Citeste si...

SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE SĂRBĂTORIT DE ROMÂNII DIN SERBIA

20Biserica românească din Toracul Mare, din Serbia, închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și aparținând Episcopiei Daciei Felix, și-a sărbătorit, sâmbătă, cu anticipație hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Siluan, Episcopul românilor din Ungaria, care a punctat că sfântul a demonstrat tuturor că „mai presus de profesie stau valorile credinței creștine”. „Viața exemplară a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ne demonstrează tuturor că mai presus de profesie și de viitorul strălucit, văzut din punct de vedere uman, stau valorile credinței creștine și a mântuirii sufletului, promovate în mod desăvârșit de viteazul ostaș al lui Hristos Gheorghe, ce nu a pregetat să îl mărturisească pe Domnul și Învățătorul Său cu prețul vieții, devenind Mare Mucenic și pildă pentru creștini, până în ziua de astăzi”, a spus Preasfinţia Sa.
La slujbă au participat aproximativ 150 de credincioși din Torac și Parohia Sarcia. Toți cei prezenți au luat parte apoi și la o agapă frățească, oferită la Centrul Misionar-Pastoral al Parohiei.
În localitatea Torac funcționează două Parohii românești: Toracul Mare și Toracul Mic, care au la origine legături cu localități din România (Săcălaz, din județul Timiș, Serdin, Satul Nou și Frumușeni, din județul Arad), de unde au fost colonizați aici români, prin decretul Împărătesei Maria Tereza, în urmă cu circa 250 de ani. Biserica din Toracul Mare a fost construită în 1881, fiind închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar cea din Toracul Mic în 1829, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1