reprezentanta Poloniei, foarte bine cotată în sporturile de contact din țară sa, însă, așa cum o știm, războinică, își canalizează toată energia pentru a ridica tricolorul și la Zielona Góra. Katarzyna Lubonska este o luptătoare completă, imprevizibilă, cu un palmares foarte bun. Pregătesc acest meci în detaliu deoarece îmi doresc foarte mult o victorie. Abia aștept să intru în cușcă și să îmi testez din nou nivelul. Vreau o victorie pentru România și sper să fiu susținuta de cel puțin la fel de mulți iubitori ai sportului ca și până acum. Am decis să ma dedic 100% sportului urmând și o facultate în domeniu. Și, ca orice luptător de MMA, îmi doresc să ajung în vârful ierarhiei obținând prima victorie a României în UFC”, a mărturisit sportiva în vârstă de 20 de ani.

Diana Belbiță are în palmares, la nivel de profesioniști, 7 victorii și 2 înfrângeri în cadrul galelor MMA.

Nicu LUNGU

Citeşte mai departe ...

gt orsova 543Situația salubrizării municipiului Orșova a încins spiritele la cote maxime. Momentul istoric în care autoritățile au fost obligate să renunțe la contractul cu SC Floricola SA a adus, deopotrivă, euforie și disperare în taberele politice orșovene. După 10 ani, în care Floricola a fost stăpânul absolut al gunoaielor în municipiul Orșova, lucrurile par să se schimbe. La 1 septembrie, contractul de salubritate a fost reziliat, iar reprezentanții societății mai sus amintite au amenințat că  nu vor mai ridica gunoiul în întreg municipiul. Totuși, astăzi, consilierul local Adrian Cican a anunțat că situația se va schimba. Într-o postare pe Facebook, Cican a declarat că “de astăzi, 06.09.2016, gunoiul la Orșova se va ridica. Frica de amenzi, comisia de control a prefectului și presiunile mediatice au avut efect. Soluţia dată de consilierii PND şi PNL, se aplică. Operatorul ESTE OBLIGAT după rezilierea contractului timp de 90 de zile să mai presteze serviciul de salubrizare, între timp primarul va fi obligat să vină în Consiliul Local cu modificarea organigramei pentru a înfiinţa serviciul public de apă, canal şi salubrizare”. Așadar, gunoiul se va ridica, la Orșova, în continuare. Autoritățile au la dispoziție aproximativ 3 luni pentru a înființa un serviciu care să se ocupe de salubrizare, așa cum este normal într-un oraș ce se vrea a fi european.

SC Floricola SA a deținut monopolul salubrizării municipiului Orșova timp de 10 ani. Hegemonia instituită, în urmă cu un deceniu, de fostul primar Constatin Negulescu s-a încheiat la 1 septembrie, într-o ședință de Consiliu Local, de la care au absentat actualul primar, Marius Stoica și consilierii PSD și ALDE. Pentru rezilierea contractului au votat consilierii PND și PNL.

 

Beatrice Urucu

Citeşte mai departe ...

zileleorsoveiMunicipiul Orșova este în sărbătoare zilele acestea. Între 12 și 15 august se desfășoară “Zilele Orșovei”. Vineri, la ora 20,00, are loc deschiderea evenimentului. Organizatorii au anunțat spectacole de muzică populară susținute de Nicu Novac, Liliana Chiosa, Petrică Orbulescu, Gabi Stanciu, Dana Radneantu, Nicoleta Anculia, Emilia Dorobanţu. Pentru că sâmbătă este doliu național în întreaga țară, concertele de muzică ușoară, programate pentru această zi, au fost anulate. Manifestările vor continua duminică, 14 august, când sunt așteptate să aibă loc un concurs de role şi un spectacol artistic cu Lucian Drăgan, Florin Mitroi, Ghiţă Colţun Brancu, Gabi Zaharia, Fuego, Alexandra Moraru şi Sanda Argint. ”Zilele Orșovei” se vor încheia luni, 15 august, când, odată cu Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este marcată și Ziua Marinei. Drept urmare, în portul orșovean se vor desfășura jocuri marinărești. Ziua se va încheia cu un spectacol de muzică populară.

