Citeste si...

CONSILIUL ORĂŞENESC CERNĂUŢI: „PE CLĂDIRI VA FI ARBORAT DRAPELUL DE CULOARE ROŞ-NEGRU, IAR LIMBA UCRAINEANĂ VA FI UTILIZATĂ ÎN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE”

Deputaţii Consiliului orăşenesc Cernăuţi au votat un proiect de decizie privind arborarea drapelulul roş-negru cu ocazia sărbătorilor naţionale în locurile publice din Cernăuţi şi utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, se specifică în comunicatul serviciului de presă al organizaţiei regionale a partidului „Svoboda” („Libertatea”).

La ultima ședință a Consiliului orăşenesc Cernăuţi membrii partidului “Svoboda” („Libertatea”) au propus deputaţilor să voteze un proiect de decizie cu privire la arborarea steagului roș-negru cu ocazia unor evenimente importante prilejuite de lupta de eliberare naţională şi de comemorare a Eroilor. Atunci, respectiva initiativă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Miercuri, 21 februarie curent, în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului orăşenesc Cernăuți acest proiect de decizie a fost susţinut de majoritatea cosilierilor, potrivit deputatului din partidul “Svoboda”, Andrii Iliuk.

Astfel, proiectul de decizie prevede arborarea drapelului roş-negru – simbolul  luptei de eliberare națională a națiunii ucrainene - pe edificiul Primăriei oraşului Cernăuţi şi pe clădirile autorităților publice. Steagul în culorile roș-negru va fi arborat cu ocazia marcării unor evenimente importante ale luptei de eliberare națională. Se recomandă, de asemenea, tuturor intreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor, indiferent de subordonare şi forma de proprietate, să arboreze steaguri de culorile roş-negru în aceste zile.

În aceeași ședință, deputații Consiliului orăşenesc Cernăuţi au votat o altă decizie importantă „Cu privire la depășirea consecințelor ocupației sovietice în politica lingvistică din Cernăuți”, care stipulează că orașul trebuie să stabilească reguli privind utilizarea limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, precum și în reclame, afișe, produse de publicitate audio și vizuale. Documentul  prevede ca în oraşul Cernăuți limba de muncă să fie limba de stat - ucraineana, se au în vedere evidența și documentarea organelor autoguvernării locale, întreprinderi, instituții și organizații de proprietate comunală etc. În cazul în care o entitate economică are un act înregistrat într-o limbă străină, înființarea unui astfel de document este posibilă numai cu indicarea obligatorie a traducerii sau a transliterației sale în limba ucraineană. Furnizorul de servicii trebuie să contacteze și să comunice cu destinatarul serviciilor (clientul) în limba de stat. Utilizarea unei limbi străine este posibilă la cererea clientului, în cazul în care furnizorul de servicii o cunoaşte. Chiar și în toate restaurantele este obligatoriu ca personalul să ofere meniul în limba ucraineană și numai la cererea vizitatorului să furnizeze meniul în orice altă limbă”, se menționează în proiectul votat de deputaţii Consiliului orăşenesc Cernăuţi, potrivit serviciului de presă al organizaţiei regionale Cernăuţi al partidului “Svoboda”.

 

SURSA: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1