Citeste si...

DEPUTAT MOLDOVEAN CU CETĂȚENIE ROMÂNĂ CĂTRE UN ALT POLITICIAN: "CĂȚEA PROROMÂNEASCĂ, CARĂ-TE ACASĂ, ÎN ROMÂNIA!"

ToleaUn socialist cu cetăţenie română din Parlamentul Republicii Moldova, Anatoli Labuneţ, îl înjură public pe Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării, pentru criticile acestuia la adresa președintelui Igor Dodon, privind intenţia de a-i decora pe separatiştii din Transnistria cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declanşarea „Operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru”. Şalaru a menţionat că şeful statului „va săvârşi o nouă crimă”. Ca replică, deputatul PSRM Anatoli Labuneţ l-a numit pe fostul ministru al Apărării „sukă [căţea] pro-română”, spunându-i să plece „acasă, în România”, împreună cu Traian Băsescu şi Ana Guţu”, scrie deschide.md.

„Intenția lui Igor Dodon de a decora militarii ruși și cei transnistreni este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața, luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum, nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune pentru mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de cei pe care Dodon îi decorează astăzi”, a scris Anatol Șalaru.

În replică, Labuneţ a scris un comentariu la postarea lui Şalaru: „Șalari, suka [cățea] pro-română. Cât timp vei tulbura Moldova noastră? De mânuță cu basik [Traian Băsescu] și guțu [Ana Guţu], acasă în România”, a scris el.

Trebuie relevat că, în afară de Labuneţ, mai mulţi deputați socialiști dețin cetățenia română. Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 2014 Igor Dodon, pe atunci președinte al PSRM, a declarat că deputații PSRM, care dețin altă cetățenie decât cea moldovenească, au scris cerere pentru a renunţa la ea. Totuși, potrivit Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, niciun deputat socialist nu a depus vreo cerere în acest sens.

Astfel, cetățenia română este deținută de cinci deputați din  PSRM:

– Anatolie LABUNEȚ (n. 06.09.1956);
– Alla DOLINȚĂ (n. 25.04.1969);
– Corneliu FURCULIȚĂ (n. 30.06.1969);
– Radu MUDREAC (n. 01.05.1973);
– Ghenadi MITRIUC (n. 05.08.1968).

 

 

sursa: Jurnal de Chișinău

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1