Citeşte mai departe ...

primaria orsovaLung pare să fie drumul între Drobeta Turnu Severin și Orșova, dacă două ordine de prefect emise în urmă cu o săptămână nu au ajuns încă în posesia autorităților orșovene, deși actele au plecat demult de la Prefectură. Este vorba despre cele două ordine semnate de prefectul Cristinel Pavel, privind constatarea încetării mandatului de consilier local ale reprezentantelor PSD, Andreea Martina Mihai și Oana Mirela Iovanovici, aflate într-o stare vădită de incompatibilitate.  Potrivit consilierului local, Adrian Cican, primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, ar fi primit ordinele de la Prefectură, încă de joi, 4 august, iar apoi, a plecat în concediu. Pentru că nu am reușit să-l contactăm pe primarul Stoica, pentru a ne lămuri în această situație, misterul se adâncește. Ce s-a întâmplat până la urmă cu aceste documente? Să fie uitate în biroul primarului? Să știe sau să nu știe viceprimarul despre existența lor ? Cert este că atâta timp cât ordinele Prefectului nu pot fi înregistrate de secretarul Primăriei, cele două consiliere PSD  își continuă mandatul. Desigur, nu va fi pentru o perioadă îndelungată, cel mult încă o ședință de Consiliu Local, până când toate formalitățile vor fi efectuate, iar cele două reprezentante PSD vor fi obligate să părăsească forul local. Dezamăgitoare pentru alegători sunt toate aceste tergiversări și tertipuri care nu au nicio legătură cu democrația și nici cu statul de drept. Este îngrijorător că două ordine emise de reprezentantul Guvernului în teritoriu sunt ignorate cu atâta ușurință, doar pentru a fi satisfăcute anumite orgolii orșovene.  Căci asistăm la șicane politice, nu la acte și fapte politice, ceea ce ne determină să credem că este lung drumul Orșovei spre democrație și statul de drept. Între timp, consilierul local, Adrian Cican, a trimis  prefectului  Cristinel Pavel o solicitare în care îi cere acestuia să trimită, încă o dată, cele două ordine emise, dar de data aceasta destinatarul să fie chiar secretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă, pentru ca acesta să poată demara formalitățile legale privind încetarea mandatului de consilier local al celor două reprezentante PSD.  

Citeşte mai departe ...

primarie003La aproximativ două luni de la desfășurarea alegerilor locale, scena politică rămâne la fel de tulbure, la Orșova.  Două consiliere alese pe lista PSD au fost declarate incompatibile de prefectului județului Mehedinți, Cristinel Pavel. Este vorba despre Oana Mirela Iovanovici și Adreea Martina Mihai, care au încălcat prevederile Legii  nr.161/2003 conform căreia calitatea de consilier local este incompatibilă cu calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local. Mai exact, cele două reprezentate PSD sunt angajate cu contracte individuale de muncă în cadrul Serviciului Public de  Asistență Socială, instituție ce face parte din cadrul Consiliului Local al municipiului Orșova.  Andreea Martina Mihai este medic, iar Oana Mirela Iovanovici, asistent medical, la Serviciul Public de Asistență Socială de la Orșova. Conform legii, ele aveau obligația ca în termen de 15 zile, de la data validării în funcția de consilier local, să renunțe la una din calitățile prezentate mai sus. Cum au continuat să-și exercite ambele calități, starea de incompatibilitate era mai mult decât evidentă. În aceste condiții, pe numele celor două au fost depuse sesizări de către consilierul local, Adrian Cican, care a cerut secretarului municipiului Orșova, ca în regim de urgență să întocmească referatul constatator, pe care să-l înainteze prefectului județului Mehedinți. Între timp, documentele au ajuns la Instituția Prefectului și au fost analizate. Cum starea de incompatibilitate era vădită, prefectul Cristinel Pavel a emis ordinele privind constatarea încetării mandatului de consilier local al celor două  reprezentante PSD.  Drept urmare, la viitoare ședință a Consiliului Local Orșova se vor vacanta cele două locuri de consilier, urmând ca PSD să desemneze următorii reprezentanți aflați pe lista votată la alegerile din 5 iunie. Toate acestea răstoarnă, cel puțin pe moment,  matematica voturilor în Consiliul Local Orșova. La ora actuală, PSD,  ALDE și PNȚ nu mai dețin majoritatea. PNL  și PND au un consilier în plus, adică au la dispoziție, teroretic, 8 voturi, pe când adversarii lor politici dețin doar 7. 

