Citeste si...

HRAM ȘI ÎNTÂLNIRE ROMÂNEASCĂ LA CHITIGHAZ, ÎN UNGARIA

PS Siluan al Ungariei la Chitighaz 6Biserica românească din Chitighaz (Kétegyháza) ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, şi aflată în jurisdicţia Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei, și-a sărbătorit cu anticipație hramul. După Sfânta Liturghie, a urmat o întâlnire tradiţională a membrilor comunităţii.

Sfânta Liturghie, din 5 noiembrie 2017, a fost oficiată de PS Siluan al Ungariei. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Parohiei Curtici, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Hramul din acest an a fost un prilej pentru credincioși de a se aduna și întări legăturile românești peste graniță, dar și de a cunoaște mai bine localitatea în care trăiesc și români. Astfel, sub genericul Satul meu, Chitighaz, a avut loc o întâlnire de suflet românească pentru toți participanții la această sărbătoare. Au fost prezenţi, de asemenea, și mai mulţi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.

În cuvântul rostit, ierarhul a făcut referire atât la pericopa evanghelică a Duminicii a 22-a după Rusalii, ce ne îndeamnă la o cugetare mai profundă asupra vieții noastre aici, pe pământ și a rosturilor ei și pregătirii sufletelor pentru viața cea veșnică, precum și la ocrotitorii lăcaşului de cult.

Toţi cei prezenţi au participat, apoi, la o agapă frățească.

Manifestarea, devenită tradiție, a fost apreciată ca de fiecare dată de toți participanții, veniți din Ungaria și România.

 

 

sursa: basilica.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1