Citeste si...

TRUPE DE TEATRU DIN ROMÂNIA PREZENTE, ÎN SERBIA, LA "TOAMNA TEATRALĂ VÂRŞEŢEANĂ"

masti 1487694667Timp de o săptămână, la Vârşeţ, în Voivodina-Serbia, a avut loc "Toamna teatrală vârşeţeană". Evenimentul a reunit atât trupe de teatru din Serbia, cât şi din România. 

În cadrul Festivalului “Toamna Teatrală Vârșețeană, pe scena Teatrului “Sterija” din Vârșeț. vineri, s-a prezentat spectacolul "Sonet 66" de William Shakespeare, pus în scenă de Teatrul Național Maghiar din Timișoara şi  regizat de Kokan Mladenovic. Festivalul s-a bucurat de mare succes în rândul iubitorilor de teatru din Banatul de Sud. 

Câştigătorul ediţiei a 25-a a Festivalului internaţional de teatru clasic "Toamna teatrală Vârşeţeană" este spectacolul cu piesa "Aşa este (dacă aşa vi se pare)", după textul lui Luigi Pirandello, în regia lui Jagoš Marković, prezentat de Teatrul Iugoslav de Dramă din Belgrad. Premiul pentru cel mai bun regizor a revenit lui Igor Vuk Torbica, pentru spectacolul cu piesa "Împărăţia întunericului", în interpretarea Teatrului Popular din Belgrad. O recunoştinţă specială a revenit ansamblului Teatrului naţional maghiar "Csiky Gergely" din Timişoara, pentru spectacolul "Sonet 66".

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1