Citeste si...

LA CERNĂUȚI S-A DESFĂȘURAT FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ POPULARĂ ROMÂNEASCĂ „ÎN GRĂDINA CU FLORI MULTE”

În perioada 13-14 iulie 2018 oraşul Cernăuţi a găzduit cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Concurs Internaţional de Muzică Populară  Românească „În grădina  cu flori multe” – informează Agenția BucPress.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti în parteneriat cu Asociaţia „Pro-S.M.E.C” Moțca Iaşi, Filarmonica Regională „Dmitrii Gnatiuk” şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi.  În cursul zilei de 14 iulie, la sediul Filarmonicii Regionale din Cernăuţi au avut loc mai multe acţiuni culturale, în special, etapa finală a ediţiei a XIV-a a Festivalului Concurs Internaţional de Muzică Populară  Românească „În grădina  cu flori multe” (secţiunea: formaţii), Parada portului popular românesc, premierea şi Gala laureaţilor Festivalului Concurs Internaţional.

De menționat că festivalul a avut sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți, în deosebi a Eleonorei Moldovan, consul general. La eveniment a participat și Veaceslav Șaramet, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care a întreprins o vizită în regiunea Cernăuți.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat Veaceslav Șaramet a reiterat mesajul de sprijin al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru comunitatea românească din regiunea Cernăuți.

Scopul festivalului este de susține pe tinerii creativi de etnie română să-și atingă aspirațiile, organizatorii fiind convinși că datorită acestui sprijin, propagarea și valorificarea comorilor populare românești va avea succes.

 

BucPress

Foto, video - V.Acatrini, BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1