Citeste si...

"GLOSAR BĂNĂŢAN" DIN SERBIA

banatÎn cadrul celei de-a 17-a ediţii a "Întâlnirii scriitorilor de grai bănăţean"  de o atenţie deosebită s-a bucurat proiectul editorial "Glosar bănăţan". Acesta face parte  dintr-o lucrare mult mai amplă şi anume „Vocabularul bănăţan general”, după cum anunţă rtv.rs.

Lucrarea „Glosar bănăţan” include toate cuvintele care au fost folosite pe teritoriul întregului Banatului istoric, adică în Banatului sârbesc, în Banatul românesc, precum şi în zona de sud-est de peste Dunăre, din toate zonele unde au trăit şi au locuit români. Din anul 2010, se lucrează la adunarea cuvintelor vechi, dar şi mai noi, folosite atât în operele literare, cât şi în vorbirea zilnică. Potrivit iniţiatorilor proiectului editorial, lucrarea cuprinde aproximativ 12 mii de cuvinte. Se doreşte ca atunci când lucrarea va fi terminată, graiul bănăţean să fie oficializat, atât în Serbia, cât şi în România, având asigurate cele trei condiţii: alfabetul, gramatica şi vocabularul.

Evenimentul a avut loc la Uzdin, în Districtul Banatul de Sud, situat în Voivodina( Serbia) şi s-a desfăşurat sub genericul "Ioţa Vinca".  

                                                                                                                                                                                                                                                              

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1