Citeste si...

UNIUNEA EUROPENĂ CONDAMNĂ ÎN TERMENI DURI AGRESIUNEA MILIARĂ A RUSIEI ÎN UCRAINA

În declarația comună a summit-ului UE-Ucraina, textul căreia a ajuns la presă, Uniunea Europenă a acceptat să condamne în termeni duri Rusia pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Documentul, care a fost publicat sub semnăturile președinților Ucrainei, Comisiei Europene și a Consiliului European, oferă o definiție clară a acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei. În același timp, liderii UE au fost de acord că atacul Rusiei asupra Ucrainei a început în februarie 2014, adică odată cu începutul anexării Crimeei – scrie Pagina de Rusia.

„Condamnăm încă o dată cu fermitate încălcarea clară a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei din cauza agresiunii forțelor armate rusești, care durează din februarie 2014”, – se menționează în document. UE a confirmat încă o dată politica de nerecunoaștere a anexării ilegale. Într-un punct separat, reprezentanții Uniunii Europene au subliniat condamnarea realizării podului spre Crimeea fără consultările necesare cu Ucraina.

„Vom continua să condamnam anexarea ilegală a Crimeea și Sevastopolului de către Federația Rusă, alegerile din  peninsula anexata ilegal și deteriorarea situației drepturilor omului din teritoriu. Condamnăm construirea podului peste strâmtoarea Kerci, fără acordul Ucrainei, militarizarea continua a peninsulei, Marii Negre și Azov“ – spune documentul, citat de Pagina de Rusia.

 

BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1