Citeste si...

LEBEDELE DE PE DUNĂRE, ÎN PERICOL DIN CAUZA GERULUI

lebedeLebedele de pe Dunăre sunt în pericol din cauza gerului. La Eşelniţa, în apropiere de Cazanele Mici, şi-au găsit casă câteva zeci de raţe sălbatice şi 5 lebede. Localnicii le hrănesc cu pâine şi se tem că păsările nu vor trece de gerul năprasnic ce s-a abătut asupra Mehedinţiului. Noaptea, raţele şi lebedele se retrag la mal, deşi acesta este îngheţat. Oamenii fac apel la responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului să monitorizeze situaţia, pentru ca lebedele şi raţele sălbatice să fie salvate. În Giurgiu, zeci de lebede au murit din cauza frigului şi a viscolului. Păsările nu au avut hrană şi nici unde să se adăpostească, pentru că nici localnicii şi nici autorităţile nu s-au gândit să le sară în ajutor. La Eşelniţa, lucrurile sunt diferite, căci localnicii s-au implicat în salvarea lor. Este necesar şi sprijinul autorităţilor, pentru ca raţele şi lebedele să fie salvate. Nu este un fapt neobişnuit ca factorii responsabili să ajute animalele să depăşească perioadele geroase. De exemplu, angajaţii ocoalelor silvice duc hrană în păduri pentru căprioare. La fel s-a întâmplat şi în Buzău, unde autorităţile au dus căprioarelor lucernă şi porumb. 

Pericolul în care se află raţele sălbatice şi lebedele de la Eşelniţa este cu atât mai mare, în condiţiile în care,  din Ungaria coboară pe Dunăre sloiuri mari de gheaţă. În acelaşi timp, meteorologii anunţă că temperaturile se vor menţine extrem de scăzute şi în zilele următoare. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1