Citeste si...

"COLINELE NEMURIRII"

colinele nemuririi 1Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău organizează Simpozionul Internaţional și Tabăra de pictură „Colinele Nemuririi”, în premieră în Republica Moldova, în perioada 2- 12 iunie 2018, în localitatea Orheiul Vechi (sat Butuceni). Lucrările rezultate, urmează să fie expuse în cadrul mai multor expoziții: la Orheiul Vechi (sat Butuceni), în deschiderea Festivalului Internațional de Operă DescOpera (15 iunie 2018), la Galeria Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, pentru a marca Ziua Limbii Române în Republica Moldova (31 august 2018) și la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București (octombrie 2018).

Având în vedere impactul excepțional privind promovarea artelor plastice din Republica Moldova în contextul internațional, cât și interferențele culturale în domeniul picturii realizate în cadrul Bienalei Internaționale de Pictura Chișinău 2015/2017, Simpozionul Internaţional și Tabăra de pictură „Colinele Nemuririi” sunt evenimente oportune, care continuă procesul de comunicare interculturală între artiștii locali și români. În cadrul simpozionului urmează să să susțină prelegeri artiștii plastici și criticii de artă: Gheorghe Miron (Gălați), Bogdan Pelmuș (București), Dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO (București), Victor Frimu (Chișinău) Dumitru Macovei (Piatra Neamț), Sanda Buțiu (București), Marina Șendrea (Chișinău), Radu Negru (Chișinău).

La prelegerile și dezbaterile pe tema dezvoltării picturii în conditiile actuale de promovare a artelor vizuale contemporane vor participa directori de muzee, galerii, curatori, artisti plastici si reprezentanți mass-media, grupe de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și un grup de copii de la Școala de Arte Plastice din orașul Orhei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1