Citeste si...

AMBASADORUL ROMÂNIEI LA CHIŞINĂU A INAUGURAT GRĂDINIŢA "VIOREL ŞI VIORICA" , RENOVATĂ CU SPRIJINUL GUVERNULUI ROMÂN

VIOREL SI VIORICA 1Grădiniţa nr. 1 „Viorel şi Viorica” din satul Budeşti, Municipiul Chișinău, a fost renovată cu sprijinul Guvernului României. Vineri, 6 octombrie, a avut loc inaugurarea noului spaţiu de învăţământ. La eveniment a fost prezent şi Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Alături de el  au mai participat președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Bogdan Rodeanu, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Mircea Eşanu, primarul satului Budeşti, Nina Costiuc, precum și alte oficialități locale.
Cu acest prilej, Ambasadorul României a apreciat colaborarea foarte bună cu Fondul de Investiții Sociale din Moldova, precum și rezultatele acestei cooperări. Totodată, oficialul român a evocat importanța implicării comunității în eforturile și reușita acestui proiect menit să conducă la modernizarea și dotarea la standarde europene a instituțiilor de învățământ preșcolar. Ambasadorul Daniel Ioniță și-a exprimat încrederea că investițiile românești în sistemul educațional vor conduce la consolidarea încrederii cetățenilor în viitorul european al Republicii Moldova.
Instituția de învățământ a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin intermediul FISM.
Grădiniţa nr. 1 „Viorel şi Viorica” din satul Budeşti funcţionează din anul 1990 și este frecventată de 218 copii cu vârsta între 3 şi 7 ani. Instituția a beneficiat de lucrări în valoare de peste 1,5 milioane de lei, dintre care 1,2 milioane din grantul românesc, iar restul constituie contribuţia comunității, fonduri care au fost utilizate pentru izolarea termică, schimbarea sistemului de electricitate şi renovarea pavilioanelor.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1