Citeste si...

O NOUĂ COLABORARE ÎN MEDIUL ASOCIATIV DIN SERBIA

risAsociaţia obştească "Românii Independenţi din Serbia" (RIS) a încheiat un nou proiect de colaborare în mediul asociativ. Astfel, în 9 octombrie, a fost semnat protocolul de colaborare şi parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Timoceni Timişoara(ASTT). Asocierea celor două organizaţii se bazează pe idei şi principii comune, care vor să dea concept unic şi coerenţă pentru asigurarea unei formule, care să includă pe toţi românii din Serbia, indiferent dacă sunt din Voivodina sau Serbia de Răsărit(Valea Timocului). Având în vedere complexitatea problematicii româneşti din Serbia s-a resimţit nevoia stabilirii unei colaborări directe pentru derularea unor programe sau proiecte comune în diverse domenii, care au drept scop păstrarea identitară şi spirituală, precum şi tendinţele culturale şi de perspectivă ale comunităţii româneşti. 

Protocolul are drept scop  unificarea resurselor şi eforturilor pentru ocrotirea patrimoniului spiritual şi material al românilor din Serbia. De asemenea, se doreşte sprijinirea tinerilor prin implementarea unor acţiuni comune, în vederea refacerii şi reorganizării minorităţii. 

Protocolul a fost semnat la Timişoara, luni, 9 octombrie. În ultimii doi ani, Asociaţia obştească "Românii Independenţi din Serbia" (RIS) a încheiat mai multe parteneriate de colaborare cu mediul asociativ românesc din Serbia, cu privire la păstrarea identitară şi spirituală a naţiunii române în Serbia. 

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1