Citeşte mai departe ...

tren 1449415557O locomotivă a deraiat, în județul Mehedinți, pe ruta Drobeta Turnu Severin-Craiova. Incidentul a avut loc marți dimineața și a dus la blocarea traficului feroviar. Centrul Infotrafic din Cadrul Poliției Române a anunțat că incidentul s-a produs în apropierea stației CFR Valea Albă. „În județul Mehedinți, traficul feroviar este întrerupt pe Magistrala 900, ruta Craiova – Drobeta – Turnu Severin din cauza unei locomotive care a deraiat la kilometrul 349+770 de metri(stația CF. Valea Alba)”, se arată într-un comunicat de presă al Infotrafic. Conform primelor informații, este vorba despre locomotiva unui tren de marfă, care ar fi deraiat din cauza infrastructurii defectuoase și a temperaturilor ridicate din ultima vreme, care ar fi afectat calea ferată. Timp de trei ore, anagajații CFR s-au străduit să repună locomotiva pe șine. În jurul orei 11,00, traficul feroviar a fost reluat. 

Citeşte mai departe ...

clisuraDrumul care duce spre Clisura Dunării are porțiuni care stau să se prăbușească, iar situația nu este de ieri, de azi, ci de aproximativ 2 ani, când au avut loc inundații și viituri în zonă.  Sectorul de drum afectat este semnalizat, oarecum,  prin trei parapeți de delimitare și nimic mai mult. Pericolul ca un turist, care nu cunoaște zona, să cadă în abis este mare. Deși, factorii responsabili ar putea să avertizeze asupra pericolului printr-un indicator anume, până acum în afara celor trei parapeți aruncați la voia întâmplării, nimic nu s-a schimbat de doi ani de zile.  Șoseaua stă să se prăbușească pe câțiva zeci de metri, iar ploile erodează tot mai mult solul, odată cu trecerea timpului. Bucăți din carosabil se desprind la cea mai mică atingere și râpa crește văzând cu ochii. Toate acestea nu sunt vizibile pentru autorități, care au uitat complet de această porțiune de drum, atât de importantă pentru economia județului. Turismul care înflorește pe Clisura Dunării ar putea fi o șansă pentru Mehedințiul, atât de încercat în plan economic, în condițiile în care coloșii industriali pe care se sprijinea financiar județul, au dispărut. Așadar, autoritățile trebuie să caute soluții alternative pentru salvarea județului, iar turismul poate una dintre acestea. Dar la modul în care se petrec lucrurile pe Clisura Dunării nu se poate deduce altceva decât că zona este ignorată complet și nu intră în planurile lor. Principalul drum de acces are porțiuni în pericol de prăbușire, pubelele lipsesc în punctele turistice,  gunoaiele sunt întâlnite peste tot, iar mirosul emanat de acestea alungă și cel mai curajos turist. Prin urmare, așteptăm bani din turism, dar nu facem nimic pentru a atrage turiștii. 

Citeşte mai departe ...

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1