Citeste si...

MAESTRUL RADU BELIGAN NE-A PARASIT LA VARSTA DE 97 DE ANI

      Radu_Beligan-q-magazine_-_Copy.jpg  Maestrul scenei teatrale romanesti, Radu Beligan, si-a luat ramas bun de la noi toti, intr-o zi de miercuri 20 iulie, 2016. A plecat senin si discret, asa cum a fost intreaga viata, dar a lasat in urma sa imaginea de nesters a omului daruit crezului si profesiei, pana in ultim clipa. A rasfatat publicul romanesc cu fiecare apartie a sa pe scena, in film sau la televiziune vreme de aproape 80 de ani, timp in care a ars ca o flacara a credintei intr-un ideal pe care l-a tansformat in realitate.

 

   Atat de mult si-a iubit profesia incat nu a parasit teatrul niciodata, motiv pentru care celebra Carte a Recordurilor l-a declarat cel mai longeviv actor aflat in activitate pe scena de teatru. A fost intruchiparea desavarsita a actorului, a omului de teatru daruit cu talent, intelepciune, credinta, finete, dragoste pentru semeni, moralitate si caracter de exceptie.

Odata cu disparitia sa, dispare parfumul unei epoci a teatrului romanesc, aceea a marilor romantici, reprezentata o generatie de actori unici prin rolurile celebre pe care le-au interpretat cu o daruire neconditionata. Chiar daca fizic nu mai este printer noi, Maestrul Radu Beligan va trai vesnic in constiinta fiecarui roman prin intreaga sa opera si prin exemplul de vietuire.

 

Radu Beligan s-a nascut pe 14 decembrie 1918, in satul Galbeni din judetul Bacau.

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Maestrului va fi depus in foaierul Salii Mari a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti sambata, intre orele 10:00 si 13:00, iar inmormantarea va avea loc in aceeasi zi la Cimitirul Bellu, a anuntat miercuri Uniunea Teatrala din Romania - UNITER.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1