Citeste si...

PS SILUAN, EPISCOPUL ROMÂNILOR ORTODOCȘI DIN UNGARIA, A PRIMIT BINECUVÂNTAREA PATRIARHULUI IERUSALIMULUI DE A SLUJI ÎN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT

ps siluan pelerinaj ierusalim pf teofil 5PS Siluan, Episcopului Ungariei, aflat într-un pelerinaj în Țara Sfântă, a fost primit la Palatul Patriarhal de Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Totodată, Părintele Patriarh a oferit binecuvântarea ierarhului român de a sluji în Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu mitropolitul grec rânduit. La slujbă au luat parte pelerini din Ungaria și România. Alături de aceștia au fost prezenți sute de alți credincioși, veniți la rândul lor să se închine la Sfântul Mormânt și să ia parte la slujba duminicală.

În aceeași zi, grupul de pelerini din Ungaria și România au vizitat obiective importante din Ierusalim: Drumul Crucii, Biserica Sfântului Mormânt, Mormântul Domnului, piatra Golgotei, locul Răstignirii și piatra Ungerii. În primele zile ale pelerinajului, românii s-au închinat la locurile sfinte dedicate Nașterii Domnului de la biserica din Betleem (peștera Nașterii și locul în care a fost pus după Naștere).

Ziua de duminică a fost rezervată vizitei la Așezământul Românesc de la Ierihon, Mânăstirii Sfântului Gheorghe Hozevitul, care adăpostește și Moaștele Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul și altor obiective religioase de pe Valea Iordanului.

 

Șerbana Kiss Meiroșu

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1